Jökulsarlon

Jökulsarlon

 

MØD DEN TUSIND ÅR GAMLE IS PÅ DENS SIDSTE REJSE MOD HAVET

Sæt kursen mod øens østlige del og besøg gletsjerlagunen Jökulsárlón ved foden af gletsjeren Vatnajökull. Lad blikket hvile henover lagunen – eller endnu bedre, flyd over den i en båd – og lad dig føre tilbage i tiden. Langt tilbage i tiden. Det er is, der kan have været en del af gletsjeren i tusindvis af år, og som nu flyder i Jökulsárlón i endnu nogle år. Isflager smelter, vokser ud igen, ændrer form og brager nogle gange ned i søen med et mægtigt brag, der slipper et brøl, som var det fra, urtiden ud i lagunen.

Jökulsárlón kan udforskes på flere forskellige måder hele året rundt. Der er et udvalg af bådture ud på vandet. På en sejltur kan du nyde udsigten over lagunen fra første parket og se ned i det 260 meter dybe, klare blå vand. Ønsker du ikke at sejle, kan du vandre langs søens bred og derfra også komme til at opleve isformationerne helt tæt på.

Besøger du området omkring Jökulsárlón, kan det absolut anbefales at følge floden Jökulsá, der løber fra lagunen ud til havet (Islands korteste flod, i øvrigt). Isbjergene, der flyder i lagunen, afslutter nemlig uundgåeligt deres liv med at drive den korte tur ned ad floden og ud til havet, hvor de ender på den sorte strand, dér hvor Jökulsá møder Nordatlanten. Og du vil ikke være den eneste, der straks mærker en kriblen efter at tage billeder ved synet af de prægtige isbjerge, der bare ligger og venter på at smelte og forsvinde.

DU SKAL OGSÅ OPLEVE JÖKULSÁRLÓN

Nedenfor kan du læse mere og booke nogle af vores håndplukkede udflugter til Jökulsárlón. Har du lejet en bil for selv at køre til lagunen Jökulsárlón, så ligger den 61 km fra Reykjavik og ikke langt fra ringvejen, og der er rigeligt med parkeringspladser og god skiltning, så det er nemt at finde.

<% totalFilter %> filter applicerade