austurvollur, reykjavik, island, sommar

Island om sommeren

MIDNATSSOLENS TID

Sommeren på Island er kort, men intens, og ligger i juni, juli og august. Her kan du opleve midnatssol, varme temperaturer og et kæmpe udvalg af udflugter og overnatningsmuligheder. Islændingene må gennemleve mange måneder i mørke hvert år, og derfor fejrer de lysets tilbagevenden med masser af festivaler, udstillinger og arrangementer.

Sommeren er den perfekte årstid for dig, som vil vandre, campere og opleve Islands naturligt opvarmede kilder. Sommeren er også den eneste sæson, hvor du kan besøge Islands mægtige højland, der nok bedst kan beskrives som det idylliske Herredet omgivet af Mordor – hvis du altså er fortrolig med landskaberne i Ringenes Herre. Tænk golde vidder, vulkangrus, fjeldtoppe, søer og små øer af grønt ind i mellem – og få spor efter civilisationen.

Du bør helt klart leje en bil og besøge de mere afsidesliggende dele af landet, dels fordi fjeldvejene nu er åbne, men også fordi sommeren vækker alle de små bysamfund til live. Drømmer du om et roadtrip i naturskønne omgivelser, bliver det næppe mere spektakulært end Island. Hvor ellers kan du opleve en sommer med sorte lavastrande, vulkaner, gletsjere, varme kilder og vandfald?

Hvis du tror, at sommeren på Island bare består af grønne græstotter, kan du godt tro om igen. Kører du op til gletsjerne, mødes du af et eventyrligt vinterlandskab, hvor du kan vandre, prøve isklatring eller køre på snescooter.

Oplev sommeren på Island

Nedenfor har vi samlet et udvalg af sommersæsonens pakkerejser. Glem ikke, at sommeren sagtens kan omfatte udflugter til sne og is, hvis du vil – så husk at pakke kufferten derefter. Om sommeren står oplevelserne i kø, og der er næsten ingen ende på spændende udflugtsmål og aktiviteter. Vælg dit aktivitetsprogram med omhu og god fornøjelse!