Bilferie nord og vest Island: bjerg Kirkjufell, vest for Island.
reykjavik, island
borgarnes, vestlige island
djupalonssandur, vestlige island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
namaskard, island
hvalsafari, husavik, island
hofsos, island
hraunfoss, island
reykjavik, aften, island

Nord- og Vest-Island

7 Nætter fra 15.250,-

Maj - September
7 Nætter
fra 15.250,-

01.mai  - 15. sep  fra 15.250,-

Søg rejse

Dette er turen for alle, der drømmer om at udforske den magiske vestlige og nordlige del af Island i bil. I 8 dage oplever I de fascinerende vidundere, som denne del af landet har at byde på. På vejen kører I hen over Snæfellsnes-halvøen med den store gletsjer, Myvatn-området med de boblende sprækker, vandfald, vulkaner, tornede vegetation og meget mere.

Afgange 2023: 1 Maj - 15 September; daglig.
Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer fra Danmark.


 

Højdepunkter:

Oplev naturens vidundere på Snæfellsnes-halvøen
Oplev det nordlige Islands perle: Myvatn-området
Scan horisonten for blåhvaler i Húsavík
Tag en dukkert i de berømte varme kilder i Hófsós

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Returrejse til Island, inkl. afgifter og bagage.
7 overnatninger (2 nætter i Reykjavík, 5 nætter uden for hovedstaden).
Billeje 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Overnatning – vælg mellem overnatning med fælles brusebad/toiletfaciliteter og hotelværelser med privat bad/toilet.
Billeje – pakken er baseret på Hyundai I10 (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

ANKOMST TIL ISLAND

reykjavik, island

Velkommen til Island! Efter en 3-timers flyvning lander du og din gruppe i Keflavík Lufthavn. Her afhenter I lejebilen og kører gennem det nøjsomme og barske landskab til Reykjavík, hvor I kan gå på opdagelse i byen resten af dagen eller aftenen. I har en behagelig overnatning i hovedstaden, før I drager ud på vejene  dagen efter.

Day
Dag 2

UDFORSK NATURENS VIDUNDERE PÅ SNÆFELLSNES-HALVØEN

djupalonssandur, island

I dag kører I fra Reykjavík til Stykkishólmur. Kør nordpå mod Borgarfjörður gennem den vestlige del af Island, der på trods af den tætte beliggenhed i forhold til Reykjavík føles som en helt anden verden. Her finder I et mikrokosmos af, hvad landet har at byde på. Området har også en spændende kulturel og historisk arv.

Når I ankommer til Hvalfjörður, kan I vælge to ruter: tunnellen under fjorden eller vejen rundt om fjorden. Vi anbefaler sidstnævnte, der tager 45 minutter længere, men som til gengæld byder på en fantastisk udsigt. Følg vejen til Borgarnes.

Borgarnes har en rig og spændende historie. Her kan I opleve stemningen i en lille by, eller måske besøge et af Islands bedste museer, før I kører ud på Snæfellsnes-halvøen. Snæfellsnes er et ægte naturligt vidunder med glitrende fjorde, vulkaner, gyldne strande og lavamarker – og midt i det hele rejser der sig en majestætisk gletsjer. Udforsk den sydlige del af halvøen, indtil I når til Búdir, hvor I finder en smuk trækirke omgivet af lavamarker. Længere ude på halvøen ligger fiskerbyen Arnastapi med en unik naturlig havn, hvor I kan se basaltsøjler i alle størrelser og former.

Yderst på den sydlige del af halvøen anbefaler vi, at I gør et stop i den gamle fiskerstation Djúpalónssandur med udsigt over den sorte sandstrand. Fortsæt rundt om øen. Hvis I har tid, anbefaler vi et stop i Bjarnarhöfn, hvor I kan lære om hajfiskeri og også smage på lækkerierne. Derefter kører I til jeres overnatning for natten, der ligger i den charmerende by Stykkishólmur.

Day
Dag 3

UDFORSK AKUREYRI

akureyri, island

I dag kører I fra Stykkishólmur til Akureyri. På vej nordpå anbefaler vi, at I gør et stop og besøger Eiriksstaðir-museet, som ligger på vejen til Búðardalur. Museet ligger (sandsynligvis) på stedet, hvor Leifur Eriksson blev født. Eriksson var (sandsynligvis) den første europæer, der satte fod i Amerika. Hvis I foretrækker lidt mere håndfaste fakta, anbefaler vi en tur til Skagafjörður, som er et område kendt for hesteavl og adrenalinpumpende aktiviteter.

Derefter sætter I kurs mod landsbyen Varmahlíð. Lige uden for byen kan I gøre et stop ved Vídimýri, som er en lille traditionel, firkantet kirke. Et andet stop på vejen til Akureyri er en af Islands bedst bevarede tørvegårde: Glaumbaer-museet.

I Akureyri, som er hovedstaden i det nordlige Island og landets andenstørste by, finder I mange smukke udsigtspunkter og spændende seværdigheder. Byen har en botaniske have, swimmingpools, en hyggelig skov og – på trods af knapt 18.000 indbyggere – et flot udbud af gode restauranter og caféer. Her skal I sove i nat.

Day
Dag 4

VANDRETURE I MYVATN-OMRÅDET

myvatn, island

Dagens køretur fører jer fra Akureyri til Mývatn. I dag skal I køre lidt mindre og får til gengæld nogle skønne oplevelser til fods. Dagen er strikket sammen, så I får tid til at udforske naturområdet ved Mývatn. På vejen er der ingen undskyldning for ikke at stoppe og nyde synet af Godafoss: gudernes vandfald. Som navnet indikerer, er Godafoss et imponerende syn.

Når I ankommer til Mývatn-området, der føles som noget fra en anden verden, møder I med det samme hovedattraktionen: det geotermiske område i mineparken med de boblende lerhuller og dampende åbninger i jorden. Her har man lyst til at tilbringe mere tid, se på formationerne, som vulkanudbruddene har skabt, og udforske den geotermiske aktivitet og søen med det fascinerende fugleliv. Når I har oplevet Mývatn, fortsætter I til Skútustadir, hvor I kan prøve at blive væk i lavaformationerne ved Dimmuborgir – det er også her indgangen til Helvede siges at ligge. Luk den endelig, hvis I skulle finde den.

Næste stop er Námaskarð, som er et kraftfuldt geotermiske område tæt på vulkanen Krafla, hvor krateret Viti kan være næste stop. Herfra kan I tage en 1,5 til 2-timers vandretur til Leirhnjuk-området, hvor en række vulkanudbrud fandt sted i perioden 1975-1984. Hvis I vil slutte dagen af med et bad, anbefaler vi naturbadet et par kilometer uden for Reykjahlid, der minder om Den Blå Lagune og absolut er et besøg værd. Derefter kører I tilbage til Myvatn, hvor I tilbringer natten.

Day
Dag 5

HVALSAFARI I HUSAVIK

husavik, island

I dag følger I en rute, der tager jer tilbage til Myvatn til endnu en overnatning. Først må I endelig unde jer selv et besøg i den charmerende fiskerlandsby Húsavík. Húsavík er Islands hvalspottinghovedstad og nok en af landets smukkeste fiskerlandsbyer med sine farverige huse, museer og snedækkede bjerge. Her anbefaler vi, at I tager på en hvalsafari, da Húavavik betragtes som det bedste sted i Island, hvis man gerne vil se blåhvaler.

Kør derefter langs kystlinjen på Tarn-halvøen. Landskabet byder på høje klipper, grønne bjerge, lava og fossiler. Et tip er at gøre et stop på spidsen af halvøen og kigge efter havfugle.

Næste stop er Ásbyrgi, der er et hesteskoformet krater, som siges at være aftrykket efter Odins ottebenede hest Sleipner. Gå en tur eller nyd en picnic mellem de prægtige klippefronter i den frodige vegetation. Næste stop er vandfaldet Dettifoss, der er rendyrket rå kraft fra smeltet gletsjervand. Derefter kører I tilbage til Mývatn-søen til endnu en overnatning.

Day
Dag 6

TAG EN DUKKERT I DE BERØMTE VARME KILDER I HOFSÓS

hofsos, island

I dag kører I fra Mývatn til Varmahlíð. Start dagens med at køre gennem Akureyri og (blandt andet) de charmerende fiskerbyer Dalvík, Ólafsfjörður og Siglufjörður. Gør et stop i Hofsós, hvorfra mange islændinge emigrerede ud i verden i det 19. århundrede for at skabe sig et bedre liv. Hør deres historier på Emigrationscenteret ved den gamle havn. I Hofsós bør I også unde jer selv en dukkert i den berømte swimmingpool med en mageløs udsigt over havet og de snedækkede bjerge. Derefter kører I gennem den smukke Skagafjörður-region, indtil I når Varmahlíð, hvor I skal tilbringe natten.

Varmahlíð kan næsten ikke kaldes en by, da det kun er et servicecenter på Ringvej 1. Dette sted er bedst kendt som bases for rafting og ridning.

Day
Dag 7

FRA VARMAHLID TIL REYKJAVIK

hraunfoss, island

I dag kører I fra Varmahlíð til Reykjavík. Det første anbefalede stop er i Borgarvirk med de interessante klippeformationer, der ligner et fort. Herefter kører I over Holtavardurheidi til det sydvestlige Island. Måske holder I pause ved Grábrók-krateret, lige før Bifröst, hvor en kort gåtur tager jer til toppen af krateret, der byder på en smuk udsigt over Borgarfjördur-regionen.

Næste stop er Islands største varme kilde: Deildartunguhver. På vejen hertil kan I lege "Hvordan staver man til Deildartunguhver-legen" i bilen. En leg, der nok er sjovest, når man er på roadtrip i Island. Derefter kører I til Reykholt, hvor den berømte forfatter Snorri Sturluson boede i det 13. århundrede. Her finder I en permanent udstilling om Snorris liv og arbejde.

Når I er færdige med at tanke viden om Snorris liv, kan I stoppe ved vandfaldet Hraunfossar, hvor vandet strømmer fra en lavaseng til en flod. Et andet vandfald i nærheden er Barnafoss. Derefter kører I til Borgarnes, hvor I kan udforske nogle af de aktiviteter, I ikke havde tid til i starten af turen. På vejen tilbage til Reykjavík kan I igen vælge, som I vil køre gennem tunnellen under fjorden eller rundt om fjorden. I tilbringer natten i Reykjavík.

Day
Dag 8

Hjemrejse

I flyver hjem enten tidligt om morgenen eller om eftermiddagen. Kør fra Reykjavík til Keflavík Lufthavn (ca. 45 min.), og aflever bilen her i forbindelse med hjemturen. Velkommen tilbage til Island næste gang!

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nej
5 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nej
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nej
3 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nej
5 doors
7 Personer
2 luggage
Manuelt transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.

Værelse med delt WC/brusebad

Without

Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.

      

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE