Myvatn

Myvatn

 

FÅ EN NÆSTEN OVERJORDISK OPLEVELSE VED MÝVATN

Mange, der oplever Island, fortæller betaget, at det kan føles lidt som at være på en anden planet. Måske er Myvátn nok det sted, der mest overbevisende leder dig fra vores jordklode og til en form for fantasiverden. Denne sø en slags centrum for usædvanlige naturfænomener. Forestil dig at stå ved boblende mudderpøle, mærkelige lavaformationer, dampende fumaroler og vulkankratere.

Det er værd at undersøge Mývatns historie for at forstå, hvordan dette særprægede landskab opstod netop ved denne sø. Søen er placeret lige over den midtatlantiske højderyg, som er den undersøiske bjergkæde, der markerer, hvor de eurasiske og nordamerikanske kontinentalplader skilles. Det er årsagen til, at området er så aktivt. For 10.000 år siden var hele området dækket af is, men de ismasser blev sprængt væk som følge af vulkanudbrud, der også dannede de særlige plateau-formede fjelde syd for det område, hvor Mývatn ligger i dag.

Nyere vulkanske aktiviteter for omkring 4000 år siden skabte den vulkan, som i dag kaldes Ketildyngja, og som ligger godt 25 kilometer syd for Mývatn. Lava fra dette vulkanudbrud flød mod nordvest og formede med tiden et bassin af lava og derved også formen på det, som i dag er Mývatn.

Det naturlige udgangspunkt for besøg i området er byen Reykjahlid ved søens nordlige del. Kommer du ikke i bil, er der et bredt udvalg af ture at tage med på, men bemærk at Mývatn er et populært udflugtsmål, og kommer du i højsæsonen, anbefaler vi, at du booker din tur i god tid. Mývatn er dog en spektakulær oplevelse året rundt, så dit besøg dertil er ikke begrænset til kun at være i højsæsonen.

Oplev også Mývatn

Nedenfor kan du læse mere og booke nogle af vores håndplukkede pakkerejser, der også fører dig til Mývatn. Besøger du området på egen hånd, så er byen Reykjahlid ved byens nordlige del det naturlige udgangspunkt.