Island

Mad og restauranter i Reykjavik

kulinariske eventyr

Reykjavik har et bredt udvalg af kvalitetsrestauranter, og her kan du både prøve autentiske islandske retter eller spise dig mæt i klassisk international gastronomi. Det islandske lammekød er af højeste kvalitet og kommer fra fritgående dyr, mens fiskene er fanget ud for Islands kyst eller i en af øens elve. Stikker din kulinariske interesse dybere end til bare at blive mæt, bør du besøge den årlige Food and Fun Festival.

Det islandske køkken har sit udspring i øens rene og uspolerede natur, og kun det bedste er godt nok. Førsteklasses råvarer fra de omkringliggende fiskeriområder, små landbrug og varme drivhuse udgør basisvarerne hos byens mange restauranter. Bliv fristet af lækre internationale menuer eller prøv det autentiske islandske køkken for en ofte anderledes og eksotisk oplevelse.

God appetit og god fornøjelse – Góða skemmtun í Reykjavik!

RESTAURANTER I REYKJAVIK

Der er mange forskellige restauranter at vælge imellem, hvis du drømmer om at sætte tænderne i unikke islandske råvarer, tilberedt på udsøgt vis af mesterkokke. Vil du gerne dykke endnu dybere ned i Islands kulinariske traditioner, kan du lægge vejen forbi Reykjavik til den årlige Food and Fun Festival. Her samarbejder prisbelønnede kokke med Reykjaviks bedste restauranter om at fremtrylle unikke og udsøgte retter. I løbet af festivalen komponeres en speciel menu, der udelukkende gør brug af islandske ingredienser og serveres på de deltagende restauranter. Selvom det islandske køkken er domineret af lam og fisk, er der dog også flere vegetariske restauranter.

Bordbestilling, kun 195 dkk

Vær sikker på at få et bord. Herudover 15 % rabat på hele regningen (inklusive mad og drikke)!

Reykjavik har et bredt udvalg af kvalitetsrestauranter, og her kan du både prøve autentiske islandske retter eller spise dig mæt i klassisk international gastronomi. Nedenfor præsenterer vi nogle af de allerbedste og hotteste restauranter. Book bord hos os, hvis du vil være sikker på ikke at gå forgæves. Herudover får I 15 % rabat på hele regningen, inklusive mad og drikke.

Obs! Maks. 8 personer per booking.

Sjavargrillid

Restaurang SjavarGrillid

Sjavargrillid

Restaurang SjavarGrillid

Sjávargrillið er en hyggelig og centralt beliggende restaurant. Sjávargrillið hører til en af byens bedste restauranter.  
Grill Taste of Iceland og Grill Lobster Feast er to af favoritterne på menukortet.

Fish Company

Fish Company

Fish Company

Fish Company

Fish Company hører til en af Reykjaviks bedste restauranter. De to taster-menuer Around Iceland og Around the World er et både prisvenligt og populært valg.

food cellar, reykjavik, island

Food Cellar

food cellar, reykjavik, island

Food Cellar

Food Cellar er en Grill & Cocktailbar, som ligger i en 160 år gammel bygning i det centrale Reykjavik.

Menukortet er holdt i islandsk brasserie-stil, og alle retter tager udgangspunkt i de bedste islandske ingredienser og er tilberedt med stor omhu af restaurantens erfarne og entusiastiske kokke.

Baren er desuden leveringsdygtig i et fremragende udvalg af cocktails, der mikses til perfektion af stedets dygtige bartendere.

Islandske specialiteter

Det islandske køkken udmærker sig først og fremmest gennem de gode råvarer, hvor lam og fisk er hovedkomponenterne. En klassisk ret er hangikjöt, dvs. røget lam, der bådes spises varmt og koldt. Øens friske fisk serveres på mange forskellige måder.

Det islandske mælkeprodukt skyr har allerede gået sin sejrsgang verden over. Traditionelt spises skyr sammenrørt med fløde og sukker, men fås i dag i mange forskellige varianter. Skyr er stort set fedtfri, men rig på både proteiner og mineraler, og udgør derfor et populært mellemmåltid.

Til kaffen kan du nyde en klejne eller en snúdur, som minder en del om de danske kanelsnurrer, men dejen har en helt anden konsistens. Gå ikke glip af islandsk chokolade med lakrids, en rigtig islandsk specialitet, som fås i mange forskellige varianter.

Pølsevognen Bæjarins Beztu Pylsur, "byens bedste pølser", er næsten en institution i Reykjavik. Den klassiske "en hotter med det hele" serveres med både rå og stegte løg, sennep, ketchup og remoulade, men fås også som Bill Clinton foretrak den – kun med sennep