lunnefåglar, lunnefågel, island

Fuglekigning

VELKOMMEN TIL FUGLEKIGGERNES PARADIS

Man kan afgjort kalde Island for fuglekiggernes paradis uden at overdrive. Fuglekiggerne flokkes da også om Island, både på grund af de mange sjældne arter, men også fordi du som noget unikt kan opleve fugle fra forskellige kontinenter her. Her møder du især fugle fra Europa, Nordamerika og Arktis, men arter fra varmere himmelstrøg lægger skam også vejen forbi.

Hvilke udkigspunkter må du absolut ikke misse? Interesserer du dig for fugle, skal du helt sikkert slå et smut forbi Vestfjordene og fuglefjeldet Látrabjarg. Klippen er Islands og Europas vestligste punkt og huser en af verdens største havfuglekolonier. De mange fugle er ikke kun et fascinerende syn for fugleinteresserede – det store sammensurium af vinger og næb er en imponerede oplevelse for alle.

Látrabjargs klipper løber langs kysten i en strækning på 12 km og varierer mellem 40 til 400 meter i højden. Her yngler lunder, alkefugle, lomvier, skarver, mallemukker, måger og rider. Kolonien af alke er verdens største.
Det er bedst at besøge Látrabjarg tidligt om sommeren. Ynglesæsonen ligger fra juni til midt af august. Du får den største oplevelse ved at kigge forbi om aftenen, når alle fuglene vender tilbage til deres reder. Vær dog opmærksom på at området ikke er hegnet ind, så vær forsigtig når du bevæger dig rundt langs klipperne, især i blæsevejr. Tag hellere en god kikkert med, så får du set det hele uden at komme for tæt på klippekanten.

Søfugle som f.eks. edderfugle, havterner, vadefugle og spurve kan du se mange steder på Island. Søpapegøjen findes især på Vestmannaøerne, der kun ligger en kort bådtur fra Islands sydkyst. Øerne er kendt for deres store fuglebestand.
Andre spændende udflugtsmål for fuglekiggerne omfatter Mývatn på øens nordlige del, her yngler flere forskellige fuglearter end noget andet sted i Europa. I sandområder på øens sydlige del findes en koloni af kjover, som er intet mindre end verdens største. I Snæfellsjökulls Nationalpark, et af Islands vestlige punkter, finder du fuglefjeldet Búfubjargen. Det ligger lidt øst for Malarrif, der er kendt for sit raketformede (!) fyrtårn. Vej 574 fører dertil.

Prøv fuglekigning på Island

Nedenfor kan du læse om og booke vores dagsudflugt med fokus på søpapegøjen. Vil du organisere din egen fugletur, kommer du langt med ovenstående tips, en udlejningsbil og en kikkert. Held og lykke!

<% totalFilter %> filter applicerade