Thorsmörk

Thorsmörk nationalpark

 

UDFORSK DET SKJULTE PARADIS

Midt mellem de tre gletsjere Mýrdalsjökull, Eyjafjallajökull og Tindafjallajökull skjuler der sig et magisk landskab: naturreservatet Thorsmörk, der betyder "Tors Skov". Omgivet af de tre gletsjere ligger Thorsmörk med sit grønne og blomstrende landskab. Fantastiske klippeformationer flettes med rislende bække og gletsjerelve, og det blotte syn får dig til at standse op, måbe og bare suge det hele til dig.

Længere inde i Thorsmörk skifter reservatet karakter. I de høje, nordøstlige dale – der kaldes Godaland, "gudernes land" – vrider stensøjlerne sig mod himlen og danner formationer, som det er svært at fatte, at naturen har skabt.

Mange vælger at opleve Thorsmörk til fods. Fjeldvandring er meget populært, og naturreservatet er endemålet for den meget benyttede vandresti Laugavegurinn. Følger du den sti, så gør dig selv den tjeneste at give dig tid til at opleve Thorsmörk – her er så meget at udforske og flere gode dagsture at vælge imellem. Vil du ikke sove i telt, er det muligt at leje en hytte, men husk at forudbestille, for i højsæsonen er alt som regel fuldt optaget.

BESØG OGSÅ THORSMÖRK

Området ligger kun 24 km fra Reykjavík, så du kan sagtens tage på en dagsudflugt hertil. På visse årstider er reservatet dog svært tilgængeligt. I perioden fra maj til midten af oktober er det nemt; der kan du tage bussen. Vælger du at leje en bil for selv at køre dertil, skal det være en firehjulstrækker. Resten af året, derimod, er en superjeep den bedste transportmåde til turen. Nedenfor kan du se to eksempler på sådanne udflugter til Thorsmörk.

Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Kampagnepris!

Thórsmörk

Rideferie

Vi rider gennem dalen Thórsmörk, som er et af Islands smukkeste steder, der en gang var helliget asaguden Thor. Her forenes skovens grønne vegetation med nærheden til gletsjerne Myrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Turen til den enorme kløft Stakkholtsgjá bliver en uforglemmelig oplevelse. Vi rider langs den sorte sandstrand på Islands sydkyst og kommer helt tæt på et af Islands mest kendte vandfald – Seljalandsfoss. Turen er velegnet til dig, der vil ride en kortere tur, men stadig gerne vil opleve mange sider af Islands variationsrige natur. På denne tur rider vi med en flok løse heste. Oplev de islandske heste i deres naturlige miljø, langt fra civilisationen. Islændingene brugte flokke af løse heste som transportmiddel i gamle dage, og på denne tur kan du se hvordan. Vi skifter hest mange gange undervejs. På den måde får hver eneste rytter mulighed for at prøve mellem 10 og 15 forskellige heste og dermed udvikle sine ridefærdigheder. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden. Afgange 2021: maj - september; dagligt.  Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage og fredage. Generelle oplysninger om riderejser Information om sværhedsgrader, pakkeliste og mange andre vigtige oplysninger finder du her: Mere information Kampagnepris på vores rejse i 5 uger med start fra og med 26. maj 2021. Lige nu! Fri afbestilling frem til 30 dage før afrejse for alle rejser.

5
Nætter
fra 13.810,-

Dagsture

<% totalFilter %> filter applicerade