bilresa, sydkusten, island
blå lagunen, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
svarta, stranden, reynisfjara, strand, island, sydkusten
sydkusten, vik, island
svartifoss, island
islandshäst, island, sydkusten
jökulsarlon, sydkusten, island
kerid, island
gullfoss, island
thingvellir, iceland
reykjavik, island

Sydlige Island med Nordlys

4-5 Nætter fra 6.600,-

Oktober - Marts
4-5 Nætter
fra 6.600,-

okt - dec   fra 6.600,-

jan - mar   fra 6.600,-

Søg rejse

Nyhed!

Et tætpakket rejseprogram for jer som på kort tid gerne vil opleve mest muligt af Sydislands fascinerende landskab. I kører rundt i jeres egen lejebil og udforsker øens brusende vandfald, sorte lavastrande, enorme gletsjere og selvfølgelig de berømte varme kilder. Vil I have mere tid i Reykjavik? Forlæng rejsen med en ekstra nat. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden. Samlet kilometertal: 980 km.

Afgange 2023-2024:

Januar - marts; daglig. 
Oktober - december; daglig.

 
Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage. Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.

 

Højdepunkter:

Sorte lavastrande i Reynisfjara
Den Gyldne Cirkel
Vandfaldet Seljandsfoss
Bad i den Blå Lagune

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 4-5 nætter inkl. morgenmad (1-2 nætter i Reykjavik).
Billeje i 4-5 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Billeje – pakken er baseret på Suzuki Jimny 4WD. Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
Entré til Den Blå Lagune (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.
Klimakompensation for flyrejsen.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island - Bad i Blå Lagune - Hveragerdi

blå lagunen, island

I lander i Keflavík lufthavn om morgenen eller om eftermiddagen. Jeres udlejningsbil henter I i lufthavnen. En perfekt start på jeres Islandstur er at tage til det verdensberømte friluftsbad Den Blå Lagune (OBS! Entré skal bookes inden), hvis I ankommer med morgenflyet. Her kan I nyde det varme og mineralrige vand uanset årstiden.

Den Blå Lagune får sit vand direkte fra geotermiske kilder så dybe som 2000 meter og vandet holder en varm og indbydende temperatur på 36-39° grader året rundt. På pladsen finder I også en indendørs lagune, en geotermisk sauna og en god restaurant.

Direkte eller med fornyet kraft efter det velgørende bad, kører I siden videre til den charmerende by Hveragerdi, hvor jeres første overnatning finder sted.

Day
Dag 2

Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

seljalandsfoss, vattenfall, island

Spis morgenmad på hotellet inden I kører mod syd. I følger vej nr. 1 og passerer byerne Hveragerdi, Selfoss och Hella. Øst for Hvolsvöllur kommer I til vandfaldene Seljandsfoss og Skógarfoss, to seværdigheder I ikke må gå glip af. Ved Skógar ligger et museum som giver et historisk og et nutidigt indblik i islændingenes liv. Under dagen kan I også udforske gletsjertungen Solheimajökull og Dyrhólaeys fugleklipper, pladsen hvor mange havfugle yngler. Den mest farvestrålendee er lunden.

De sorte sandstrande på den sydlige kyst er velkendte. I kan tage en gåtur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille by Vík. Husk at være forsigtige når I befinder jer tæt på havet, de store bølger kan nemt skylle en uopmærksom person ud på havet! Efter Vík krydser I først den sorte sandørken Mýrdalssandur og derefter det enorme lavafelt Eldhrayn (ildlava), som blev formet under det store vulkanudbrud 1783. Derefter kommer I til Kirkjubæjarklaustur, en lille by i smukke omgivelser. Her kan I stoppe og kikke på det såkaldte ”kirkegulv”, forunderlige formationer af basaltklipper som ligner et kakkelgulv, beliggende lige øst for byen. Overnatning i eller i nærheden af Kirkjubæjarklaustur. 

Day
Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Kirkjubæjarklaustur - Vík

lavastrand, sydkusten, reynisfjara, island

Start den tredje dag med at køre over til regionen ved foden af gletsjeren Vatnajökull. På jeres vej vestpå, kan I stoppe ved Dverghamrar, et bælte af basaltsøjler som ligger nogle kilometer Kirkjubæjarklaustur. Fortsæt mod øst over Skeidarásandur, en udsigtsplads med vidunderlig udsigt over Europas største gletsjer Vatnajökull.

Efter dennd vidstrakte ørken kommer I til Skaftafell Nationalpark, et smukt område ved foden af Vatnajökullgletsjeren, som er kendt for sin unikke natur og overvældende vegetation, en oase mellem den sorte ørken og gletsjeren. Her kan i vælge mellem flere forskellige vandrestier, eksempelvis gennem parken til det smukke vandfald Svartifoss eller til kanten af gletsjertungen Skaftafell. Længere mod øst kommer I til den spektakulære gletsjertunge Jökulsárlon. Enorme isblokke river sig løs fra gletsjeren Vatnajökull og flyder rundt i lagunen. Her kan I tage en bådtur på 30-40 minutter mellem isbjergene. Kør siden tilbage via Kirkjubæjarklaustur til Vík. Overnatning sker i eller i nærheden af Vík.

Day
Dag 4

Vík – Den Gyldne Cirkel - Reykjavík

gullfoss, island

Under dagen besøger I nogle af de mest interessante og kendte seværdigheder i Island. Følg vej nr. 1 gennem Hella til I passerer floden Thjórsá, fortsæt derefter i retning mod Fludir. Hvis I har tid og interesse for det, anbefaler vi at I besøger vulkankrateren Kerið samt den historiske plads Skálholt.
I fortsætter mod det verdensberømte geotermiske området Geysir hvor Strokkur, den mest aktive af gejserne, har regelmæssige udbrud hver femte minut.

Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det ”gyldne” vandfald, det måske allermest kendte af Islands mange smukke vandfald. Næste stop på ruten er Thingvellirs Nationalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. Overnatning sker i Reykjavík.

Day
Dag 5

Hjemrejse (4n) eller ekstra dag i Reykjavík

reykjavik, island

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse.

For jer, som har valgt at forlænge rejsen med en ekstra nat, er der tid til at udforske verdens nordligste hovedstad. I kan slentre rundt blandt restauranter, caféer og hyggelige shoppinggader. For de kulturinteresserede er der adskillige museer i byen. Hvis interessen er der, kan i tilbringe aftenen på en hyggelig pub eller på et gyngende dansegulv. Reykjavík kendt for sit hotte natteliv.

Day
Dag 6

Hjemrejse (5n)

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse.

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Hyundai iX35 4WD
Hyundai iX35 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat transmission
Kia Sorrento 4WD
Kia Sorrento 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission
Land Rover 4WD
Land Rover 4WD
highland: Ja
5 doors
7 Personer
luggage
Manuelt transmission
Nissan Pathfinder 4WD
Nissan Pathfinder 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission
Nissan X-trail 4WD
Nissan X-trail 4WD
highland: Ja
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station 4WD
Skoda Octavia Station 4WD
highland: Nej
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Suzuki Grand Vitara 4WD
Suzuki Grand Vitara 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Manuelt transmission
Suzuki Jimny 4WD
Suzuki Jimny 4WD
highland: Ja
3 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Suzuki Swift 4WD
Suzuki Swift 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
4 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.

Værelse med delt WC/brusebad

Without

Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.

    

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

Anmeldelser af rejsen

får, island
Det var fantastisk at der bare var styr på hele ferien, så det eneste vi selv skulle nærmest var at møde op og nyde det.
De planlagte aktiviteter fyldte perfekt dagene ud og overnatningsstederne var hyggelige. Samtidig var det det billigste rejseselskab vi kunne finde.
Jeg vil til enhver tid anbefale det til andre.
JHO

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE