FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar

Island afskaffet alle indrejseregler og restriktioner pr. 25.febraur 2022. Nu kan alle rejsende rejse til Island, uanset om de er vaccineret eller uvaccineret. Det betyder, at der heller ikke vil være kontrol ved grænsen af ​​vaccinepas eller PCR-tests. 

Læs mere her om aktuelle rejsevejledning till Island.

Priserne kan variere fra dato til dato
Vores priseksempler her på websitet er såkaldte fra-priser. Fra-priserne er de lavest mulige priser på en given rejse i en bestemt rejseperiode. Derfor kan prisen godt være højere på dine valgte datoer, fordi fly- og hotelpriserne varierer året rundt.

1. Søg på anderledes udrejse- og hjemrejsedage
De dyreste flypriser er almindeligvis torsdag - søndag, eftersom disse er de populæreste. Hvis du ikke finder en god pris, så prøv f.eks. at søge på fredag til mandag, lørdag til tirsdag eller søndag til onsdag.

2. Priserne varierer afhængigt af sæson
Prisen på en pakke er også afhængig af rejseperioden (lav-, mellem- og højsæson) og derfor lønner det sig at søge på flere datoer indenfor den periode du vil rejse. Hold øje med månedsskift, eftersom det kan påvirke prisen. 

  

  • Højsæson: 1/5 - 30/9, samt højtider så som jul, nytår, påske etc.   
  • Mellemsæson: 1/10- 31/10, 1/3 - 30/4.
  • Lavsæson: 1/11-19/12, 8/1-28/2.

Vores fra-priser angives som pris pr. person og baseres på en del i et dobbeltværelse. De ”fra-priser” som vises her på webbsiden viser altid den mest fordelagtige pris vi kan tilbyde på en pakke eller et produkt under en angivet periode. Ved prissøgning finder I altid den billigste pris, som vi kan sælge til, under de datoer I har efterspurgt.

 

Et fåtal hoteller og lejlighedshoteller tilbyder booking på forespørgsel. I de tilfælde kan vi ikke garantere at der er ledige værelser. Hvis vi får afslag på jeres booking så tilbyder vi altid et alternativt logi. Skulle det alternative logi ikke passe til jer, så kan I naturligvis uden afgift afbestille jeres rejse.

Vi tilbagebetaler aktuelt beløb, hvis en udflugt bliver aflyst. Det er meget usædvanligt, men nogen gange sker det at en udflugt ikke kan gennemføres på grund af dårligt vejr (hvis det sker så er det næsten altid en hvalsafari som aflyses). I tilbydes i så fald at gennemføre udflugten en anden dag, og hvis det ikke passer jer, så tilbagebetaler vi det aktuelle beløb umiddelbart.

Island har et mildt klima takket være Golfstrømmen. Højst sandsynligt, vi I opleve varierede vejrforhold under jeres ophold i Island. Vejret skifter meget hurtigt og islændingene plejer at sige at "Hvis du ikke kan lide vejret, så bare vent 15 minutter".

Gennemsnitstemperaturen ligger på ca. 11°C om sommeren. I Danmark er den cirka 18° C. Gennemsnitstemperaturen i den koldeste periode jan.– feb. ligger på cirka 0°C.

  Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December
Temp (°C) -0,4 0,1 0,9 2,9 6,5 9,4 11,1 10,6 7,9 4,6 1,7 0,2
Nedbør (mm) 99 97 99 75 60 67 66 83 86 115 97 100

Maden er i verdensklasse med friske råvarer og god tilberedning. Specielt fisk og lam er populære retter, som man ikke bør gå glip af. Vegetarisk og laktosefri mad kan ofte arrangeres, men er ikke så almindeligt.

Skal man reservere bord?
Det anbefales hvis man er et lidt større selskab under højsæson.

Icelandair: 23 kg indchecket bagage og 10 kg håndbagage.

SAS: 23 kg indchecket bagage og 8 kg håndbagage.

Norwegian: 2x20 kg indchecket bagage og 10 kg håndbagage.

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle passasjerer til Island må ha med et gyldig pass på reisen. Passet må være gyldig i seks måneder fra hjemreisedatoen. Hver enkelt passasjer er selv ansvarlig for å fremskaffe alle nødvendige reisedokumenter. Hvis du har en anden nationalitet eller ikke er dansk statsborger, skal du bruge pas og evt. visum (kontakt ambassaden).

Om efteråret, vinteren og foråret bør du tage let fleece-/uldtøj med, en trøje eller cardigan, vind- og regntøj og solide sko.

Hvis du skal tilbringe tid i Reykjavik, er det godt at have lidt finere tøj med, til middage og byture. Islændingene er modebevidste og klæder sig ofte med stil.

Glem ikke badetøj! En populær forlystelse for både turister og islændinge er at bade i de varme kilder og i badehuse som findes i Island. Gå ikke glip af muligheden for dette!

Islandsk valuta er islandske kronur (ISK). Det fungerer fint at hæve kontanter (ISK) i hæveautomater og handle med VISA og Mastercard. Obs! American Express og Diners benyttes næsten ikke i Island.
Hvis I vil veksle til kontanter er der valutaafdeling i alle banker. Bankernes åbningstider er man. – fre.: 09.15-16.00. Landsbankinn ligger bl.a. i Keflavik lufthavn.

Internet er udbredt i Island og findes tilgængeligt på de fleste større hoteller. På mange offentlige pladser f.eks. caféer er der tilgang til trådløst internet.

Stikkontakterne er magen til de danske og strømmen 220 volt, præcis som i Danmark.

Ved længere forsinkelser er flyselskabet ansvarlige for at tilbyde gratis mad og drikke i rimelige proportioner i forhold til ventetiden. Hvis du forsinkes med en eller flere nætter er det også flyselskabets ansvar at betale overnatning på hotel til dig. Flyselskabet skal altid tilbyde dig ombooking, enten sådan at du kommer frem til din destination så hurtigt som muligt, alternativt på et senere tidspunkt som passer dig.

Har du købt en pakkerejse af os, hvor der indgår en flybillet, og flyselskabet har aflyst turen, så hjælper vi dig. Vi kan enten lave en ombookning af din rejse til en senere dato eller så tilbagebetaler vi rejsens beløb. Observer at for at du som kunde skal have ret til ombooking eller fuld tilbagebetaling af rejsen, så skal flyselskabet have aflyst flyveturen. Det er altså ikke nok med en varsling om strejke, eller at der er risiko for aflyste fly, for at uden afgift kunne ombooke/tilbagebetales.

Har du købt en pakkerejse inklusive flybillet hos os, hjælper vi dig, hvis dit flyselskab strejker, når du skal afsted. Vi kan enten ombooke din rejse til en senere dato eller refundere det fulde beløb for rejsen. Vær opmærksom på, at du kun har ret til gratis ombooking eller fuld refusion af rejsen, hvis flyselskabet har aflyst flyvningen.  

Flypassagerernes rettigheder ved flystrejke er underlagt en EU-forordning. Du finder detaljerede oplysninger om EU-forordningen her.

Hvis din rejse indstilles på grund af vulkanudbrud, kan vi enten ombooke din rejse til en senere dato eller refundere det fulde beløb for rejsen.

Ved vulkanudbrud, følger vi ministeriets anbefalinger om, hvorvidt det er sikkert at rejse til Island.

Vulkanudbrud påvirker meget sjældent flytrafikken til Island. Siden vi startede i 1997, er det kun sket én gang, og det var da Eyjafjallajökull gik i udbrud i 2010, hvor al lufttrafik til og fra øen blev indstillet i nogle dage.

Islands befolkning anslås til at være 338.349 indbyggere (2017). 
Islands største by er Reykjavik med over 122.800 indbyggere (2017). Hovedstaden og de nærliggende byer Mosfellsbær, Kópavogur, Garðabær, Seltjarnarnes og Hafnarfjörður danner Islands tættest befolkede byområde med i alt ca. 210.000 indbyggere. Over 60 % af islændingene bor i hovedstadsområdet. Andre større byområder tæller Akureyri i nord (17.522), Reykjanesbær 50 km fra Reykjavik (14.208) og Vestmannaøerne ved sydkysten (4009).

Der findes tre GSM-operatører i Island. GSM-nettet dækker Reykjavik-området og de sydøstlige dele af øen, samt samfund med mere 200 indbyggere. Islandsk kontantkort til GSM-operatør kan købes på eksempelvis benzinstationer rundt omkring i hele landet. Telefon findes på hotellet, telefonkiosker er derimod ualmindeligt. Landekoden til Island er 354.

Keflavik Lufthavn ligger 48 km fra Reykjavik. Der går lufthavnsbusser til og fra Reykjavik i forbindelse med alle flyankomster og -afgange. Rejsen mellem Keflavik og Reykjavik tager cirka 45-50 minutter. I forbindelse med visse ankomster/afgange er det muligt at gøre et stop ved Den Blå Lagune på vejen ind til Reykjavik (i så fald tager turen ca. 3 timer inklusive besøget i lagunen).

Sørg gerne for at handle tax-free når I ankommer til Island. Du må tage 1 liter spiritus, 1 liter vin samt 200 cigaretter eller 250 g. af anden slags tobak med.

Rejsende som handler for mere end 6000 ISK i samme butik i Island, kan ved udrejse få momsen på produkterne tilbage (cirka 15% af købesummen). Bed om en tax-free kvittering når du handler, som du fremviser sammen med den uåbnede forpakning, på det sted hvor momsen tilbagebetales til dig. For mere information, se www.icetourist.is

Observer at det er forbudt at medbringe snus, råt kød og brugt rideudstyr til Island. Det samme gælder ridetøj og fiskeudstyr, hvis det ikke kan bevises, at det er desinficeret.

Butikker: Man.-fre. kl. 10.00-18.00, lør kl. 10.00-14.00. I indkøbscentre er der åbent længere
på lørdage og søndage. Om sommeren holder en del butikker lukket om lørdagen.
Supermarkeder: De fleste supermarkeder har åbent man.-fre. kl. 10.00-18.00, lør kl. 10.00-18.00,
søn. kl. 11.00-17.00. Der er også supermarkeder/købmandsbutikker i Reykjavik, som har natåbent.
Banker: Man.-fre. kl. 10.00-16.00.
Restauranter, caféer, barer: Som regel åbent kl. 10.00-01.00 hele ugen.
Natklubber: På hverdage har natklubberne åbent til kl. 01.00. I weekenderne har de åbent til kl. 05.00.

På NUMBEO kan finde omtrentlige priser for mad og drikke med mere på Island.
Som udgangspunkt er prisen altid angivet i islandske kroner (ISK).
 

Island ligger i Nordatlanten mellem Nordamerika og Europa. Reykjavik ligger ca. på samme breddgrad som Umeå i Sverige. Tættest på Island ligger Grønland, som ligger 290 km fra Islands vestkyst. Mod syd er Skotland tættest på med en afstand på 800 km, og mod øst ligger Norge 970 km væk.

Islands samlede areal er 103.000 km² (til sammenligning er Danmarks areal: 42.933 km²)
Ud af dette areal er kun 1 % opdyrket, græsmarker udgør 20 %, 11 % er dækket af lava og 12 % af gletsjere.

Islands højeste fjeld er Hvannadalshnjúkur på 2119 m. 
Den største gletsjer er Vatnajökull (8300 km²), Europas største gletsjer. 
Den største indsø er Thingvallavatn (83,7 km²). Den mest berømte sø er Mývatn, som især er berømt for sin store fuglebestand. 
Den længste elv hedder Þjórsá og er 237 km lang.
Det største vandfald er Dettifoss i det nordlige Island (200.000 liter/sekundet).

Med fly. Dagligt direkte forbindelser fra Oslo, København og Stockholm. Flyvetiden fra Stockholm (Arlanda) og Köpenhamn (Kastrup) er 3 timer, fly fra Oslo (Gardermoen) tager ca. 3 timer.

Kan du ikke finde svaret på dine spørgsmål?

Kontakt os ved at udfylde nedenstående kontaktformular eller kontakte en af vores erfarne salgsperson direkte via telefon.