Sort sandstrand Reynisfjara ved Islands sydkyst
islandshäst, island
gljufrabui, sydkusten, vattenfall, södra, island
svarta, stranden, reynisfjara, sydkusten, island
vik, sydkusten, island
ridning, islandshäst, island
gaciär, vandring, island
landmannalaugar, island
västmannaöarna, island
sydkusten, island, solnedgång
gullfoss, island
thingvellir, island
Sky lagoon, Island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
hamn, reykjavik, island
solfar, reykjavik, island

Reykjavik og det Sydlige Island

6-7 Nætter fra 11.500,-

Maj - September
6-7 Nætter
fra 11.500,-

maj - jul   fra 11.500,-

aug - sep  fra 11.550,-

Søg rejse

En rejse, der kombinerer unikke naturoplevelser med storbypuls og to dage i verdens nordligste hovedstad. På det sydlige Island finder I mange af Islands mest kendte seværdigheder. Rejsen byder på magisk natur med brølende, spektakulære vandfald, kulsorte lavastrande, varme kilder og frodig natur. Lær Reykjavík at kende – en by med et bredt udbud af seværdigheder, kultur og gode restauranter.

Afgange 2024:  maj - september; dagligt.

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.


Samlet kilometertal: 1010 km (140-260 km/dag).
 

Højdepunkter:

Vandfaldet Seljandsfoss
Den Gyldne Cirkel
Bad i den Blå Lagune

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Logi i 6-7 nætter inkl. morgenmad.
Billeje i 6-7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Billeje – pakken er baseret på hyundai I10 (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper. Udflugter til højlandet kræver en bil som er godkend til kørsel på F-markerede veje og til det islandske højland.
Entré til Sky Lagoon (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Del dit eventyr med os!

Del dine oplevelser og deltag i Vulkans fotokonkurrence My Magical Iceland, hvor du kan vinde 7.000,- i gavekort!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island - Selfoss/Hvolsvöllur

islandshäst, island

Velkommen til Island. Når I lander i Keflavíks lufthavn venter en udlejningsbil på jer. Kør ind til Reykjavík og fortsæt siden mod øst ad vej 1. Vi anbefaler at I vælger vej 41 (Reykjanesbraut), da den leder jer rundt om byen i stedet for gennem den. I passerer byer som Hellisheidi og Selfoss på vej til jeres logi i Hvolsvöllur området. Oplandet omkring byen er fuldt af historie og mange islandske sagaer stammer herfra.

Highlights på vejen
• Blue Lagoon
• Sky Lagoon
• Reykjavik

Day
Dag 2

Opdagelsesfærd langs den sydlige kyst

lavastrand, reynisfjara, sydkusten, island

I kører sydpå langs kysten, hvor I passerer vandfaldene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to stop I ikke bør gå glip af. Ved Seljalandsfoss kan I bevæge jer ind bag vandfaldet og ved Skógar finder I et interessant museum som fremviser Island før i tiden. Under dagen kan I også udforske gletsjertungen Solheimajökull og Dyrhólaeys fugleklipper, pladsen hvor mange havfugle yngler. Den mest farvestrålende er lunden.

De sorte sandstrande på den sydlige kyst er velkendte. I kan tage en gåtur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille by Vík. Husk at være forsigtige, når I befinder jer tæt på havet, de store bølger kan nemt skylle en uopmærksom person ud på havet! Efter Vík krydser I først den sorte sandørken Mýrdalssandur og derefter det enorme lavafelt Eldhrayn (ildlava), som blev formet under det store vulkanudbrud 1783. Derefter kommer I til Kirkjubæjarklaustur, en lille by i smukke omgivelser. Her kan I stoppe og kikke på det såkaldte ”kirkegulv”, forunderlige formationer af basaltklipper som ligner et kakkelgulv, beliggende lige øst for byen. Kør tilbage til jeres hotel i Hvolsvöllur området.

Highlights på vejen dag 2 og 3
• Lava Center
• Seljalandsfoss
• Skogarfoss
• Skogar museum
• Solheimajökull glacier
• Dyrholaey
• Reynisfjara "Black beach"
• Vik

Day
Dag 3

Egne aktiviteter omkring Hvolsvöllur

ridning, islandshäst, island

Disse dage er åbne for afslapning og frie til egne aktiviteter. I kan for eksempel vælge at tage en ridetur med start fra Hestheimars ridecentrum, nær byen. I kan også tage op til gletsjeren Solheimajökull, hvor I kan få en guidet rundtur på gletsjeren – eller køre snescooter på den.

Der afgår desuden daglige busture til den smukke nationalparken Thorsmörk, hvor I kan opleve Island "off the road". Observer at der kræves en firhjulstrukket bil for at køre ind i Thorsmörk. Man kan også køre bus ind i området. Der ligger også flere interessante golfklubber, f.eks. ved Fludir eller i nærheden, Hella.

Hvis disse udflugter ikke passer jer, kan I tage ud til Hemön, en islandsk ø og en af de øer som udgør Västmannaöarna. I 1973 blev Hemön, den største af øerne, ramt af et stort vulkanudbrud hvor en stor del af bebyggelsen blev begravet under lavaen, noget man stadig kan se sporene fra. Nyd den fascinerende natur og smukke udsigt. Tænk på at færgetrafikken er afhængig af vejret.

Disse udflugter kan kun gennemføres om sommeren grundet lukkede veje og dårlige vejrforhold i vintermånederne. Den præcise åbningsdato for de pågældende veje skifter fra år til år, men normalt er det muligt at besøge Þórsmörk fra begyndelsen af maj til september. Landmannalaugar kan normalt besøges mellem slutningen af maj til september. Udflugter til højlandet kræver en bil, der er godkendt til kørsel på F-mærkede veje og det islandske højland i øvrigt. Kontakt os i forbindelse med din booking hvis du har spørgsmål.

Day
Dag 4

Hvollsvöllur/Selfoss - Gyldne Cirkel - Reykjavík

gullfoss, island

På vej tilbage til hovedstaden passerer I nogle af de mest interessante og kendte seværdigheder i Island. Vi anbefaler et første stop ved den historisk interessante plads Skáholt, som under mange århundreder var biskoppens residens på det sydlige Island. I dag ligger her en smuk, moderne kirke. I nærheden af det, finder I en rekonstruktion af en bondegård fra vikingetiden. Lidt længere ind i dalen ligger der en ruin af en bondegård fra vikingetiden, Stöng. Herfra kan I vandre til Gjáin, på strækningen er der smukke stenformationer og vandfald.

Herefter besøger I det verdensberømte geotermiske område Geysir hvor Strokkur, den mest aktive af gejserne, har regelmæssige udbrud hver femte minut. Fortsæt derefter til det majestætiske Gullfoss, det ”gyldne” vandfald”, Islands mest kendte vandfald. Lige i nærheden ligger Thingvellirs Nationalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. I overnatter i Reykjavík.

Highlights på vejen
• Skálholt
• Stöng / Þjóðveldisbær
• Gjáin
• Hjálparfoss
• Secret Lagoon
• Geysir
• Gullfoss
• Fridheimar Farm
• Laugarvatn
• Thingvellir

Day
Dag 5,6

Lær Reykjavík at kende

Sky Lagoon, Island

I Island er mulighederne for afslapning og rekreation utallige. I kan slappe af i et af Reykjavíks varme friluftsbade, populært blandt islændingene selv. Vi anbefaler, at I på en af jeres dage besøger Sky Lagoon (Bemærk venligst! Indgangsbilletter skal bookes på forhånd), som ligger i udkanten af Reykjavik. Et indbydende udendørsbad, der overrasker, når man sænker sig ned i det varme vand på 38-40 grader. Lagunens vand opvarmes ved hjælp af geotermisk energi ved at lede vandet ind i en skoldhed temperatur og køle det, før det cirkulerer ind i lagunen. På stedet finder I også en 7-trins ritual, en bar i lagunen og en hyggelig restaurant.

I hjertet af Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens største spaanlæg. Her finder I skønheds- og massagesalon, fitnesscenter, udendørsbassiner, indendørsbassin og et eksklusivt spa. Varme bade er et must i Island og vil med største sandsynlighed bliv en oplevelse for livet. I overnatter i Reykjavík. 

Highlights på vejen
• Reykjavik
• Krysuvik
• Fagradagsfjall
• Reykjanes lighthouse
• Sky Lagoon

Day
Dag 7

HJEMREJSE (6N) ELLER EN SIDSTE DAG I REYKJAVÍK

whale watching

Hvis du har valgt en reise på seks netter, er dette dagen for hjemrejse. Du blir hentet på hotellet i forbindelse med flyavgangen.

De af jer, der har valgt at forlænge turen, har endnu en dag foran jer i det fantastiske Island. Hvad med at tage på hvalsafari i Reykjavik? Tag chancen for at komme tæt på havets mægtigste skabninger. Under tilvalg længere nede på denne side finder du flere af de aktiviteter, vi anbefaler til netop denne rejse, så du føler, at du har fået mest muligt ud af rejsen.

Day
Dag 8

Hjemrejse

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse.

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nej
5 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nej
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nej
3 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nej
5 doors
7 Personer
2 luggage
Manuelt transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Hotelværelser med eget bad og toilet.

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

Tilvalg

Her finder du de muligheder, du kan gøre for netop denne rejse. Vi har håndplukket dem til dig, så du kan sikre dig, at turen passer dig og dit rejsebureau bedst muligt. Du finder alt fra hurtige eventyr til mere støjsvage udflugter. Se nærmere på, hvad du er interesseret i, og tilføj derefter dine muligheder, når du booker turen.

<% totalFilter %> filter applicerade

Anmeldelser af rejsen

får, island
Vi havde en fantastisk ferie på Island, fra storslåede scenerier med is-klædte bjergtoppe, vandring på gletscherens mangefarvede is, og til hyggelige små byer med gode isboder. De islændinge kan altså bare noget med is.
Rejsen var fleksibelt og fint tilrettelagt, og der var plads til egne input. Netop fleksibilitet er der behov for, når man besøger en ø, hvor vejret kan være en udfordring. (…)
Feiferfamily

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE