Solnedgang på Kirkjufell-bjerget
reykjavik, island
borgarnes, vestlige island
djupalonssandur, vestlige island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
namaskard, island
hvalsafari, husavik, island
hofsos, island
hraunfoss, island
reykjavik, aften, island

Nord- og Vest-Island

8 Nætter fra 14.900,-

Maj - September
8 Nætter
fra 14.900,-

maj - jul   fra 14.900,-

aug - sep   fra 15.900,-

Søg rejse

Dette er turen for alle, der drømmer om at udforske den magiske vestlige og nordlige del af Island i bil. I 9 dage oplever I de fascinerende vidundere, som denne del af landet har at byde på. På vejen kører I hen over Snæfellsnes-halvøen med den store gletsjer, Myvatn-området med de boblende sprækker, vandfald, vulkaner, tornede vegetation og meget mere.

Afgange 2024: 15 Maj - 21 September; daglig.

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer fra Danmark.


 

Højdepunkter:

Oplev naturens vidundere på Snæfellsnes-halvøen
Oplev det nordlige Islands perle: Myvatn-området
Scan horisonten for blåhvaler i Húsavík
Tag en dukkert i de berømte varme kilder i Hófsós

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Returrejse til Island, inkl. afgifter og bagage.
8 overnatninger (2 nætter i Reykjavík, 6 nætter uden for hovedstaden).
Billeje 8 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Overnatning – vælg mellem overnatning med fælles brusebad/toiletfaciliteter og hotelværelser med privat bad/toilet.
Billeje – pakken er baseret på Hyundai I10 (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

ANKOMST TIL ISLAND

reykjavik, island

Velkommen til Island! Efter en 3-timers flyvning lander du og dit selskab i Keflavik lufthavn. Her afhenter I lejebilen og kører gennem det nøjsomme og barske landskab til Reykjavík, hvor I kan gå på opdagelse i byen resten af dagen eller aftenen. I har en behagelig overnatning i hovedstaden inden I begiver Jer ud på vejen næste dag.

Højdepunkter:
Blue Lagoon
Reykjavik

Day
Dag 2

UDFORSK NATURENS VIDUNDERE PÅ SNÆFELLSNES-HALVØEN

djupalonssandur, island

I dag kører I fra Reykjavík til Stykkishólmur. Kør nordpå mod Borgarfjörður gennem den vestlige del af Island, der på trods af den tætte beliggenhed i forhold til Reykjavík føles som en helt anden verden. Her finder I et mikrokosmos af, hvad landet har at byde på. Området har også en spændende kulturel og historisk arv.

Når I ankommer til Hvalfjörður, kan I vælge to ruter: tunnellen under fjorden eller vejen rundt om fjorden. Vi anbefaler sidstnævnte, der tager 45 minutter længere, men som til gengæld byder på en fantastisk udsigt. Følg vejen til Borgarnes.

Borgarnes har en rig og spændende historie. Her kan I opleve stemningen i en lille by, eller måske besøge et af Islands bedste museer, før I kører ud på Snæfellsnes-halvøen. Snæfellsnes er et ægte naturligt vidunder med glitrende fjorde, vulkaner, gyldne strande og lavamarker – og midt i det hele rejser der sig en majestætisk gletsjer. Udforsk den sydlige del af halvøen, indtil I når til Búdir, hvor I finder en smuk trækirke omgivet af lavamarker. Længere ude på halvøen ligger fiskerbyen Arnastapi med en unik naturlig havn, hvor I kan se basaltsøjler i alle størrelser og former.

Yderst på den sydlige del af halvøen anbefaler vi, at I gør et stop i den gamle fiskerstation Djúpalónssandur med udsigt over den sorte sandstrand. Fortsæt rundt om øen. Hvis I har tid, anbefaler vi et stop i Bjarnarhöfn, hvor I kan lære om hajfiskeri og også smage på fangsten. Derefter kører I til jeres overnatning for natten, der ligger i den charmerende by Stykkishólmur.

Højdepunkter:
Borgarnes
Settlement Center
Snaefellsnes
Eldborg crater
Gerduberg
Búdir
Arnastapi
Hellnar
Djupalonssandur
Kirkjufell
Bjarnarhöfn
Stykkisholmur

Day
Dag 3

UDFORSK AKUREYRI

akureyri, island

I dag kører I fra Stykkishólmur til Akureyri. På vej nordpå anbefaler vi, at I gør et stop og besøger Eiriksstaðir-museet, som ligger på vejen til Búðardalur. Museet ligger (sandsynligvis) på stedet, hvor Leifur Eriksson blev født. Eriksson var (sandsynligvis) den første europæer, der satte fod i Amerika. Hvis I foretrækker lidt mere håndfaste fakta, anbefaler vi en tur til Skagafjörður, som er et område kendt for hesteavl og adrenalinpumpende aktiviteter.

Derefter sætter I kurs mod landsbyen Varmahlíð. Lige uden for byen kan I gøre et stop ved Vídimýri, som er en lille traditionel, firkantet kirke. Et andet stop på vejen til Akureyri er en af Islands bedst bevarede tørvegårde: Glaumbaer-museet.

I Akureyri, som er hovedstaden i det nordlige Island og landets andenstørste by, finder I mange smukke udsigtspunkter og spændende seværdigheder. Byen har en botaniske have, swimmingpools, en hyggelig skov og – på trods af knapt 18.000 indbyggere – et flot udbud af gode restauranter og caféer. Her skal I sove i nat.

Højdepunkter:
Breidafjördur Bay
Eiríksstadir
Leifsbud
Hvammstangi
Hvitserkur
Vidimyri church
Akureyri

Day
Dag 4

HVALSAFARI I HUSAVIK

husavik, island

Dagens køretur går fra Akureyri til Raufarhöfn. På vejen dertil er der ingen undskyldninger for ikke at stoppe op og beundre Godafoss - gudernes vandfald. Du hører det måske fra navnet, men Godafoss er virkelig skabt til at blive beundret.

Kør derefter videre mod den charmerende fiskerby Húsavík. Húsavík er Islands hvalspottinghovedstad og nok en af landets smukkeste fiskerlandsbyer med sine farverige huse, museer og snedækkede bjerge. Húsavík er også kendt fra filmen Eurovision. Her anbefaler vi, at I tager på en hvalsafari, da Húavavik betragtes som det bedste sted i Island, hvis man gerne vil se blåhvaler.

Kør derefter langs kystlinjen på Tarn-halvøen. Landskabet byder på høje klipper, grønne bjerge, lava og fossiler. Et tip er at gøre et stop på spidsen af halvøen og kigge efter havfugle.

Næste stop er Ásbyrgi, der er et hesteskoformet krater, som siges at være aftrykket efter Odins ottebenede hest Sleipner. Gå en tur eller nyd en picnic mellem de prægtige klippefronter i den frodige vegetation.

Hvis du har tid, så benyt lejligheden til at stoppe i Jökulsargljufur Nationalpark og tage på en kort vandretur i det islandske naturlandskab.

Overnatning i Raufarhöfn.

Højdepunkter:
Godafoss
Húsavik
Jökulsargljufur National Park
Asbyrgi
Hljóðaklettar
Hraunhafnartangi
Raufarhöfn
The Arctic Henge

Day
Dag 5

Islandsk natur og Dettifoss-vandfaldet

dettifoss

I dag kører I til Mývatn, hvor I skal bo i to nætter og lave udflugter fra. Fra Raufarhöfn fortsætter du sydpå langs Islands magiske kyst. Undervejs kommer du forbi steder som Þórshöfn, Bakkafjördur og Vopnafjördur, som er et kort stop værd i typisk islandsk natur.

Du fortsætter til Mödrudalur-højlandet, hvor du kører mod vest mod søen Mývatn. Når du nærmer dig Mývatn-søen, skal du tage en afstikker til Dettifoss-vandfaldet, som viser smeltevandets rå kraft.

Overnatning i Mývatn.

Højdepunkter:
Raudanes
Langanes
Bakkafjördur
Mödrudalur
Dettifoss
Myvatn

Day
Dag 6

EGNE AKTIVITETER OMKRING MÝVATN

myvatn, island

Morgenmad på hotellet. I dag har du frie hænder til at gøre det, der passer dig bedst. Tilbring tid i Myvatn, hvor du udforsker området på egen hånd eller tager på en udflugt i det omkringliggende område. Ønsker du at lave en kortere aktivitet eller udflugt, er mange af Islands højdepunkter lige ved hånden. Vi anbefaler et besøg i Nature baths, som er geotermisk opvarmede pools og dampbade og også kaldes Nordislands Blå Lagune.

Benyt også lejligheden til at gøre et stop i Dimmuborgir lavaområdet, fyldt med huler og klippeformationer. Dele af den svenske film Bröderna Lejonhjärta blev optaget her, og der er også flere forskellige vandreture rundt i området alt efter hvor langt man vil.

Overnatning i Mývatn.

Højdepunkter:
Lake Mývatn
Dimmuborgir
Krafla och Leirhnjukur
Nature Bath
Grotagja

Day
Dag 7

Fra Mývatn til Skagafjörður

hofsos, island

Efter du har fået morgenmad på hotellet, forlader du Mývatn-området og kører mod vest forbi den smukke Godafoss på vej til Akureyri. Du køre gennem Akureyri og (blandt andet) de charmerende fiskerbyer Dalvík, Ólafsfjörður og Siglufjörður. Gør et stop i Hofsós, hvorfra mange islændinge emigrerede ud i verden i det 19. århundrede for at skabe sig et bedre liv. Hør deres historier på Emigrationscenteret ved den gamle havn. I Hofsós bør I også unde jer selv en dukkert i den berømte swimmingpool med en mageløs udsigt over havet og de snedækkede bjerge.

Vejen fører dig derefter videre til Sauðárkrókur.

Overnatning i Skagafjörður-området.

Højdepunkter:
Siglufjördur
Hofsós
Hólar
Glaumbaer

Day
Dag 8

Fra Skagafjörður til Reykjavík

grabrok, iceland

Morgenmad på hotellet. Kør i retning af Reykjavik. Når du har passeret Holtavörðuheidi heath og nået Borgarfjörður-området, skal du køre mod øst. Denne vej fører dig til Reykholt og Husafell. Bagefter kører du forbi Borgarnes igen. På vej til Reykjavik har du to muligheder: Enten tager du den undersøiske tunnel under Hvalfjördur eller du kører langs Hvalfjördur (ca. 45 min længere kørsel).

Benyt lejligheden til at gøre et stop ved Grabrok-krateret på vej tilbage til Reykjavik.

Overnatning i Reykjavik.

Højdepunkter:
Grabrok crater
Deildartunguhver
Reykholt
Hraunfossar och Barnafoss
Borgarnes
Settlement Center
Hvalfjördur

Day
Dag 9

Hjemrejse

I flyver hjem enten tidligt om morgenen eller om eftermiddagen. Kør fra Reykjavík til Keflavík Lufthavn (ca. 45 min.), og aflever bilen her i forbindelse med hjemturen. Velkommen tilbage til Island en anden gang!

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nej
5 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nej
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nej
3 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nej
5 doors
7 Personer
2 luggage
Manuelt transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.

Værelse med delt WC/brusebad

Without

Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.

      

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE