gullfoss, Iceland

Island er åbent & indrejseregler

Island har åbnet sine grænser. Alle rejsende som er blevet vaccineret, eller dem som har haft Covid-19 og har antistoffer kan nu rejse til Island, og uden at skulle testes eller i karantæne, når du kommer tilbage til Danmark.

Indrejseregler til Island fra 26. juli 2021

Opdatert 20. juli 2021 

Jeg er blevet færdigvaccineret mod covid-19 (+14 dage)

Fra 26. juli skal alle vaccinerede personer også have med en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer gammel før afrejse til Island.

Du skal være fuldt vaccineret og have et gyldigt vaccinationscertifikat. I Island accepteres den vaccinationsattest, du modtager, når du er blevet vaccineret på dit sundhedscenter. Den tidligst mulige afgang er 14 dage efter den anden dosis. Hvis du rejser med børn (født i 2005 eller senere), behøver de ikke at blive vaccineret, og derudover behøver børn ikke at tage en PCR-test ved ankomsten, hvis de rejser med en forælder, der er blevet fuldt vaccineret. Hvis det er mindre end 14 dage efter din fulde vaccination, skal du også testes på Keflavik, gå til hotellet og vente på resultater.

Jeg har haft covid-19

Fra 26. juli skal du medbringe en negativ PCR-test eller antigen (hurtig test), der ikke er mere end 72 timer før afrejse til Island. Du skal også have et gyldigt certifikat for, at du har haft Covid-19 og har antistoffer, for at få lov at komme ind til Island. Certifikatet skal vise, at du har haft Covid-19 og er rask og er udstedt fra et land indenfor EØS. Hvis du rejser med børn (født i 2005 eller senere), behøver de ikke at blive vaccineret, og børn behøver ikke at tage en PCR-test før ankomsten, hvis de rejser med en forælder, der er blevet vaccineret eller har et gyldigt certifikat at de har haft Covid-19.

Jeg er ikke blevet vaccineret eller haft covid-19

De danske rejsevejledninger fraråder man fortsat ikke-nødvendige rejser til Island for ikke-vaccinerede. Voksne skal vise en negativ Coronatest udført i Danmark max 72 timer før afgang. Alle børn født i 2005 eller senere, skal ikke medbringe en negativ PCR-test. Voksne og alle børn født i 2005 eller senere bliver testes med en PCR-test i Keflavik lufthavn, efterfulgt af 5 dages karantæne og en ny test.  Hvis disse test er negativ kan du derefter rejse ind til Island. 
 

 

De danske rejsevejledninger

Opdatert 10. juni 2021

Fra den 14. maj 2021 vil det blive muligt for dig, som er færdigvaccineret (to uger efter sidste stik) eller tidligere smittet at rejse til orange lande og regioner i hele verden uden at skulle testes eller i karantæne, når du kommer tilbage til Danmark. Det samme gælder færdigvaccineredes medrejsende børn under 18 år, i det større børn dog vil skulle testes efter hjemkomst. Som færdigvaccineret eller tidligere smittet skal du heller ikke fremvise en negativ COVID-19 test inden du stiger ombord på et fly til Danmark fra gule eller orange lande. Der er en række krav til, hvad det vil sige at være fuldt vaccineret, læs: https://bit.ly/3u7T1rK 

Iceland

ISLAND HAR LAV INFEKTIONSSPREDNING 

Island har nu lav spredning af infektion i Europa og er nu markeret som en såkaldt orange zone i Det Europæiske Center for Forebyggelse og kontrol af sygdomme. For nylig er der kun få nye tilfælde registreret og vaccination er begyndt. Begrænsninger lettes og livet begynder nu at vende tilbage til en mere normal tilstand.

Island er et land der er godt forberedt på at håndtere kriser og er blevet nævnt som en rollemodel i den internationale presse for sin håndtering af at reducere spredningen af ​​coronavirus.

​​​​Iceland

OM VORES REJSE TIL ISLAND I 2021

 • Eftersom vi har fri af- og ombooking af samtlige rejser, er det også fuldstændig sikkert at booke en rejse i dag.
 • Flyafgange til Island 2021 med Icelandair. København: Dagligt. Billund: Mandage og fredage.
 • De fleste aktiviteter foregår som normalt og alle vores leverandører har iværksat tiltag, som skal minimere smittespredning og i visse tilfælde særlige restriktioner som følge af coronapandemien.
 • Island er stadig en eksklusiv destination, men glædeligt for dette år ser vi nu prisniveauer for indkvartering og aktiviteter er betydeligt lavere end det har været de seneste år. Med fantastiske landskaber, åbne vidder og et unikt udbud af seværdigheder og aktiviteter er Island den perfekte destination for din næste rejse.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her er svarene på nogle af de spørgsmål, vi ofte får, og som kan være gode at kende til, når du planlægger din ferie til Island i 2021.

Jeg er blevet færdigvaccineret mod covid-19
Du kan nu rejse ind i Island hvis man kan fremlægge bevis på man er færdigvaccineret*. Alle børn født i 2005 eller senere, trænger ikke testes med en PCR-test i Keflavik lufthavn, hvis de rejser med forældre som er færdigvaccineret. 
*Fra 1. juli kan man rejse ind til Island 14 dage efter man er fuldt vaccineret.

 

Jeg har haft covid-19
Hvis du har et gyldigt certifikat for at du har haft covid-19 og har antistoffer kan du rejse til Island. Certifikatet skal vise at personen havde covid-19 og genoprettet, og blev udstedt fra et land inden for EØS-området. Alle børn født i 2005 eller senere, trænger ikke testes med en PCR-test i Keflavik lufthavn, hvis de rejser med forældre som er færdigvaccineret.

 

Jeg er ikke blevet vaccineret eller haft covid-19
De danske rejsevejledninger fraråder man fortsat ikke-nødvendige rejser til Island for ikke-vaccinerede. Voksne skal vise en negativ Coronatest udført i Danmark max 72 timer før afgang. Alle børn født i 2005 eller senere, skal ikke medbringe en negativ PCR-test. Voksne og alle børn født i 2005 eller senere bliver testes med en PCR-test i Keflavik lufthavn, efterfulgt af 5 dages karantæne og en ny test.  Hvis disse test er negativ kan du derefter rejse ind til Island. 

Vaccinationsbevis som skal medbringes til Island er at man efter 14 dage efter 2. vaccination kan hente sit bevis på www.sundhed.dk

 • Her laver man login med sit Nem ID.
 • Man går her via menuen “Coronapas – COVID-19 – vaccination” og efterfølgende scroller ned til “Hent dit pas for COVID-19 vaccination her“.
 • Når denne pdf-fil er hentet, printer man efterfølgende sit bevis ud og medbringer det til lufthavnen i Keflavik.

Vores rejser til Island er omfattet af fri ombooking eller afbestilling frem til 30 dage inden afrejse. Det indebærer, at vi ved afbestilling, uanset årsag, tilbagebetaler det, du har indbetalt. Du kan også vælge at ombooke rejsen uden omkostninger. Disse vilkår gælder indtil videre og for samtlige af vores rejser til Island. Vi følger altid Udenrigsministeriets rejsevejledninger og pakkerejseloven. Så længe rejser til Island ikke frarådes, gennemføres alle rejser som normalt, og her gælder vores fleksible vilkår for afbestilling og ombooking. Disse vilkår gælder for nye bookinger foretaget fra og med 5. oktober 2020 og derefter. For bookinger, der er foretaget tidligere, eller ombookinger gælder de vilkår, der er angivet i  den oprindelige booking.

Fleksible vilkår for Vulkanrejsers pakkerejser:

 • Senest 30 dage før afrejse: Fri ombooking eller afbestilling uden omkostninger.
 • 29-8 dage: Fri ombooking eller afbestillingsgebyr på 20 % af rejsens pris*.
 • 7-3: 75 % af rejsens pris.
 • 3-0: Ingen tilbagebetaling.

*I de tilfælde, hvor rejsen indeholder flybilletter, påløber der også udgifter til disse (29 dage eller mindre til afrejse).
 

Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til Island, og du har booket en pakkerejse, gælder fri ombooking til en anden dato eller mulighed for at anvende det indbetalte beløb til en fremtidig rejse eller tilbagebetaling af rejsen. 

Dette forudsætter dog, at du bookede rejsen, inden Udenrigsministeriet frarådede rejser, og at din afrejsedato er eller var i den periode, hvor UM fraråder rejser.
 

VORES REJSER TIL ISLAND I 2021

Se vores fantastiske rejser, og book din drømmerejse til Island i 2021!