Island åbner

Island åbner 15. juni 2020!

Opdateret den 25.06.2020

ISLAND ÅBNER FOR REJSER FRA DEN 15. JUNI 2020

Vi er glade for at meddele, at Udenrigsministeriet nu har givet tilladelse til at rejse til Island igen. Dette træder i kraft den 15. juni, når Island åbner sine grænser.

Det anses nu for at være stort set risikofrit at rejse til Island, da antallet af smittede er nede på næsten 0 (der er pt. 8 smittede, som holdes isolerede). På trods af omfattende tests er der ikke konstateret nye smittetilfælde i de seneste 6 dage. Island har nu besluttet, at man vil åbne sine grænser fra og med den 15. juni.

For at få lov til at komme ind i landet skal man få udført en COVID-19 test i lufthavnen. Hvis man ikke er smittet, kan man komme ind i landet, og hvis man er smittebærer, skal man sidde i karantæne i to uger. Testen koster ISK 9.000 hvis du betaler elektronisk via et betalingswebsted mindst en dag før ankomst til Island eller  ISK 11.000, hvis du betaler ved ankomst til Island. Børn født i 2005 eller senere skal ikke testes. Mens man venter på prøvesvar, må man gerne tage til sit overnatningssted. Prøvesvar forventes at blive udmeldt samme dag, eller ved sen ankomst dagen efter. Man får svar på testen inden for 24 timer via app’en ”Rakning C-19” eller via SMS. 

Mere information: https://www.landlaeknir.is/servlet/file/store93/item41745/Passengerinfo.pdf

 

CORONAUDBRUDDET I ISLAND - NU KUN 8 SMITTET 

Der er nu kun 8 personer, der sidder i isolation, fordi de er blevet testet positive for COVID-19.  

Indlagte: 0 
På intensiv: 0 
I isolation: 8 

De islandske myndigheder iværksatte hurtigt forebyggende tiltag for at mindske spredningen af virussen. Island har desuden et godt kriseberedskab og fremhæves som foregangsland i den internationale presse for sin indsats for at minimere virusspredningen. 

 

OPLEV ISLAND SOM ALDRIG FØR I 2020

Nu har du og dine medrejsende en unik mulighed for at nyde Islands fantastiske natur næsten for jer selv. De islandske myndigheder forventer 90 % færre turister sammenlignet med 2019, og det er en mulighed, som du næppe får igen.

Se mere her