gullfoss, island

Det sydvestlige Island

Det sydvestlige Island

Reykjavík er de stærke kontrasters by. Små korrugerede blikhuse ligger side om side med futuristike glasbygninger, moderne konstruktioner ligger få minutter væk fra det grove vulkanterræn, og internationale trends smelter sammen med islandske traditioner og skaber en unik kultur, hvor gammelt og nyt lever i en skøn symbiose.

Reykjavík har noget for enhver. Et besøg i Reykjavík er mindeværdigt, uanset om du er på udkig efter storbyens pulserende energi, den buldrende underjordiske energi eller stilhedens tyste energi ude i den grønne natur, som omgiver byen.

Et besøg i en af byens mange geotermiske svømmebassiner eller spaanlæg er den perfekte idé, hvis man gerne vil mærke Reykjavíks rene energi på egen krop. En svømmetur, en helende stund i en “hot pot” eller et luksuriøst geotermisk dampbad efterlader dig afslappet og opladet. Besøg i svømmebassinerne er en helt almindelig del af Reykjavíkindbyggernes hverdag, hvilket gør det til den ideelle måde at møde lokalbefolkningen på. Et hurtigt kursus i islandsk politik, en langsigtet vejrprognose eller værdifulde tip til turister er bare nogle af de ting, man man suge til sig i det beroligende vand i den varme gryde (“hot pot”). Den perfekte måde at mærke byens puls på.

Den storslåede natur, der omgiver byen, gør Reykjavík unik og tilbyder et bredt udbud af aktiviteter til eventyrlystne turister. Laksefiskeri, midnatsgolf, sejlads, bjergklatring, gletsjertrekking, ridning, hvalsafari er alle inden for rækkevidde fra Reykjavík, så det er let at skræddersy en dagstur og alligevel nå tilbage til byen til en lækker middag om aftenen.

Reykjavík kan bryste sig af et udsøgt udvalg af gode restauranter, der er berømte for det fantasifulde køkken med friske ingredienser. Uanset om du foretrækker fisk og skaldyr, lam eller vildt, er der altid noget på menuen, som passer til dine smagsløg.

På trods af byens størrelse – Reykjavík og omegn har omkring 185.000 indbyggere inklusive forstæderne – er der et flot udvalg af eksklusive butikker og mærkevarer. Reykjavík er også kendt for at have et af Europas “hotteste” forlystelsesliv med en aktiv musikscene og et berømt natteliv.

Reykjavíks energi tæt forbundet med byens kulturelle scene. Fra moderne til historisk bidrager gallerier, museer og teatre til en livlig og sofistikeret kunstkultur. Årlige festivaler, unikke udstillinger og sceneopsætninger indebærer, at kulturkalenderen altid er fuldt booket, og at der altid er mere end rigeligt at vælge mellem.

Reykjavík er porten til Island. En ungdommelig by med en lang historie, omgivet af fjelde og hav, kun få minutter fra den storslåede og uberørte natur – skabt af jordens energi. Reykjavík har alt, hvad hjertet kan begære, uanset om du er til hovedstadens spænding eller rolige stunder i en fantastisk natur. Reykjavík er ren energi – og du rejser hjem med fornyede kræfter.