Island åbner

Island lige nu!

Opdateret den 14.09.2020

Ændret rejsevejledning pr. 19. august 2020

Fra Udenrigsministeriet:

"Rejsevejledningen for Island er opdateret: Island opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, men vi fraråder fra den 19. august kl. 00:00 alle ikke-nødvendige rejser til Island, fordi der er indført 5 dages hjemmekarantæne med yderst begrænset bevægelsesfrihed for personer, der rejser til Island fra Danmark. Hvis du allerede opholder dig i Island, kan du blive i Island. Hvis du fremover vælger at rejse til Island, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Alle indrejsende skal testes to gange; én gang ved ankomst og igen efter 5 dage. Efter test ved ankomst kan man rejse til sit bestemmelsessted og vente på svar. Rejsende skal forblive på deres bestemmelsessted og afvente testresultat, samt undgå kontakt med andre end dem, som der rejses sammen med."

Der er fra myndighedernes side i Island besluttet, at man i en periode vil teste alle indrejsende for Covid-19 ved ankomsten i lufthavnen. Den mere drastiske ændring er, at man straks efter testen skal i karantæne i 4 til 5 dage, hvorefter man igen skal testes. Dette kan ændres, men gælder fra 19. august og indtil videre 2 uger frem. Vi kontakter vores berørte kunder direkte, når vi har alle detaljer på plads. 

 

CORONA VIRUS I ISLAND

Iceland

Opdateret den 14.09.2020

Infektionen i Island er fortsat lav trods af omfattende test, og nu holdes kun 63 mennesker isoleret, da de testede positivt for covid-19. 

Den 30. juli indførte de islandske myndigheder forebyggende foranstaltninger, der finder anvendelse i de næste 2 uger. Det gælder nu blandt andet, at det er obligatorisk at bære en maske på busser og en begrænsning af skarer på højst 100 personer. Læs mere her.

Island er et land, der er godt forberedt på at håndtere kriser, og nævnes nu som en rollemodel i den internationale presse for dens håndtering af at reducere spredningen af ​​coronavirus.

Indlagte: 1
På intensivafdeling: 0
I isolation: 63

Praktiska oplysninger - rejser til Island i 2020

​​​​Iceland

  • Udenrigsministeren har nu givet tilladelse til at rejse til Island igen. Dette trådte i kraft den 15. juni, da Island genåbnede sine grænser.
  • Flyafgange til Island 2020 med Icelandair. København: Dagligt. Billund: Mandage og fredage.
  • Personer, der har været i et af følgende lande i de sidste 14 dage (Danmark, Norge, Finland, Tyskland), behøver ikke at tage en test i lufthavnen.
  • Hvis du har været i et andet land skal man få udført en COVID-19 test i lufthavnen. Hvis man ikke er smittet, kan man komme ind i landet, og hvis man er smittebærer, skal man sidde i karantæne i to uger. Testen koster ISK 9.000 hvis du betaler elektronisk via et betalingswebsted mindst en dag før ankomst til Island eller ISK 11.000, hvis du betaler ved ankomst til Island. Børn født i 2005 eller senere skal ikke testes.