Landmannalaugar

Landmannalaugar nationalpark

VARME KILDER OG FLERFARVEDE BJERGE I EUROPAS STØRSTE VILDMARK

Gennem tusindvis af år har indlandsis og vulkanudbrud i fællesskab formet området Landmannalaugar, som i dag er nationalpark og en sand naturperle i det islandske højland. Det anses for at være Europas største vildmark. Vil du udforske de centrale dele af Island, så er Landmannalaugar et must!

Der er mange fascinerende seværdigheder, men en af de mest overvældende er måske nok de farverige bjerge, der synes at skifte farve i takt med dagslysets skiftende nuancer. Toppene er dannet af rhyolit, en mineralrig lavatype, som afkøles meget langsomt, hvilket viser sig ved de usædvanlige farver.

Du har god tid til at nyde de farvestrålende bjergtoppes skønhed, når du bader i en af områdets mange varme kilder. Udover Grimsvötn i Vatnajökull er Landmannalaugar det område på Island, hvor der er flest varme kilder, så her er plads til alle. Faktisk er det floden, som gennemstrømmer området, der bliver opvarmet af de varme kilder og derved giver en perfekt badetemperatur.

Du bestemmer selv, hvor langt du vil gå, når du udforsker Landmannalaugar. Fra besøgscentret er der kun nogle hundrede meter til de første gode badesteder, så du kan blive der i nærheden. Herfra starter også længerevarende vandreture, hvis du vil udforske mere; køb et kort med rutebeskrivelser i besøgscentret. En perfekt dagsudflugt er den naturskønne vandretur til Ljótipollur, som betyder noget i retning af "grim pyt”. Vi vil nok vælge at kalde den "unik" snarere end "grim". Denne lille sø består af klart, blåt vand i et krater, der funkler i pink-lilla nuancer. Denne intense og næsten unaturlige farve skyldes, at området er rigt på jernmalm.

Er du og dine medrejsende opsat på en længere vandretur, så starter herfra den berømte Laugavegurinn-rute, der fører sydpå og helt til Thorsmörk.

BESØG OGSÅ LANDMANNALAUGAR

Nedenfor kan du læse mere og booke en pakkerejse, hvor du også kommer til at opleve Landmannalaugar. Vil du selv tage til Landmannalaugar under dit besøg på Island? Så vær opmærksom på, at det er de højere, centrale dele af Island. Området er udsat vejrmæssigt og efter årstiden, og i vinterhalvåret er Landmannalaugar mildt sagt ugæstfrit.