Thorsmörk

Thorsmörk nationalpark

 

UDFORSK DET SKJULTE PARADIS

Midt mellem de tre gletsjere Mýrdalsjökull, Eyjafjallajökull og Tindafjallajökull skjuler der sig et magisk landskab: naturreservatet Thorsmörk, der betyder "Tors Skov". Omgivet af de tre gletsjere ligger Thorsmörk med sit grønne og blomstrende landskab. Fantastiske klippeformationer flettes med rislende bække og gletsjerelve, og det blotte syn får dig til at standse op, måbe og bare suge det hele til dig.

Længere inde i Thorsmörk skifter reservatet karakter. I de høje, nordøstlige dale – der kaldes Godaland, "gudernes land" – vrider stensøjlerne sig mod himlen og danner formationer, som det er svært at fatte, at naturen har skabt.

Mange vælger at opleve Thorsmörk til fods. Fjeldvandring er meget populært, og naturreservatet er endemålet for den meget benyttede vandresti Laugavegurinn. Følger du den sti, så gør dig selv den tjeneste at give dig tid til at opleve Thorsmörk – her er så meget at udforske og flere gode dagsture at vælge imellem. Vil du ikke sove i telt, er det muligt at leje en hytte, men husk at forudbestille, for i højsæsonen er alt som regel fuldt optaget.

BESØG OGSÅ THORSMÖRK

Området ligger kun 24 km fra Reykjavík, så du kan sagtens tage på en dagsudflugt hertil. På visse årstider er reservatet dog svært tilgængeligt. I perioden fra maj til midten af oktober er det nemt; der kan du tage bussen. Vælger du at leje en bil for selv at køre dertil, skal det være en firehjulstrækker. Resten af året, derimod, er en superjeep den bedste transportmåde til turen. Nedenfor kan du se to eksempler på sådanne udflugter til Thorsmörk.

Dagsture

<% totalFilter %> filter applicerade