reykjanes, island

Reykjaneshalvøen

BESØG REYKJANES LAVAMARKER FØR EN DUKKERT I LAGUNEN

Reykjaneshalvøen er for mange besøgende det første indtryk af Island, eftersom det er det, du ser under dig, når flyet lægger an til landing. Hvad du ser, er sorte lavamarker, ikke et træ så langt øjet rækker og måske bjerget Keilir, der minder om Fuji i Japan. Halvøen er formet af det underjordiske drama, der foregår under den: Her mødes to kontinentalplader, og under lavamarkerne småkoger ikke færre end fire forskellige vulkansystemer. Tager du til Krýsuvík, der ligger ved halvøens østlige del, kan du opleve kogende lava på nært hold og indsnuse den stærke svovllugt, som er karakteristisk for lavaen. Derfra er heller ikke langt til muligheden for at spille golf eller tage på hvalsafari. Reykjanes har det meste.

Reykjaneshalvøen huser Islands nok allermest berømte attraktion: Den Blå Lagune. Dette geotermisk opvarmede vand har en naturlig temperatur på omkring 38 grader, og den karakteristiske turkisblå farve skyldes en særlig sammensætning af mineraler, kvarts og alger. Vandets sammensætning er plejende for huden, samtidig med at det er smukt at se på. Den Blå Lagune er et absolut must på Island – det er alle enige om. Derfor må du være forberedt på, at der altid er mange mennesker. Lav en forudbestilling!

Fordi halvøen ligger så tæt på Reykjavik, gør det området lettilgængeligt for dig, der ønsker at udforske det i sin helhed. Lej en bil, eller hvis det passer til årstiden, lej en cykel! En perle i området er halvøens spids ved Valahnúkur, hvor en afstikker fra vej 425 bugter sig gennem lavamarker fra 1200-tallet for til sidst at ende ved Reykjanesviti fyrtårnet. Dette er Islands ældste fyrtårn, bygget i 1878, og det er omgivet af dramatiske klipper, hvor der også er mulighed for klatring. Fra Valahnúkur kan du desuden se klippeøen Eldey, der ligger 14 km ude i Atlanterhavet, og som er hjem for verdens største koloni af suler.

Udforsk også reykjaneshalvøen

Mange af vores pakkerejser gør det muligt for dig at udforske Reykjaneshalvøen, fordi den er så tæt på Reykjavik. Nedenfor kan du læse mere om et udvalg af dem!

Weekendresa Island
4.7

Klassisk weekend

Weekendrejser

En varieret rejse som tager jer forbi Islands største og meste klassiske seværdigheder. Første aften tilbringer I i hyggelige Reykjavik, og næste dag får I mulighed for at opleve flere af landets berømte naturfænomener, bl.a. de varme kilder ved Geysir og det mægtige vandfald Gullfoss. På tredjedagen er formiddagen til fri afbenyttelse, mens I om eftermiddagen nyder et uforglemmeligt bad i Den Blå Lagunes varme og mineralholdige vand. De efterfølgende dage kan I booke en eller flere af vores spændende aktiviteter, eller I kan udforske Reykjavik på egen hånd. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden.De følgende dage kan I booke jer ind på ridning, hvalsafari, superjeepsafari og andre udflugter i løbet af opholdet – eller koble af i Reykjavik på egen hånd. Dag 1: Ankomst til Island og aften i Reykjavik. Dag 2: Gejsere, gyldne vandfald og Thingvellir. Dag 3: Egne aktiviteter & Blue Lagoon om aftenen. Dag 4-6: Hjem tur eller dag til dit eget eventyr. Afgange 2020: Hele året, dagligt. Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage, tirsdage, fredage, lørdage og søndage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.   Klimakompensation Når du rejser med os, klimakompenserer du automatisk for flyrejserne. Vi har nemlig inkluderet klimakompensationen i alle vores rejser. Læs mere her.

3-5
Nætter
fra 4.950,-
Ridning, strand, islandshäst, island, krysuvik

Krýsuvík og Den Blå Lagune

Rideferie

Turen byder på storslået udsigt, først over det sydlige Island og senere over området Reykjanes, Reykjavík og hele vejen til Snæfellsneshalvøen. Vi rider fra Vellir langs med Islands største flod Ölfusá ned til kysten, hvor vi besøger en af landets mest sangsomspundne kirker – Strandarkirkja. Fra Strandarkirkja rider vi på sandstranden. Derefter fortsætter vi til Krýsuvík, som er et farverigt højvarmeområde, der står i kontrast til de sandsletter og lavafelter, som ellers primært kendetegner området. I løbet af turen besøger vi den Blå Lagune og nyder et bad i det specielle geotermiske vand. Dag 1: Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavík - Hveragerdi.  Dag 2: Hveragerdi - Hlidarendi. Dag 3: Hlidarendi - Krýsuvík - blå lagunen. Dag 4: Krýsuvík - Ísólfsskáli. Dag 5: Ísólfsskáli - Krókamýri. Dag 6: Transfer til Keflavík - hjemrejse. Afgange 2020: juni - august; dagligt.  Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage, tirsdage, fredage, lørdage og søndage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark. Generelle oplysninger om riderejser Information om sværhedsgrader, pakkeliste og mange andre vigtige oplysninger finder du her: Mere information   Klimakompensation Når du rejser med os, klimakompenserer du automatisk for flyrejserne. Vi har nemlig inkluderet klimakompensationen i alle vores rejser. Læs mere her.

5
Nætter
fra 12.480,-

Udflugter

<% totalFilter %> filter applicerade