minniborgir, timmerstuga, island, sydkusten
vik, sydkusten, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
dyraholaey, sydkusten, island
dyraholaey, lunnefågel, sydkusten, island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
reykjavik, island

Sydvestlige Island i bjælkehytte


Året rundt, daglig.
4-5 Nætter
Søg rejse

Dette er den ultimative rejse for alle, der drømmer om at opleve det sydlige Islands magiske og mægtige natur. Kombinationen af lejebil og overnatning i egen bjælkehytte med boblebad danner de perfekte rammer om lige dele eventyr og afslapning. Hytten ligger perfekt i forhold til de største seværdigheder i denne del af landet, herunder Den Gyldne Cirkel med attraktionerne Þingvellir, Geysir og Gullfoss. Rejsen afsluttes med en besøg i Reykjavik. I vælger selv om I vil blive 1 eller 2 nætter.

Afgange 2024: Året rundt, daglig.

Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.

Højdepunkter:

Bad i Sky Lagoon og den secret lagune
Vandretur på den sorte lavastrand i Vík
Oplev dramatiske vandfald og gejsere
Oplev seværdighederne i Reykjavík

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly t/r til Island, inkl. skatter og bagage.
Billeje 4-5 døgn inkl. fri km. og nedsat selvrisiko.
3 nætter i bjælkehytte.
Håndklæder, sengelinned og rengøring ved afrejse.
1 eller 2 nætter på det valgte hotel i Reykjavik.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejseforsikring i henhold til gældende lovgivning.

Tilvalg:

Billeje - Pakken er baseret på Hyundai I10. Mulighed for at vælge andre biltyper.
Entré til Sky Lagoon (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Entre til Secret Lagoon dag 3.
Hvalsafari fra Reykjavík dag 4.
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

VELKOMIN TIL ÍSLANDS!

Dag 1

Ved ankomsten til Keflavík Lufthavn står jeres udlejningsbil parat. Hent jeres bagage, find udlejningsfirmaet, få udleveret nøglerne til bilen, og begiv jer ud i det islandske månelandskab.

På vejen til jeres bjælkehytte i Minniborgir foreslår vi et stop ved det eventyrlige udendørsbad Sky Lagoon. Husk at bestille indgangsbilletterne som tilvalg på forhånd, hvis I vælger at stoppe der. Lagunen ligger i udkanten af Reykjavik og tilbyder en unik islandsk oplevelse, nemlig et bad i naturligt opvarmet vand under åben himmel. Sky Lagoon holder en behagelig temperatur på 38-40 °C året rundt. På området finder I også en 7-trins ritual samt en bar og restaurant.

Nu går turen videre til jeres bjælkehytte, hvor I kan fortsætte badeaktiviteterne i jeres helt eget boblebad. Det tager ca. halvanden time at køre til bjælkehytten i Minniborgir fra lufthavnen eller ca. 1 time fra Sky Lagoon til bjælkehytten. Undervejs oplever I Islands særegne, golde natur på en baggrund af skummende Atlanterhav og dramatiske fjeldtinder.

Day
Dag 2

Udforsk Islands sydkyst

Dag 2

Fra jeres spektakulære base i Minniborgir er de mange attraktioner på Islands sydkyst kun en overskuelig køretur væk. Hvorfor ikke f.eks. sætte kurs mod kystbyen Vík, der ligger ca. 150 kilometer mod øst?

Vík er Islands sydligste by og ligger i naturskønne omgivelser, der bl.a. tæller en sort lavastrand – men det er nok frem for alt de mange attraktioner på vejen, der gør rejsen til en af Islands mest spektakulære udflugter. Hvis I beslutter jer for at køre mod Vík, anbefaler vi et stop ved de smukke vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss, som ligger henholdsvis ca. 90 og 120 km fra jeres hytte. På vejen kommer I desuden forbi vulkanen Eyjafjallajökull samt gletsjeren Solheimajökull. Her kan I vælge at tage en guidet vandretur på gletsjertungen, der strækker sig ned mod kysten. Under bilturen kan I på højre hånd nyde det fascinerende syn af de sorte lavastrande og det brusende Atlanterhav, mens I til venstre har udsigt til de dramatiske fjelde.

Lige inden I når Vík, passerer I fugleklipperne ved Dyrhólaey. Gør jer den tjeneste at holde pause her, for udsigten over klippeformationerne, den sorte strand og det oprørte Atlanterhav er intet mindre end enestående. Klipperne er kendt for deres rige fugleliv. De fleste kommer for at se den lille søpapegøje lunden, der yngler her fra maj til august. Hvis I vælger at gå en tur lags stranden, vil vi dog gerne advare jer imod at gå for tæt på vandet. Store bølger hamrer med jævne mellemrum indover stranden, og står man for tæt på, er der risiko for at blive suget med ud.

Om aftenen kører I hjem til jeres hytte igen.

Day
Dag 3

Tid til at udforske den Gyldne Cirkel

Dag 3

Også i dag står Islands fascinerende sydkyst på programmet! Var det noget med en tur rundt langs Den Gyldne Cirkel? Cirklen består af de tre stop Þingvellir Nationalpark, Geysir og Gullfoss.

Þingvellir Nationalpark er ikke bare et naturskønt men også historisk vigtigt område. Så tidligt som år 900 lå verdens første demokratiske parlament, Alltinget, nemlig lige her. Stedet er desuden arkæologisk interessant, fordi den nordamerikanske og eurasiske kontinentalplade møder hinanden netop her. Resultatet er en 6 kilometer bred dalsænkning med stejle klipper i begge ender.

Geysir er et verdensberømt geotermisk område, hvis hovedattraktion er gejseren Strokkur, der skyder høje vandkaskader i luften hvert 5-10 minut. Når Strokkur går i udbrud, sender den 15-20 meter høje vandkaskader op i luften.

Gullfoss er et majestætisk vandfald, der af mange anses som Islands smukkeste. Faldet på i alt 32 m er delt i to trin, og neden for Gullfoss løber elven Hvítá videre i en 3 km lang og op til 70 m dyb slugt.
I dag har I mulighed for at aflægge Secret Lagoon et besøg. Lagunen er en varm kilde ca. 80 km øst for Reykjavik, hvor I desuden har adgang til brusefaciliteter og kan købe drikkevarer eller lette retter i baren.

Vandet falder i flere trin, og det er muligt at komme helt tæt på de vældige vandmasser, der vælter ud over afgrunden og ned i slugten.

Også denne dag afslutter I med at køre hjem til jeres hytte igen.

Day
Dag 4

Fra sydkysten til Reykjavik

Dag 4

I dag er sidste chance for at se de seværdigheder, I endnu ikke har nået, inden turen går tilbage til Reykjavik. I kan selvfølgelig også vælge at bruge dagen i Reykjavik.

Reykjavik fremstår som en hel lille farveeksplosion over for de golde landskaber og det grå Atlanterhav. Her kæmper gode restauranter, spændende museer, butikker, spa-faciliteter og et pulserende natteliv om jeres opmærksomhed. I kommer kort sagt ikke til at kede jer på egen hånd i Reykjavik, men kan selvfølgelig også vælge at tage på udflugt denne dag. I denne pakke kan I nemlig tilkøbe en hvalsafari, der udgår fra havnen i Reykjavik samme dag. I stævner ud på en solid båd, hvorfra I med lidt held kan se havets kæmper boltre sig i deres naturlige element.

I overnatter på det hotel i Reykjavik, som I selv har valgt i forbindelse med booking af rejsen.

Day
Dag 5

Hjemrejse (4n) eller udforske i Reykjavík

Dag 5

For jer som har valgt en rejse på 4 nætter, er dette hjemrejsedagen. Flyet går om morgenen eller om eftermiddagen, og inden da skal I nå at aflevere udlejningsbilen i Keflavik Lufthavn. Bilturen fra Reykjavik til lufthavnen tager ca. 45 minutter. Sørg for at komme i god tid!

For jer som har valgt at blive i 5 nætter, har I endnu en begivenhedsrig i Reykjavik foran jer. Natten tilbringer I på jeres hotel i Reykjavik.

Day
Dag 6

Hjemrejse (5n)

I dag er hjemrejsedag for gæsterne med 5 nætter. I rejser om morgenen eller om eftermiddagen. Kør udlejningsbilen til lufthavnen (tager ca. 45 minutter) og aflever den tilbage i god tiden, inden flyets planmæssige afgang.

Velkommen tilbage til Island en anden gang!

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nej
5 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nej
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nej
3 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nej
5 doors
7 Personer
2 luggage
Manuelt transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission

VÆRELSESSTANDARD - Bjælkehytte

minniborgir

På den første del af rejsen bor I i en bjælkehytte godt en times bilkørsel fra Reykjavik i østlig retning. Området ligger på en slette med åbne vidder og tæt på mange af det sydlige Islands mest spændende seværdigheder.

Hytterne har eget køkken, møbleret terrasse, opholdsstue med TV, termisk varme og eget badeværelse med brusebad. Nogle af hytterne har endda boblebad. I kan både spise morgenmad, frokost og aftensmad på områdets restaurant. Området råder desuden over et servicehus, boblebade, et vaskerum og en legeplads. I kan vælge mellem 3 forskellige slags hytter. Hytter af samme type står sammen i såkaldte villages, der deler fællesområde.

Village 1:

 • Størrelse: 30m2. 
 • Soveværelser: 1. 
 • Senge: 1 dobbeltseng + 1 køjeseng. 
 • Gæster: 3 voksne + 2 børn. 
 • Øvrigt: veludstyret køkken med kaffemaskine. 
 • Fællesareal: 3 boblebade, kulgrill, et mindre opholdsrum med plads til 40 personer.
   

Village 2:

 • Størrelse: 40 m2. 
 • Soveværelser: 2. 
 • Senge: 2 queensize-senge + 1 køjeseng. 
 • Gæster: 6 voksne + 5 børn. 
 • Øvrigt: fuldt udstyret køkken med opvaskemaskine, alle hytter har eget boblebad adskilt fra de andre hytter. Fællesareal: grill, et opholdsrum til større selskaber.
   

Luxury houses:

 • Størrelse: 80 m2. 
 • Soveværelser: 3. 
 • Senge: 4 dobbeltsenge + 1 sovesofa. 
 • Gæster: 9 voksne + 8 børn. 
 • Øvrigt: eget boblebad, gasgrill, 2 etager, 2 tv’er, møbleret terrasse, fuldt udstyret køkken med opvaskemaskine, stort køleskab, adskilt fra de andre hytter.

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE