Gullfoss

Island om vinteren

ET OPLYST MØRKE

December er Islands mørkeste måned, men islændingene sørger for at holde humøret oppe med julemarkeder, koncerter og en storslået nytårsfest. I januar og februar sænker kulden sig over landet, der samtidig pakkes ind i en eventyrlig vinterdyne af knitrende sne. Takket være Golfstrømmen er vinteren på Island dog mild sammenlignet med f.eks. det nordlige Sverige og Norge, og de besøgende strømmer da også ufortrødent til selv på denne årstid. Derfor tilbydes der også mange aktiviteter om vinteren, selvom der er færre turister og meget lavere priser end om sommeren.

Rejser du til Island om vinteren, kan du opleve ismarker, så langt øjet rækker, dybblå gletsjere som titter frem under det nyfaldne snedække, delvist frosne vandfald og gletsjerlaguner med isbjerge. Herudover er nordlyset kraftigst i vinterhalvåret, og dette naturens mest forunderlige skuespil står allerøverst på mange rejsendes ønskeliste. Og hvis du ikke kan lide vejret er der heldigvis håb forude – det uforudsigelige islandske vejr kan nemlig slå helt om på bare fem minutter.

Selvfølgelig er der også ulemper ved at rejse om vinteren. Kørselsforholdene kan være dårlige, og fjeldvejene er lukket. Takket være den asfalterede og velholdte ringvej kan du dog stadig nå frem til langt de fleste seværdigheder og aktiviteter. Desuden har vintersæsonen mere at byde på end bare is og sne. Vinteren byder f.eks. på enestående og kontrastfyldte oplevelser som at bade i varme kilder omgivet af et frostklart vinterlandskab. Den Blå Lagune er den mest kendte af alle Islands varme kilder, men der findes mange andre muligheder for at få en dejlig varm dukkert øen rundt. I Mývatn finder du det nordlige Islands svar på Den Blå Lagune. Her er der langt mindre trængsel end i Den Blå Lagune, og den omgivende natur hører til øens smukkeste.

Andre lettilgængelige seværdigheder om vinteren tæller Den Gyldne Cirkel, Reykjanes-halvøen, Snæfellsnes-halvøen og Akureyri. De kan alles nås på en dagstur fra Reykjavik.

OPLEV VINTEREN PÅ ISLAND

Nedenfor har vi samlet et udvalg af vintersæsonens pakkerejser. Hvis du vil afsted mellem jul og nytår, kan du se frem til at opleve Reykjavik i festlig stråleglans. Her kan du udforske den stemningsfulde hovedstad efter alle kunstens regler, uanset om du er til gastronomi, shopping eller kultur.

Weekendresa Island
4.7

Klassisk weekend

Weekendrejser

En varieret rejse som tager jer forbi Islands største og meste klassiske seværdigheder. Første aften tilbringer I i hyggelige Reykjavik, og næste dag får I mulighed for at opleve flere af landets berømte naturfænomener, bl.a. de varme kilder ved Geysir og det mægtige vandfald Gullfoss. På tredjedagen er formiddagen til fri afbenyttelse, mens I om eftermiddagen nyder et uforglemmeligt bad i Den Blå Lagunes varme og mineralholdige vand. De efterfølgende dage kan I booke en eller flere af vores spændende aktiviteter, eller I kan udforske Reykjavik på egen hånd. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden.De følgende dage kan I booke jer ind på ridning, hvalsafari, superjeepsafari og andre udflugter i løbet af opholdet – eller koble af i Reykjavik på egen hånd. Dag 1: Ankomst til Island og aften i Reykjavik. Dag 2: Gejsere, gyldne vandfald og Thingvellir. Dag 3: Egne aktiviteter & Blue Lagoon om aftenen. Dag 4-6: Hjem tur eller dag til dit eget eventyr. Afgange 2020: Hele året, dagligt. Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage, tirsdage, fredage, lørdage og søndage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.   Klimakompensation Når du rejser med os, klimakompenserer du automatisk for flyrejserne. Vi har nemlig inkluderet klimakompensationen i alle vores rejser. Læs mere her.

3-5
Nætter
fra 4.950,-