To personer udforsker det islandske højland
Sky Lagoon, Island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
island, höglandet
höglandet, landmannalaugar, island
höglandet, landmannalaugar, hekla, island
highlands, kerlingafjöll, island
akureyri, kyrka, island
bad, varm källa, jardabodin, myvatn, island
myvatn, island
husavik, island
dettifoss, island, vattenfall
vatnajökull, glaciär, island
jökulsarlon, island
landmannalaugar, island
landmannalaugar, varm källa, bad, sommar, höglandet, island
reykjavik, solnedgång, sommar, island

Det islandske højland

7 Nætter fra 14.900,-

25 juni - 4 september
7 Nætter
fra 14.900,-

jun - jul   fra 14.900,-
aug - sep   fra 16.000,-

Søg rejse

Det barske og golde islandske højland kaldes ofte for Europas sidste vildmark. Denne rejse forløber langs de urgamle stier op over højlandet, over Kjölur og ind i Landmannalaugar, og du kan godt regne med at få det hele for dig selv. Glæd dig til at opleve afsidesliggende steder omgivet af Islands varierende og enestående naturlandskaber. Selve rejsen er en udfordring og oplevelse i sig selv, eftersom du er nødt til at krydse gletsjervandløb uden broer undervejs. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden.

Afgange 2024: 25 juni - 27 augusti; dagligt. 

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.


Samlet kilometertal: 1950 km (50-400 km/dag).

Højdepunkter:

Besøg i Myvatn
Gletsjerlagune Jökulsarlon
Bad i den Blå Lagune

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Logi i 7 nætter inkl. morgenmad.
Billeje i 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
Billeje – pakken er baseret på Suzuki Jimny 4WD. Mulighed for at opgradere til andre biltyper. Udflugter til højlandet kræver en bil som er godkend til kørsel på F-markerede veje og til det islandske højland.
Entré til Sky Lagoon (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Del dit eventyr med os!

Del dine oplevelser og deltag i Vulkans fotokonkurrence My Magical Iceland, hvor du kan vinde 7.000,- i gavekort!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island – Sky Lagoon – Reykjavík

Sky Lagoon, Island

Velkommen til Island. Når I lander i Keflavíks lufthavn henter I jeres udlejningsbil. En perfekt start på er Islandsrejse er at tage direkte fra lufthavnen til det fantastiske Sky Lagoon (Bemærk venligst! Billetter skal bookes på forhånd), som ligger i udkanten af Reykjavik.

Her kan I nyde det varme vand på 38-40°C, der opvarmes af geotermisk energi. Sky Lagoon er en udendørs pool med infinity pool omgivet af en eventyrlig atmosfære. Her finder I også en 7-trins ritual med forskellige trin, såsom saunaer, koldtvandsbad og en skøn skrubbe. I lagunen er der også en bar, og udenfor er der en hyggelig restaurant. Efter den velgørende oplevelse fortsætter I derefter til jeres hotel i Reykjavik, hvor I finder jeres første overnattning.

Day
Dag 2

Reykjavík - Borgarfjördur – Thingvellir – Laugarvatn

thingvellir, island

I starter jeres rundtur ved at køre ad vej 1 til Borgarnes og det nyligt åbnede Settlement Center Museum som er et besøg værd. Herfra fortsætter I til Islands største varme kilde, Deildartunguhver, og byen Reykholt hvor den store skjald Snorri Sturlasson levede og blev dræbt under 1200-talet. I Borgarfjördur-området kan I besøge naturfænomenet Hraunfossar, en af vestre Islands største seværdigheder. Her løber klart kildevand ud fra et lavafelt og strømmer ned i elven Hvítá. Et stenkast op ad elven finder I vandfaldet Barnafoss, ”børnenes vandfald”, som ifølge sagnet fik sit navn, efter at to børn var druknet i dets vandmasser.

I kører videre gennem et unikt og goldt landskab, langs to gletsjere, mod nationalparken Thingvellir og fordums tids tingsted Thingvellir, hvor vi anbefaler en gåtur ned gennem kontinentalkløften Almannagjá, ”Tingsmændenes ravine”. Fortsæt til Laugarvatn, hvor I overnatter.

Day
Dag 3

Laugarvatn - Geysir/Gullfoss – Kjölur – Skagafjörður – Akureyri

akureyri, kyrka, island

I starter dagen med et besøg til det verdensberømte geotermiske område Geysir hvor Strokkur, den mest aktive gejser af gejserne, har regelmæssige udbrud hver femte minut. Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det “gyldne” vandfald. I fortsætter langs højlandsruten Kjölur, som ligger mellem to af Islands største gletsjere, Langjökull og Hofsjökull. Tidligere var denne vej en vigtig forbindelse mellem den nordlige og sydlige landsdel, men med tiden er området blevet stadig goldere. I dag er Kjölur et åbent ørkenlandskab, som i det fjerne afgrænses af bjerge og gletsjere.

 

Halvvejs over højlandet kommer I til jordvarmeområdet Hveravellir, en oase i ødemarken. Gør et stop her, og tag en gåtur rundt om de varme kilder, og et bad i det naturligt tempererede bad, og fortsæt efterfølgende nordpå. På vej fra Skagafjördur-området, mod det tæt bebyggede område Varmahlíd, kan I besøge museet Glaumbær, som er en af få bevarede, traditionelle islandske tørvegårde. Følg vej 1, til I kommer frem til Akureyri, hvor I overnatter i området.

