havsfiske, island, reykjavik

Fiskeri

TAG PÅ FISKETUR HELE ØEN RUNDT – ELLER LIGE UDEN FOR HOVEDSTADEN

Island er især kendt for sit lakse- og ørredfiskeri. Laks kan du selvsagt også fange hos naboerne i Sverige og Norge, men ikke midt i centrum af Stockholm eller Oslo! I Reykjavik kan du derimod sagtens være heldig at få en laks på krogen inden for bygrænsen. Det gør byen til en af de få hovedstæder i verden, hvor du kan fange laks bare ti minutters kørsel fra shopping og natteliv.

Det er dog en om muligt endnu større oplevelse at tage på dybhavsfiskeri i Nordatlanten. Fra Reykjaviks havn udgår der hver dag forskellige bådture med havfiskeri som omdrejningspunkt. Fangsten kan grilles ombord – på visse ture følger der sågar en kok med, som tilbereder de friskfangede lækkerier professionelt til jer. Húsavík i den nordlige del af Island egner sig også fremragende til en fisketur, og her har du chancen for at få torsk og kuller på krogen på en 2-3 timers fisketur.

HVILKEN SÆSON EGNER SIG BEDST TIL FISKERI?

Drømmer du om at fange islandsk laks? Så bør du besøge Island i perioden fra maj til midten af september. Den bedste periode for ørredfiskeri afhænger af den valgte elv eller indsø, men normalt er chancerne bedst i perioden april/maj til september. Hovedsæsonen for sportsfiskeri til havs begynder sent i maj og varer til slutningen af august.

TAG PÅ FISKETUR PÅ ISLAND

Nedenfor kan du læse om og booke vores dagsudflugt med fokus på havfiskeri. Du behøver ikke at være en erfaren lystfisker for at deltage. Udflugten tager godt 3 timer og gennemføres af personale med stor erfaring og viden inden for både fiskeri og havets delikatesser. Fisketuren udgår fra Reykjavik, hvilket gør det hurtigt og nemt at komme afsted og hjem igen. Du kan også fiske på egen hånd, men i så fald bør du tjekke reglerne nøje. De fleste vandområder er underlagt strenge regler for fiskeri. Her kan du f.eks. bestille en licens, som omfatter 34 søer. Sørg for at være ude i god tid, så du når at få din licens.

<% totalFilter %> filter applicerade