Par besøger vandfald på det sydlige Island
blå lagunen, island
seljalandsfoss, island
lavastrand, reynisdrangar, island
sydkusten, island
sydkusten, island
jökulsarlon, island
sydkusten, vik, island
gejser, island
thingvellir, island
hraunfoss, island
snaefellsnes, island
kirkjufell, island
austurvollur, reykjavik, sommar, island
reykjavik, sommar, island

Sydlige og vestlige Island

7 Nætter fra 9.500,-

Maj - September
7 Nætter
fra 9.500,-

maj - jul   fra 9.500,- 
aug - sep   fra 10.700,-

Søg rejse

På denne rejse gennem det vestlige og sydlige Island oplever I en magisk natur med vilde og spektakulære vandfald, kulsorte lavastrande og grønne landskaber. Ud over de pittoreske omgivelser kommer I med på en historisk rejse, der starter langt tilbage i tiden. Disse skjulte naturperler, der er som taget ud af sagaerne, bliver et minde for livet. 

Afgange 2024: Maj - September; dagligt.

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.


Samlet kilometertal: 1650 km (50-300 km/dag).
 

Højdepunkter:

Vandfaldet Seljandsfoss
Sorte lavastrande ved Reynisfjara
Snæfellsneshalvøen

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 7 nætter inkl. morgenmad.
Billeje 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion(CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Billeje – pakken er baseret på Hyundai (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
Entré til Den Blå Lagune (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.

Betalas på plats:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Del dit eventyr med os!

Del dine oplevelser og deltag i Vulkans fotokonkurrence My Magical Iceland, hvor du kan vinde 7.000,- i gavekort!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island - Blå lagune - Reykjavik

blå lagunen, island

Dere lander på Keflavík flyplass med morgenfly eller ettermiddagsfly. Bilen hentes ved ankomst på Keflavík flyplass. En god start på Islandsturen deres er å reise til det avkoblende badet i den berømte Blå Lagune(OBS! ingangsbilett må bestilles). Lagunen ligger som en oase mitt i et lavaområde på veien mellom Keflavík flyplass og Reykjavík. Vannet holder den behagelige temperaturen 36 - 39 ° hele året, og på plassen finnes også et innendørs basseng, en geotermisk badstue og en fin restaurant.

Med nye krefter etter det velgjørende badet kjører dere til Reykjavík for første overnatting. Her har dere mulighet til å utforske Reykjavík på egen hånd resten av dagen/kvelden.

Day
Dag 2

Reykjavík - Hella/Hvolsvöllur – Kirkjubæjarklaustur

seljalandsfoss, island

Spis morgenmad på hotellet, inden I forlader hovedstaden og kører sydpå. I følger vej nr. 1 og passerer byerne Hveragerdi, Selfoss og Hella. Øst for Hvolsvöllur kommer I til vandfaldene Seljandsfoss og Skógafoss, to seværdigheder, som I ikke må gå glip af. Ved Skógar ligger et museum, som giver et historisk samt nutidigt indblik i islændingenes liv. I løbet af dagen kan I også udforske gletsjertungen Solheimajökull og Dyrhólaeys fugleklipper, stedet hvor mange havfugle yngler. Den mest farvestrålende er lunden.

De sorte sandstrande på den sydlige kyst er velkendte. I kan tage en gåtur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille by Vík. Husk at være forsigtige når I befinder jer tæt på havet, de store bølger kan nemt skylle en uopmærksom person ud på havet! Efter Vík krydser I først den sorte sandørken Mýrdalssandur og derefter det enorme lavafelt Eldhrayn (ildlava), som blev formet under det store vulkanudbrud 1783. Derefter kommer I til Kirkjubæjarklaustur, en lille by i smukke omgivelser. Her kan I stoppe og kikke på det såkaldte ”kirkegulv”, forunderlige formationer af basaltklipper som ligner et kakkelgulv, beliggende lige øst for byen. Overnatning sker i eller i nærheden af Kirkjubæjarklaustur.

Day
Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull – Kirkjubæjarklaustur – Vik

lavastrand, reynisdrangar, island

Start den tredje dag med at køre over til regionen ved foden af gletsjeren Vatnajökull. På vej vestpå kan I gøre et stop ved Dverghamrar, et bælte af basaltsøjler, som ligger nogle få kilometer fra Kirkjubæjarklaustur. Fortsæt østpå over Skeidarásandur, et udsigtspunkt med en vidunderlig udsigt over Europas største gletsjer, Vatnajökull.

Efter denne vidstrakte ørken kommer I til Skaftafell Nationalpark, et smukt område ved foden af Vatnajökullgletsjeren, som er kendt for sin unikke natur og overvældende vegetation, en oase mellem den sorte ørken og gletsjeren. Her kan I vælge mellem flere forskellige vandrestier, for eksempelvis gennem parken til det smukke vandfald Svartifoss eller til kanten af gletsjertungen Skaftafell. Længere mod øst kommer I til den spektakulære gletsjertunge Jökulsárlon. Enorme isblokke river sig løs fra gletsjeren Vatnajökull og flyder rundt i lagunen. Her kan I tage en bådtur på 30-40 minuter mellem isbjergene. Kør siden tilbage via Kirkjubæjarklaustur til Vík. Overnatning sker i eller i nærheden af Vík.

Day
Dag 4

Vík - Hekla – Geysir – Laugarvatn

gejser, island

I dag vil I opleve nogle af de mest interessante og velkendte steder i Island. I starter med at køre vestpå mod Hella og efterfølgende dreje af nordpå. Denne vej fører jer til Islands mest kendte vulkan, Hekla som har haft flere store udbrud. Under middelalderen blev Hekla kaldt ”døren til helvede”. Tæt på Burfell kraftværk ligger en interessant rekonstruktion af vikingegården Stöng (Thjodveldosbaer), som blev ødelagt af et stort vulkanudbrud i 1104. Det smukke vandfald Hjalparfoss ligger i nærheden.

Længere sydpå drejer I af mod Skálholt, endnu et interessant sted. Her blev Islands første bispesæde grundlagt under 1200-tallet, og det var i århundreder det vigtigste kulturcentrum I Island. I dag er den nye, smukke kirke i Skálholt et besøg værd. Fortsæt til det kendte geotermiske område Geysir, hvor Strokkur er den mest aktive af gejserne. Den har udbrud hvert 5-10 minut og sender en søjle af varmt vand og damp 20 meter op i luften. Ca. 10 km længere væk ligger det ”gyldne” vandfald, Gullfoss, som på imponerende vis falder ned i en dyb ravine. Overnatning sker i Laugarvatn-området.

 

Day
Dag 5

Laugarvatn – Thingvellir – Borgarnes

hraunfoss, island

Thingvellir Nationalpark er et interessant område, både set fra et historisk og et geografisk perspektiv. Her samledes det islandske Alting, verdens ældste folketing, allerede under 900-tallet. Island ligger midt på sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, og i Thingvellir fremtræder den forkastningen, der opstår, når de to kontinenter langsomt flytter sig, særlig tydeligt. Vi anbefaler, at I tager en gåtur i Almannagjá-sprækken.

Efter stoppet i Thingvellir kører I videre til Hvalfjördur, en vigtig havn for de allierede under 2. verdenskrig, for derefter at fortsætte mod Reykholt. I dette område kan I først besøge den varme kilde Deildartunguhver (den største varme kilde på Island gældende vandproduktion pr. sekund). Kør derefter mod Reykholt, hvor den kendte forfatter fra 1200-tallet, Snorri Sturlason, boede. I Reykholt kan man stadig se det varmtvandsbassin, som blev brugt som bad i middelalderen, og I kan besøge den permanente udstilling i Snorrastofa, som er tilegnet Snorri Sturlusons liv og arbejde i Snorrastofa. Ca. 20 km øst for Reykholt bør I besøge det fantastiske vandfald Hraunfossar, hvor vandet vælter ud fra lavaen og ned i den forbipasserende elv, og det nærliggende vandfald Barnafoss. Efter at have besøgt vandfaldet kører I tilbage på hovedvej 1 og fortsætter til Borgarnes, hvor det nyåbnede nybyggermuseum er et besøg værd. Overnatning sker i Borgarnes-området.

Day
Dag 6

Borgarnes - Borgarfjördur – Snæfellsnes

snaefellsnes, island

Spis et styrkende morgenmåltid på hotellet, inden I begiver jer til Snæfellsnes-halvøen og det maleriske Eldborg-krater. Vi anbefaler også, at I besøger Gerduberg basaltsøjler, som findes øst for vej 54, tæt på ”Ytri-Raudamelur”. Snæfellsnes-halvøen er et naturfænomen, som er kendt for Snæfellsnesgletsjeren, som tårner op over området. Følg sydkysten mod Búdir, en tidligere handelshavn, hvor man i dag kan se en trækirke, omgivet af et majestætisk lavafelt. Længere fremme kommer I til Arnarstapi, en smuk fiskerby med en unik naturhavn, hvor I kan se basaltsøjler i alle størrelser og former. I Arnarstapi er der mulighed for at foretage opkvikkende gåture og også at booke snescooterture på Snæfellglaciären.

Når I kører rundt om halvøen, anbefaler vi et stop ved Djúpalónssandur, en gammel fiskerstation, som nu er forladt. I kan også går ned til Dritvík, den sorte strand i nærheden. På halvøens nordlige kyst finder I typiske islandske fiskerbyer som Hellisandur, Olafsvik og Grundarfjördur. I byen Hellisandur ligger et lille, charmerende søhistorisk museum. Hvis I har tid, kan I stoppe ved Bjarnarhöfngården, som ligger ved vandet ikke langt fra Stykkisholmur. Det er en af de gårde på Island, hvor man opdrætter hajer, og hvor besøgende kan lære om hajfiskeri omkring Island og også få mulighed for at smage denne delikatesse. Overnatning sker på den nordlige del af Snæfellsnes-halvøen.

Day
Dag 7

Snæfellsnes – Reykjavík

reykjavik, sommar, island

I dag kører I tilbage til Borgarnes og Reykjavík. Vi anbefaler, at I tager tunnelen under Hvalafjördurfjorden tilbage til Reykjavík. Tilbring formiddagen og aftenen med at udforske verdens nordligste hovedstad.

I kan slentre rundt i byen blandt restauranter, caféer og hyggelige shoppinggader. For de kulturinteresserede er der adskillige museer i byen. Hvis interessen er der, kan i tilbringe aftenen på en hyggelig pub eller på et gyngende dansegulv. Reykjavík kendt for sit hotte natteliv.

Day
Dag 8

Hjemrejse

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse.

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nej
5 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nej
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nej
3 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nej
5 doors
7 Personer
2 luggage
Manuelt transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.

Værelse med delt WC/brusebad

Without

Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.

    

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

Anmeldelser af rejsen

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE