Gullfoss

Den gylne sirkelen

ISLANDS MEST POPULÆRE UDFLUGTSMÅL

Den Gyldne Cirkel er en rute på i alt 48 km, der dækker tre af Islands mest populære attraktioner – alt inden for en radius af 100 km fra Reykjavik. Kombinationen af spændende seværdigheder og tilgængelighed gør cirklen til Islands mest populære udflugtsmål.

Thingvellir
Thingvellir er en 6 kilometer bred dal, som starter og slutter med stejle klipper. Her møder den nordamerikanske kontinentalplade den eurasiske. Foruden de smukke omgivelser med elve, vandfald og klippevægge, er stedet kendt for sin historiske betydning. Her afholdt vikingerne nemlig tilbage i år 900 rigsmøde i Altinget, som var verdens første demokratiske parlament, hvilket gør det til et af de vigtigste historiske steder på Island.

Geysir
Geysir er et område med varme kilder, hvis hovedattraktion er den aktive gejser Strokkur. Med ret præcise mellemrum, hvert 5.-10. minut, skyder Strokkur en vandsøjle 15-30 meter op i luften. Der er en særlig stemning af forventning, når grupper af besøgende spændt venter på at fange det næste udbrud.

Gullfoss
Gullfoss er Islands mest berømte vandfald. Vandfaldet falder i to trin, først et kortere fald på 11 meter, og derefter et fald på 21 meter, der ender i en bjergkløft. Fra to stier kan besøgende beundre vandfaldet, der på solrige sommerdage fremkalder en vandfalds-regnbue, og som om vinteren glitrer af is.

OPLEV OGSÅ DEN GYLDNE CIRKEL!

Nedenfor kan du læse mere om og booke nogle af vores håndplukkede udflugter til Den Gyldne Cirkel. Disse seværdigheder kan besøges året rundt, og eftersom alle stop er inden for en radius af 100 kilometer fra Reykjavik, er det muligt at nå det hele på en dag. En guidet bustur er en populær måde at opleve Den Gyldne Cirkel. Sådan en tur varer cirka 8 timer. Du bliver hentet og sat af igen i det centrale Reykjavik. Et andet populært alternativ er at leje en bil og opleve stederne på egen hånd.

<% totalFilter %> filter applicerade