Reykjadalur, Islandshäst, ridning, island
Reykjadalur, ridning, häst, island, islandshäst
Varm källa, sommar, island, bada, bad
Islandshäst, häst, ridning, island
Vulkan, ridning, islandshäst, häst, island
Häst, island, ridning, islandshäst
Hästar, Islandshäst, häst, Island
Islandshäst, häst, hästar, ridning, island
Ridning, vulkan, island, islandshäst

Eventyr rundt om vulkanen

4 Nætter fra 12.400,-

Maj - September
4 Nætter
fra 12.400,-

maj - jul   fra 12.400,-
aug - sep  fra 12.500,-

Søg rejse

Turen går via vulkanen Hengills sorte lava og ind i Marardalur – en smuk grøn dal, der kaldes for hestenes dal. Vi rider ved foden af det sagnomspundne fjeldparti Jórukleif og fortsætter langs med bredden af Islands største sø Thingvallavatn tæt på den kløft, hvor islændingene i århundreder holdt tinge.Derefter mødes vi af de stejle klippeformationer, som leder jer ned til de varme kilders dal Reykjadalur. Her ser vi dalens svovlduftende varme kilder. I tager en dukkert i det varme vandløb, hvorefter turen går videre mod vores udgangspunkt Vellir. Overnatning sker på Eldhestars fjeldhytter eller på Eldhestars gård.

Afgange 2024: Maj - september; bestemt dato.
Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund udvalgte ugedage.


Generelle oplysninger om riderejser
Information om sværhedsgrader, pakkeliste og mange andre vigtige oplysninger finder du her: Mere information

Højdepunkter:

Vulkan Hengill
Marardalur, hestenes dal
Reykjardalur

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
9G: Soveposelogi: Overnatning 3 nætter i soveposelogi, 1 nat i Reykjavik.
1 nat på hotel/pensionat i Reykjavik.
Ridning 3 dage. Dagsetaper på 20-35 km (4-7 timers ridt).
Rideturen inkluderer helpension (morgenmad, frokost og aftensmad), dog ikke aftensmad den sidste aften.
Transport til og fra Reykjavik i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/svensk.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Transfer til/fra lufthavnen til/fra Reykjavik.
Afbestillingsforsikring.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Keflavík - Eldhestars gård Vellir

Dag 1

I ankommer til Keflaviks lufthavn på Island og tager bussen fra Keflavik til Reykjavik (BSÍ). Her bliver I modtaget af repræsentanter fra Eldhestar kl.17.30-18.00, som sørger for videre transport til vores gård Vellir, der ligger i nærheden af Hveragerði. Her bliver I indkvarteret i hytter eller på pensionat. Den første aften spiser vi alle middag sammen, og Eldhestar fortæller om de kommende dage.

Day
Dag 2

Ridtur Hveragerdi - Kolvidarhóll

Dag 2

Fra Hveragerdi følger vi den gamle vej til Hellisheidi. Når vi kommer til heden, fortsætter vi til vulkanen Hengill langs med lavafeltet Kristnitökuhraun. Denne lava stammer fra Hengils udbrud i år 1000 – samme år, som Island officielt gik over til kristendommen. De gamle sagn fortæller, at udbruddet var en hævn fra de gamle guder Thor, Odin og Frej. Vi fortsætter på vejen mellem lava og høje ("milli hrauns og hlíðar") ned til Kolvidarhóll. Her har folk stoppet for at hvile sig i århundreder. Vi tilbringer natten på Eldhestars gård Vellir. 21 km, 4 timer.

Day
Dag 3

Ridetur Kolvidarhóll - Nesjavellir

Dag 3

Vi fortsætter nordpå nedenfor fjeldene Húsmúli og Hengill. Vi sidder af og leder hestene gennem den trange kløft til Marardalur – hestenes dal. Derefter passerer vi Dyrfjöll (dørbjerget), og når vi når bjergets top, har vi udsigt over søen Thingvallavatn. Søen ligger ved den kløft, hvor islændingene i århundreder har holdt deres demokratiske møder – altinget. Vejen forsætter til Nesjavellir, og vi efterlader hestene og kører i bil tilbage til Vellir til aftensmad og overnatning. 30 km, 6-7 timer.

Day
Dag 4

Ridetur Nesjavellir - Reykjadalur - Hveragerdi

Dag 4

Vi rider op i fjeldene og gennem en kløft, hvor der løber et vandløb. Når vi er kommet over endnu et fjeld, rider vi over en sandslette, indtil græsset tager mere og mere overhånd i dalen Þverárdalur. Vi klatrer op til et område ved siden af et vandfald og mødes af et grønt område med varme kilder. Derefter mødes vi af de stejle klippeformationer, som leder os ned til de varme kilders dal Reykjadalur. I dalens varme vandløb tager vi en dukkert, inden vi vender tilbage til Hveragerdi, hvor turen slutter. Inden vi rider ned til fjeldets fod, har vi en storslået udsigt mod havet og Vestmannaøerne. Vi kører i bil tilbage til Reykjavik omkring kl. 16.30. Overnatning i Reykjavik.
20 km, 4-5 timer.

Day
Dag 5

Hjemrejse

Morgenmad på hotellet. Hvis I har valgt at tilkøbe transfer til lufthavnen, bliver I hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen. I har også mulighed for at bestille lufthavnstransfer på hotellet.

Anmeldelser af rejsen

Bakgrund
Fantastiska hästar, fantastisk natur. Håller verkligen med om att ska man uppleva Island så ska det göras på hästryggen. Bästa resa någonsin.
Anna och Elise

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN