hraunfoss, vår, island

Efterår på Island

KONSTRASTERNES ÅRSTID

I september falder priserne, og turiststrømmene aftager. Vejret er stadig ret behageligt, selvom visse attraktioner og fjeldveje begynder at lukke for vinteren. I oktober begynder mørket at sænke sig over øen, og i november varmer islændingene sig inden døre med en af verdens mest spændende musikfestivaler: Iceland Airwaves.

Om efteråret vender en af Islands største attraktioner tilbage: nordlyset. Fra og med september kan du være heldig at opleve dette fantastiske naturfænomen danse henover nattehimlen. Efteråret er desuden et ekstra attraktivt tidspunkt at besøge Island på, idet de fleste af sommerens aktiviteter stadig er åbne – du skal bare dele dem med færre turister og betale mindre for dem.

Om efteråret bliver mange besøgende desuden blæst omkuld af de smukke efterårsfarver. Island har en utrolig varieret flora, som dækker store dele af landskabet og gør efterårets farveskift ekstra intenst. Udover de velkendte gule, orange og røde nuancer, bliver du på Island også mødt af farveeksplosioner i lyserød, lilla og magenta. De intense efterårsfarver skaber desuden en flot kontrast til de blå gletsjere og det grågrønne hav. Hvis du godt kan lide at fotografere, er en efterårsrejse til Island helt sikkert ikke noget dårligt valg.

Efteråret er en hyggelig årstid at besøge Reykjavik på. Dagene bliver kortere og koldere, hvilket danner en hyggelig og intim ramme om byens mange spændende aktiviteter inden for gastronomi, kultur, shopping og spa.

OPLEV ISLAND OM EFTERÅRET

Nedenfor har vi samlet et udvalg af efterårssæsonens pakkerejser. Nyd godt af mindre trængsel og lavere priser. Husk varmt tøj i kufferten og dit bedste kamera – flottere motiver fås ikke.