gullfoss, Iceland

Island er åbent & indrejseregler

Island har åbnet sine grænser. Alle rejsende som er blevet vaccineret, eller dem som har haft Covid-19 og har antistoffer kan nu rejse til Island, og uden at skulle testes eller i karantæne, når du kommer tilbage til Danmark.

Indrejseregler til Island

Opdatert 20. sep 2021
 

Jeg er blevet færdigvaccineret mod covid-19 (+14 dage)
Voksne (og børn født i 2004 eller tidligere) skal være fuldt vaccineret og have et gyldigt vaccinationscertifikat. I Island accepteres den vaccinationsattest, du modtager, når du er blevet vaccineret på dit sundhedscenter. Den tidligst mulige afgang er 14 dage efter den anden dosis. Alle vaccinerede personer også have med en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer gammel før afrejse til Island. Hvis du rejser med børn (født i 2005 eller senere), behøver de ikke at blive vaccineret, og derudover behøver børn ikke at tage en PCR-test ved ankomsten, hvis de rejser med en forælder, der er blevet fuldt vaccineret.

 

Jeg har haft covid-19
Voksne (og børn født i 2004 eller tidligere)  skal have et gyldigt certifikat for, at du har haft Covid-19 og har antistoffer, for at få lov at komme ind til Island. Certifikatet skal vise, at du har haft Covid-19 og er rask og er udstedt fra et land indenfor EØS. Du skal også medbringe en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer før afrejse til Island. Hvis du rejser med børn (født i 2005 eller senere), behøver de ikke at blive vaccineret, og børn behøver ikke at tage en PCR-test før ankomsten, hvis de rejser med en forælder, der er blevet vaccineret eller har et gyldigt certifikat at de har haft Covid-19. 

 

Jeg er ikke blevet vaccineret eller haft covid-19
De danske rejsevejledninger fraråder man fortsat ikke-nødvendige rejser til Island for ikke-vaccinerede. Voksne skal vise en negativ Coronatest udført i Danmark max 72 timer før afgang. Alle børn født i 2005 eller senere, skal ikke medbringe en negativ PCR-test. Voksne og alle børn født i 2005 eller senere bliver testes med en PCR-test i Keflavik lufthavn, efterfulgt af 5 dages karantæne og en ny test.  Hvis disse test er negativ kan du derefter rejse ind til Island. 
 

 

De danske rejsevejledninger

Opdatert 20. sep 2021

Fra Udenrigsministeriet spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/COVID-19

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg er færdigvaccineret og skal rejse?

"Færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år samt gravide og ammende, som rejser sammen med deres vaccinerede kæreste/ægtefælle er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes til lande og regioner, som er orange grundet COVID-19. De kan derfor som udgangspunkt rejse. Dette er dog betinget af, at den vaccinerede kæreste/ægtefælle lever op til de krav, der stilles for, at man kan betragtes som færdigvaccineret. Vær dog fortsat opmærksom på andre landes indrejserestriktioner". Læs mere her.

EU- og Schengenlande klassificeres i kategorierne grøn, gul og rød. Rejser fra Island for indrejse til Danmark er klassificeret som gul af Statens Serum Instituts kategorisering af lande i forhold til smittesituationen. Da Island er klassificeret som gul findes det ingen indrejserestriktioner til Danmark for personer som er færdigvaccineret, eller tidligere smittet med Covid-19. 

Iceland

ISLAND HAR LAV INFEKTIONSSPREDNING 

Island har nu spredning af infektion i Europa og er nu klassificeret som gul af Statens Serum Instituts kategorisering af lande i forhold til smittesituationen. For nylig er der kun få nye tilfælde registreret og vaccination er begyndt. Begrænsninger lettes og livet begynder nu at vende tilbage til en mere normal tilstand.

Island er et land der er godt forberedt på at håndtere kriser og er blevet nævnt som en rollemodel i den internationale presse for sin håndtering af at reducere spredningen af ​​coronavirus.

​​​​Iceland

OM VORES REJSE TIL ISLAND I 2021 - 2022

  • Eftersom vi har fri ombooking af samtlige rejser, er det også fuldstændig sikkert at booke en rejse i dag.
  • Flyafgange til Island med Icelandair. København: Dagligt. Billund: Mandage og fredage.
  • De fleste aktiviteter foregår som normalt og alle vores leverandører har iværksat tiltag, som skal minimere smittespredning og i visse tilfælde særlige restriktioner som følge af coronapandemien.
  • Island er stadig en eksklusiv destination, med fantastiske landskaber, åbne vidder og et unikt udbud af seværdigheder og aktiviteter er Island den perfekte destination for din næste rejse.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her er svarene på nogle af de spørgsmål, vi ofte får, og som kan være gode at kende til, når du planlægger din ferie til Island i 2021.

Jeg er blevet færdigvaccineret mod covid-19 (+14 dage)
Du skal være fuldt vaccineret og have et gyldigt vaccinationscertifikat. I Island accepteres den vaccinationsattest, du modtager, når du er blevet vaccineret på dit sundhedscenter. Den tidligst mulige afgang er 14 dage efter den anden dosis. Alle vaccinerede personer også have med en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer gammel før afrejse til Island. 

Hvis du rejser med børn (født i 2005 eller senere), behøver de ikke at blive vaccineret, og derudover behøver børn ikke at tage en PCR-test ved ankomsten, hvis de rejser med en forælder, der er blevet fuldt vaccineret. Børn født i 2004 eller tidligere, skal være fuldt vaccineret og have et gyldigt vaccinationscertifikat. De trænger også have med en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer gammel før afrejse til Island. 

 

Jeg har haft covid-19
Du skal have et gyldigt certifikat for, at du har haft Covid-19 og har antistoffer, for at få lov at komme ind til Island. Certifikatet skal vise, at du har haft Covid-19 og er rask og er udstedt fra et land indenfor EØS. Du skal også medbringe en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer før afrejse til Island.

Hvis du rejser med børn (født i 2005 eller senere), behøver de ikke at blive vaccineret, og børn behøver ikke at tage en PCR-test før ankomsten, hvis de rejser med en forælder, der er blevet vaccineret eller har et gyldigt certifikat at de har haft Covid-19. Børn født i 2004 eller tidligere, skal være fuldt vaccineret og have et gyldigt vaccinationscertifikat. De trænger også have med en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer gammel før afrejse til Island. 

 

Jeg er ikke blevet vaccineret eller haft covid-19
De danske rejsevejledninger fraråder man fortsat ikke-nødvendige rejser til Island for ikke-vaccinerede. Voksne skal vise en negativ Coronatest udført i Danmark max 72 timer før afgang. Alle børn født i 2005 eller senere, skal ikke medbringe en negativ PCR-test. Voksne og alle børn født i 2005 eller senere bliver testes med en PCR-test i Keflavik lufthavn, efterfulgt af 5 dages karantæne og en ny test.  Hvis disse test er negativ kan du derefter rejse ind til Island. 

Vaccinationsbevis som skal medbringes til Island er at man efter 14 dage efter 2. vaccination kan hente sit bevis på www.sundhed.dk

  • Her laver man login med sit Nem ID.
  • Man går her via menuen “Coronapas – COVID-19 – vaccination” og efterfølgende scroller ned til “Hent dit pas for COVID-19 vaccination her“.
  • Når denne pdf-fil er hentet, printer man efterfølgende sit bevis ud og medbringer det til lufthavnen i Keflavik.

Vores rejser til Island er omfattet af fri ombooking frem til 30 dage inden afrejse. Du kan ombooke rejsen uden omkostninger. Disse vilkår gælder for nye bookinger foretaget fra og med 7. september 2021 og derefter.

Fleksible vilkår for Vulkanrejsers pakkerejser:

  • Mere end 30 dage inden afrejse: afbestillingsgebyr på 15% af rejsens pris* eller fri ombooking.
  • 30-8 dage: afbestillingsgebyr på 30% af rejsens pris*. 
  • 7-0 dage inden afrejse: 100% af rejsens pris.

* I de tilfælde hvor rejsen indeholder flybilletter som ikke kan afbestilles, tilkommer også disse omkostningerne.

 

Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til Island, og du har booket en pakkerejse, gælder fri ombooking til en anden dato eller mulighed for at anvende det indbetalte beløb til en fremtidig rejse eller tilbagebetaling af rejsen. 

Dette forudsætter dog, at du bookede rejsen, inden Udenrigsministeriet frarådede rejser, og at din afrejsedato er eller var i den periode, hvor UM fraråder rejser.
 

VORES REJSER TIL ISLAND I 2021 - 2022

Se vores fantastiske rejser, og book din drømmerejse til Island!