Day
Dag 4

Akureyri – Mývatn/Husavík

myvatn, island

Fra Akureyri passerer I vandfaldet Godafoss på vej til søen Mývatn. Mývatn er en utrolig spændende region, så brug gerne en ekstra time her, for at nå at se det hele. Her er fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og et rigt fugleliv. Start med at udforske de vulkanlignende kratere ved Skútustadir, og fortsæt derefter gennem en labyrint af mærkelige lavaformationer ved Dimmuborgir.

Besøg Námaskard, hvor varm vanddamp siver ud gennem sprækker i jorden. Gå derefter videre til Krafla-området, se krateret Viti og gå videre til vulkanområdet Leirhnjúkur, som havde en serie udbrud i perioden 1975-1984. Slut dagen af med at køre til Mývatn, og oplev naturbadene, som minder om Den Blå Lagune. Nattens indkvartering bliver i området Mývatn/Húsavík.

Day
Dag 5

Mývatn - Tjörnes – Dettifoss – Östkusten

husavik, island

Start dagen med at køre til den charmerende fiskerby Húsavík! Fiskerbyen er blevet Islands centrum for hvalsafari, og her er mulighed for at tage med ud på en spændende hvalskue-tur. Fortsæt derefter langs Tjörnes lange kystlinje til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Sleipner, Odins ottebenede hest.

Kør sydpå, til I når basaltformationerne ved Hljóðaklettar. Basalt er en magmatisk bjergart af vulkansk oprindelse og udgør 70 % af jordens overflade. Fortsæt turen til Islands mest kraftfulde vandfald, Dettifoss, med et imponerende fald på 44 meter. Efter dette storslåede syn fortsætter I østpå over månelandskabet, til I når Islands smukke østkyst. I kan vælge at køre gennem tunnellen til Fáskrúdsfjordur eller tage den ældre vej langs kysten, og nyde det smukke landskab. Overnatning i området omkring Østfjordene.

Day
Dag 6

Höfn - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur

vatnajökull, glaciär, island

I forsætter langs kysten og passerer små fiskersamfund, bl.a. Djúpivogur. Kystlandskabet ændrer karakter og overgår i stejle bjergsider og afgrundsdybe fjorde, hvor strandpiller står som statuer mod himlen. For at komme til Egilsstadir vælger I enten "fjordrunden", hvor I passerer fiskerbyer, eller hovedvejen over højfjeldspasset Breiddalsheidi. I kører gennem tunnelen i Almannaskarð og ankommer til Höfn, som ligger op til gletsjeren Vatnajökull, Europas største gletsjer med Islands højeste bjergtop, Hvannadalshnúkur (2119 meter over havet). Her finder I også vidunderlig natur med frodig vegetation sodsværtede jøkeltunger side om side med gletsjeren.

Ved Vatnajökulls fod ligger gletsjerlagunen Jökulsárlón. Her flyder isbjerge, som har revet sig løs fra gletsjeren, rundt, og hele udsigten er eventyrlig. I gletsjertungerne træder den tusindårige ismasse frem med sin rene og klare blå farve. Fra lagunen løber en cirka en km lang flod ud i Atlanten. Vi anbefaler også, at I besøger Skaftafell nationalpark, en oase, omgivet af gletsjere og sorte sandstrande, inden I fortsætter til byen Kirkjubæjarklaustur, hvor I overnatter i området.

Day
Dag 7

Kirkjubæjarklaustur - Landmannalaugar - Reykjavik

landmannalaugar, varm källa, bad, island, sommar, höglandet

Denne dag går turen til Landmannalaugar, som ofte kaldes højlandets perle. Lige inden I når Landmannalaugar, skal I krydse en flod uden bro. Oplev derefter det svimlende landskab med lavafelter og farverige bjerge. Tag et varmende bad i en varm kilde, eller udforsk Landmannalaugar ved at vandre (se information om vandringer i området ved Landmannalaugars fjeldhytter).

I kører derefter mod Kirkjubæjarklaustur, gennem lavafeltet Eldhraun, som blev dannet 1783-84 ved et af verdens største vulkanudbrud i historisk tid. På vejen møder I den gigantiske vulkansprække Eldgjá. Der kan I gå til vandfaldet Ófærufoss, hvilket tager ca. 1,5 timer. Forsæt videre til Reykjavík, hvor I overnatter.

I  Reykjavik kan slentre rundt i byen blandt restauranter, caféer og hyggelige shoppinggader. For de kulturinteresserede er der adskillige museer i byen. Hvis interessen er der, kan i tilbringe aftenen på en hyggelig pub eller på et gyngende dansegulv. Reykjavík kendt for sit hotte natteliv.

Day
Dag 8

Hjemrejse

reykjavik, solnedgång, sommar, island

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse.

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Suzuki Grand Vitara 4WD
Suzuki Grand Vitara 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Manuelt transmission
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
4 luggage
Automat transmission
Land Rover 4WD
Land Rover 4WD
highland: Ja
5 doors
7 Personer
luggage
Manuelt transmission

Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.


Værelse med delt WC/brusebad

Without

Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.

    

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

Anmeldelser af rejsen

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE