forsränning, gullfoss, island

Rafting

PRØV KRÆFTER MED ISLANDS VILDE GLETSJERFLODER

Er du til adrenalin og vilde eventyr, og vil du samtidig opleve Islands natur på nærmeste hold? Så er rafting noget nær den perfekte aktivitet. På Island er der mange muligheder for at prøve rafting, og der findes både familievenlige og mere udfordrende ture.

Ikke langt fra Reykjavik bruser gletsjerfloden Hvítá ned fra den turkisblå gletsjersø Hvítárvatn. Vil du ikke for langt væk fra hovedstaden, er denne gletsjerflod altså helt perfekt: både ud fra beliggenheden, men bestemt også grundet de maleriske omgivelser.

De fleste raftingture på Hvítá udgår fra Reykholt, der ligger knap 18 kilometers kørsel nord om Reykjavik lidt inde i landet. Dette er nok det sydlige Islands mest populære raftinglokalitet. Mange tager et stop her på vejen hjem fra deres rundtur på Den Gyldne Cirkel. Alternativt kan du også bestille afhentning i Reykjavik. Arrangørerne af raftingture i Reykholt tilbyder desuden spændende kombiture, hvor du kan supplere din raftingoplevelse med f.eks. hesteridning eller jeep-safari. Der er altså masser af muligheder for at få en uforglemmelig tur til Reykholt med masser af action!

På den nordlige del af Island ligger de bedste raftingsteder i området omkring Varmahlíð. Raftingsæsonen går fra maj til september. Sværhedsgraden varierer alt efter den valgte rute. Går du efter en afslappet og familievenlig tur, er gletsjerfloden Vestari-Jökulsá i vest et oplagt valg. Skal der mere adrenalin og fart til, er gletsjerfloden Austari--Jökulsá i øst et oplagt valg.

PRØV RAFTING PÅ ISLAND

Nedenfor kan du læse om og booke nogle af vores håndplukkede raftingudflugter. Vælg om du vil ud på en længere rafting-tur, eller om du hellere vil prøve en kortere tur og så kombinere oplevelsen med en anden aktivitet. Glem ikke at pakke tørt skiftetøj til bagefter, for du går næppe helt tørskoet i land!

<% totalFilter %> filter applicerade