Rejseinformation

Rejseinformation & Rejsevejledning Island 2024

JORDSKÆLV I ISLAND 2024

Opdateret: 18 mars, 2024

Information i forbindelse med vulkanudbruddet, som fandt sted den 16 mars på Reykjanes-halvøen.:

Vi hos Vulkanrejser ønsker at forsikre dig om, at Island stadig er åbent, at det er helt sikkert at rejse til øen, og at flyvninger fortsat går som planlagt. Det er kun byen Grindavík og det nærliggende område, der er påvirket og afspærret. Der er altså ingen påvirkning på seværdigheder eller infrastrukturen i resten af Reykjanes-halvøen eller andre dele af Island.

  • Flytrafikken fungerer normalt.
  • Dette er en lokal hændelse, som kun påvirker en lille del af Island.

Siden den 24. oktober i år har forskere ved Islands Meteorologiske Institut overvåget stigningen i seismisk aktivitet på Reykjanes-halvøen, hvilket var et tegn på det vulkanudbrud, der fandt sted om aftenen den 18. december, morgenen den 14. januar, morgenen den 8. februar og aftenen den 16. marts.

Forskere mener, at det er usandsynligt, at udbruddet vil påvirke flytrafikken. Island er meget vant til vulkansk aktivitet og oplever i gennemsnit en vulkansk hændelse hvert femte år. De sidste tre år har der været tre udbrud på Reykjanes-halvøen, ingen af dem har forårsaget skade på mennesker eller forstyrret flytrafikken.

Vi følger udenrigsministeriets anbefalinger om, at det er sikkert at rejse til Island. Hvis din rejse eller flyafgang aflyses på grund af vulkanudbrud, kan vi enten ombooke rejsen til en senere dato eller refundere det fulde beløb for rejsen.

Hvis du befinder dig i Island, anbefaler vi, at du downloader appen Safe Travel, så du nemt kan holde dig opdateret om situationen.

Disse informationer er hentet fra safetravel.is og visiticeland.com

For eventuelle spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores Island-specialister på [email protected] eller 75129550.

OPLYSNINGER OM VULKANUDBRUDET I ISLAND

Opdatert 26. August, 2022

Efter at der blev registreret en række jordskælv af forskellig grad i Reykjavik & Reykjanes-området på Island, kom nyheden den 3. august klokken 14.00, at der igen var åbnet en lille revne i Meradalir. Udbruddet er i øjeblikket beregnet til at være ufarligt for mennesker og bygninger. Udbruddet er relativt lille, producerer kun lava og er en stor turistattraktion for både turister og islændinge.

Vi vil også opfordre til forsigtighed, det tager flere timers vandring gennem vanskeligt terræn at nå udbruddet, giftige gasser fra jorden og nye sprækker er altid en risiko, så det er vigtigt at lytte til lokale myndigheder og personale, læse alle skilte og være veludstyret, hvis du vælger at besøge udbruddet.

Vi tilbyder nu guidede udflugter for dem, der ønsker at se og opleve et vulkanudbrud live!

Opdatering 31. august 2022:
Lige nu har vulkanen ingen aktiv lavastrøm, udflugten til vulkanen vil derfor om kort tid vende tilbage til en vandretur til udbrudsstedet, hvor man kan se den størknede lava og eftervirkningerne af udbruddet, indtil den eventuelt går i gang igen og så holder vi du opdaterede!

Geldingadalur

Oplysninger vedrørende SAS strijken

Opdateret: 4. juli 2022

Vores sælgere arbejder fuld tid med ombookinger for kunder, hvis rejser har været ramt af SAS strejke. Vi tager reservationerne på skift og kontakter berørte rejsende så hurtigt vi kan. Ved akutte spørgsmål, send en mail til [email protected]

Island afskaffer alle indrejseregler

Opdatert 25. Februar 2022

Gode ​​nyheder! Island afskaffer nu alle indrejseregler og restriktioner pr. 25.febraur 2022. Nu kan alle rejsende rejse til Island, uanset om de er vaccinerede eller uvaccinerede. Det betyder, at der heller ikke vil være kontrol ved grænsen af ​​vaccinepas eller PCR-tests.

 

Alle begrænsninger er også fjernet i Island

Opdatert 25. februar 2022

Den islandske regering har fra den 25. februar fjernet alle restriktioner i Island. Det betyder, at begrænsninger for, hvor mange personer der må være til arrangementer, åbningstider mv. vender tilbage til de regler, der gjaldt før pandemien.

​​​​Iceland

OM VORES REJSER TIL ISLAND I 2023

  • Flyafgange til Island med Icelandair. København: Dagligt. Billund: Mandage og fredage.
  • Alle aktiviteter foregår som normalt. Island er stadig en eksklusiv destination, med fantastiske landskaber, åbne vidder og et unikt udbud af seværdigheder og aktiviteter er Island den perfekte destination for din næste rejse.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her er svarene på nogle af de spørgsmål, vi ofte får, og som kan være gode at kende til, når du planlægger din ferie til Island i 2022.

Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til Island, og du har booket en pakkerejse, gælder fri ombooking til en anden dato eller mulighed for at anvende det indbetalte beløb til en fremtidig rejse eller tilbagebetaling af rejsen. 

Dette forudsætter dog, at du bookede rejsen, inden Udenrigsministeriet frarådede rejser, og at din afrejsedato er eller var i den periode, hvor UM fraråder rejser.
 

VORES REJSER I 2023

Se vores fantastiske rejser, og book din drømmerejse til Island!