flygplan, resa, till, island

Sådan kommer du til Reykjavik

Fly

I skrivende stund har du tre forskellige flyselskaber at vælge imellem, når turen går til Island fra Skandinavien, nemlig Icelandair, SAS og Norwegian. Der er daglige flyafgange til Island fra Oslo, Stockholm og København hele året rundt. Flyrejsen fra Skandinavien tager omkring 3 timer.

Til og fra lufthavnen

Islands Internationale lufthavn hedder Keflavik og ligger omkring 45 kilometer syd for Reykjavik. Der går lufthavnsbusser mellem Reykjavik og lufthavnen i forbindelse med alle flyankomster og -afgange, og turen tager ca. 45 minutter. Lufthavnsbusserne sætter dig af på BSI busterminalen i Reykjavik, hvorfra du nemt og hurtigt kommer videre til dit hotel i Reykjavik.

Et tip til ankomsten er at tage en lufthavnsbus, som kører via Den Blå Lagune. Lagunen ligger perfekt placeret på ruten mellem lufthavnen og Reykjavik og er den perfekte introduktion til Island. I tilfælde af flyforsinkelser er der desværre den ulempe, at du så måske kommer for sent til det bookede tidspunkt i lagunen.

Hvad angår hjemrejse går der lufthavnsbusser fra Reykjavik til Keflavik i forbindelse med alle fly. Dagen inden du rejser hjem, bedes du informere receptionen på dit hotel om, at du ønsker afhentning. Busserne henter passagererne fra alle hoteller og pensionater, men går også direkte fra busterminalen BSI lige uden for det centrale Reykjavik.

Til Island med færge

Smyril Lines færge, MS Norröna, sejler ruten over Nordatlanten fra Danmark (Hirtshals) til Færøerne og Island hele året. I højsæsonen sejler MS Norröna fra Danmark til Færøerne og Island tirsdag. I tillæg er der en afrejse til Færøerne lørdag. Resten af året er der en ugentlig afgang fra Hirtshals lørdag til Island. Undervejs lægger MS Norröna til i Tórshavn på Færøerne på udrejsen og på hjemrejsen.

Smyril Line, HQ
Yviri við Strond 1
P.O. Box 370, 110 Tórshavn
Faroe Islands

Telephone: +298 345900
E-mail: [email protected]