island, natur, sommar
Sky Lagoon, Island
gejser, island
gullfoss, vattenfall, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
reynisdrangar, strand, sydkusten, island
sydkusten, vik, island
Isgrotta, vinter, island
jökulsarlon, sydkusten, island
hvalnes, island
myvatn, island
namaskard, island
dettifoss, island
island, reykjavik

Island rundt med Nordlys

7 Nætter fra 8.850,-

Oktober - Marts
7 Nætter
fra 8.850,-

jan - mar   fra 8.850,-
okt - dec   fra -

Søg rejse

Følg "ringvejen" – rigsvej 1, som løber hele vejen rundt om Island. Praktisk taget hver time oplever du landets særegne evne til gang på gang at skifte karakter. Rejsen går over højplateauer, gennem lavafelter og frodige landbrugsbygder, fantastiske kyststrækninger og fjorde med enorme bjerge og gletsjere, som toner frem i horisonten. Langs ruten passerer du mange af den islandske naturs ekstreme, smukke og fascinerende seværdigheder.

Afgange 2024:

Januar - marts; daglig. 
Oktober - december; daglig.


Samlet afstand: 1860 km (50-340 km/dag)

Højdepunkter:

Sorte lavastrande ved Reynisfjara!
Gletsjerlagunen Jökulsárlón!
Mývatn og Husavík!

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 7 nætter inkl. morgenmad.
Billeje 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Værelsesstandard – Hoteller med eget bad/toilet.
Billeje – pakken er baseret på Suzuki Jimny 4WD. Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Entré til Sky Lagoon (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island og bad i Sky Lagoon

Dag 1

Velkommen til Island, efter I har landet henter I jeres udlejningsbil i lufthavnen. En perfekt start på jeres Islandsrejse er at tage en afslappende dukkert i den fantastiske Sky Lagoon (Bemærk venligst! Indgangen skal bookes på forhånd). Lagunen ligger i udkanten af Reykjavik og holder en behagelig temperatur på 38-40°C året rundt.

På stedet finder I også en 7-trins ritual med forskellige trin som sauna i forskellige saunatyper, nyde en skøn skrubbe og tage et koldt bad. En hyggelig restaurant og bar finder I også på stedet. Med fornyet kraft efter det velgørende bad, kører I siden videre til Reykjavík og jeres første overnatning. I har mulighed for at udforske Reykjavík på egen hånd under dagen/aftenen, afhængigt af hvilket fly I ankommer med.

Day
Dag 2

Reykjavík - Gylden Cirkel - Vík

gejser, island

Denne dag kører I først mod nordvest og siden sydpå. På ruten passerer I nogle af Islands mest interessante og berømte seværdigheder. Det første stop på ruten er Thingvellirs Nationalpark, et historisk interessant område med en fascinerende geologi.

I fortsætter mod det verdensberømte område Geysir. I vil blandt andet få at se hvordan Strokkur, den mest aktive af gejserne, kaster sin varme vandsøjle op til 20 meter op i luften hver 5. – 10. minut – en spændende og unik oplevelse.

Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, ”det gyldne vandfald”, som plejer at anses som Islands allersmukkeste. Gullfoss opstår der hvor floden Hvítá styrter ned i en ca. 32 m. dyb sprække. Vandet falder i etaper og det er muligt at komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig over kanten og ned i ravinen.

Rejsen fortsætter syd på, langs kysten. I passerer vandfaldene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to stop, som I ikke bør gå glip af. Ved Seljalandsfoss kan i komme ind bag vandfaldet, og ved Skógar finder I et interessant museum som fremviser Island før i tiden. I kører mod byen Vík og jeres overnatning i området omkring Skogar/Vik.

Hvis I har tid om eftermiddagen og aftenen, kan i besøge de smukke klipper ved Dyrhólaey som er rigt befolket af lunder. Fuglene kan ses frem til midten af august, inden de forsvinder ud på havet, men Dyrhólaey er uden tvivl et besøg værd, selv om lunderne ikke er der.

Day
Dag 3

Vík - Höfn

jökulsarlon, sydkusten, island

I kører over sletten Mýrdalssandur, passerer det golde lavefelt Eldhraun og derefter Skeiðarársandur, hvor I har en udsøgt udsigt over Vatnajökull, Europas største gletsjer. Ved Skeiðarársandur kan I under Vatnajökulls isoverflade se sporene efter vulkanudbrud, som har forsaget gletsjerflode, som har skyllet alting væk på sin vej.

I stopper ved gletsjerlagunen Jökulsárlón ved Vatnajökulls fod. Her flyder isbjerge rundt, som har revet sig løs fra gletsjeren – et eventyrligt syn. Her er der også mulighed for tage en kortere bådtur ud på gletsjerlagunen blandt isbjergene (mod betaling). I overnatter i området omkring byen Höfn.

Day
Dag 4

Höfn - Egilsstaðir

hvalnes, island

Rejsen fortsætter langs med kysten og I passerer små fiskersamfund, bl.a. Djúpivogur. Kystlandskabet ændrer karakter og overgår i stejle bjergsider og afgrundsdybe fjorde, hvor strandpiller står som statuer mod himlen.

For at komme til Egilsstadir vælger I enten "fjordruten", hvor I passerer fiskerbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedvejen over højfjeldspasset Breiddalsheidi. Overnatning sker i området omkring byen Egilsstadir, landets østlige handelscentrum.

Day
Dag 5

Egilsstaðir - Mývatn

dettifoss, island

Om morgenen kører I gennem højlandets ørkenlandskab, som leder tankerne til landskabet på månen. I kan lave en kort afstikker til gården Möðrudalur, en af de mest isolerede gårde i Island. Her finder I også en indbydende, gammel café. I drejer af mod nord og kommer frem til det mægtige vandfald Dettifoss, Islands mest kraftfulde vandfald. Faldhøjden er på imponerende 44 meter og vandmasserne afgiver et meget imponerende drøn!

Efter besøget ved Dettifoss kan I enten køre tilbage til vej nr. 1 og køre direkte til Mývatn eller fortsætte mod nord og køre halvøen Tjörnes rundt. Hvis I vælger det sidste alternativ, fortsætter I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest, Sleipner. I fortsætter langs den smukke kystlinje på halvøen Tjörnes til I kommer til den charmerende fiskerby Húsavík, og overnatter i området omkring Húsavík/Mývatn. 

Husavik, plejer at kaldes Europas centrum for hvalsafari, og har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Chancen for at se hvaler i Skjálfandibugten er stor, næsten hundrede procent, ifølge arrangørerne. Hvis I er heldige kan i se pukkelhvaler, brydeshvaler, spækhuggere, vågehvaler, delfiner og nogen gange til og med blåhvaler, den største af dem alle.

Day
Dag 6

Myvatn - Varmahlíð

myvatn, island

Dagen tilbringes i naturreservatet omkring søen Mývatn, et af Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og så selve søen, med sin variationsrige flora og fauna. Der ligger en turistinformation, som kan være behjælpelig med kort og forslag på passende vandreruter, samt yderligere information om området.

I kan besøge de forvredne lavaformationer ved Dimmuborgir, udforske kraterne ved Skútustaðir eller besøge Námaskarð, et vulkansk område hvor sulfatgasser og dampe strømmer op af jorden, samt vulkanen Krafla. En 2-timers vandring fører jer til den vulkanske sprække Leirhnjúkur, hvor der fandt vulkanudbrud sted, så sent som i 1984. I området finder I også et naturligt friluftsbad, som minder om Den Blå Lagune, og er et besøg værd for den, der søger afslapning efter nogle dages strabadser. Fra Mývatn kører I nord på mod Varmahlíð og passerer vandfaldet Goðafoss og Akureyri, Islands anden storby. Hvis der er tid til det, anbefaler vi også et besøg ved den gamle bondegård, Glaumbær (vej 75), og kirken Viðimýri. I overnatter i området omkring Varmahlíð.

Day
Dag 7

Varmahlíð - Reykjavik

reykjavik, island

I fortætter langs ringvejen mod Reykjavík og kører over passet Holtavörðurheiði mod sydvestre Island og Reykjavík.  I passerar også byen Reykholt hvor skjalden Snorre Sturlason boede, samt Islands største varme kilde Deildartunguhver. I Borgafjörður passerar I det smukke vandfald Hraunfossar. Det sidste stykke mod Reykjavík kan køres ad to forskellige veje. Enten kører I gennem tunellen Hvalfjörður eller langs med fjorden med det samme navn. Vid Hvalfjörður (hvalfjorden) lå en vigtig amerikansk flådestation under 2. Verdenskrig.

Fremme i Reykjavík kan ni slentre rundt i byen mellem restauranter, caféer og hyggelige shoppinggader. For de kulturinteresserede er der adskillige museer i byen. Hvis interessen er der, kan i tilbringe aftenen på en hyggelig pub eller på et gyngende dansegulv. I overnatter i Reykjavík.

Day
Dag 8

Hjemrejse

Hjemrejse enten tidligt om morgenen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavik til Keflavik (cirka 45 min.) og efterlader bilen i Keflaviks lufthavn, når I rejser hjem. 

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Hyundai iX35 4WD
Hyundai iX35 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat transmission
Kia Sorrento 4WD
Kia Sorrento 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission
Land Rover 4WD
Land Rover 4WD
highland: Ja
5 doors
7 Personer
luggage
Manuelt transmission
Nissan Pathfinder 4WD
Nissan Pathfinder 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission
Nissan X-trail 4WD
Nissan X-trail 4WD
highland: Ja
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station 4WD
Skoda Octavia Station 4WD
highland: Nej
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Suzuki Grand Vitara 4WD
Suzuki Grand Vitara 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Manuelt transmission
Suzuki Jimny 4WD
Suzuki Jimny 4WD
highland: Ja
3 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Suzuki Swift 4WD
Suzuki Swift 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
4 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Hotelværelser med eget bad og toilet.

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

Anmeldelser af rejsen

får, island
Der er utroligt smukt men kræver selvfølgelig godt bentøj, der skal gås meget hvis der skal fuldt udbytte af landet.
Føler sig tryk alle vejen, tror nærmest ikke der er nogle kriminalitet. Meget rent land, man smider bare ikke affald i natur og på gader i byerne.
Kim Sinding

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE