flygplan, resa, till, island

Sådan kommer du til island

Fly

I skrivende stund har du tre forskellige flyselskaber at vælge imellem, når turen går til Island fra Skandinavien, nemlig Icelandair, SAS og Norwegian. Der er daglige flyafgange til Island fra Oslo, Stockholm og København hele året rundt. Flyrejsen fra Skandinavien tager omkring 3 timer.

Til og fra lufthavnen

Islands Internationale lufthavn hedder Keflavik og ligger omkring 45 kilometer syd for Reykjavik. Der går lufthavnsbusser mellem Reykjavik og lufthavnen i forbindelse med alle flyankomster og -afgange, og turen tager ca. 45 minutter. Lufthavnsbusserne sætter dig af på BSI busterminalen i Reykjavik, hvorfra du nemt og hurtigt kommer videre til dit hotel i Reykjavik.

Et tip til ankomsten er at tage en lufthavnsbus, som kører via Den Blå Lagune. Lagunen ligger perfekt placeret på ruten mellem lufthavnen og Reykjavik og er den perfekte introduktion til Island. I tilfælde af flyforsinkelser er der desværre den ulempe, at du så måske kommer for sent til det bookede tidspunkt i lagunen.

Hvad angår hjemrejse går der lufthavnsbusser fra Reykjavik til Keflavik i forbindelse med alle fly. Dagen inden du rejser hjem, bedes du informere receptionen på dit hotel om, at du ønsker afhentning. Busserne henter passagererne fra alle hoteller og pensionater, men går også direkte fra busterminalen BSI lige uden for det centrale Reykjavik.

TIL ISLAND MED FÆRGE

Færgen Norröna har regelmæssig passager- og bilfærgetrafik til Island året rundt. Tag bilen eller campingvognen med på skibet, og rejst rundt enkelt og bekvemt på Island, mens I udforsker afsides beliggende serværdigheder på rejsen.

Norröna afgår fra Hanstholm i Danmark og Bergen i Norge og anløber Seydisfjördur på den østlige del af Island en gang om ugen. Færgen passerer også Tórshavn på Færøerne og Shetlandsøerne i sommerhalvåret.

Kontakt Ferry Center, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Pakkerejser

Hos Vulkanrejser tilbyder vi et bredt udvalg af færdige pakkerejser, hvor flyveturen til Reykjavik altid indgår. Her får du et eksempel på en af vores pakkerejser!