bilresa, runt, Island, Snaefellsnes
Sky Lagoon, Island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
dyraholaey, island
latrabjarg, island
vik, island
jökulsarlon, island
hvalnes, island
myvatn, island
myvatn, jardabodin, island
dettifoss, island
Siglufjördur, island
kirkjufell, kirkjufellfoss, island
snaefellsnes, island
reykjavik, island

Island rundt med Snaefellsnes og Nordlys

10 Nætter fra 11.850,-

Oktober - Marts
10 Nætter
fra 11.850,-

jan - mar   fra 11.850,-
okt - dec   fra -

Søg rejse

Nyhed!

Velkommen til vores mest omfattende Islandsrejse. Med lejebil kommer I rundt på øen via rigsvej 1, og oplever den islandske naturs ekstreme og smukke seværdigheder. I kører over højdedrag, gennem lavafelter, langs vilde kystlinjer, fjorde og storslåede gletsjere. Et af højdepunkterne på rejsen, til forskel fra rejsen med 7 nætter, er Snæfellsnes-halvøen, som troldbinder med sin magiske natur. Rejsen er en af vores populæreste under sommerperioden og du kan forlænge den med yderligere en nat, hvis du ønsker mere tid i Reykjavík.

Afgange 2024:

1. oktober - 31. marts; daglig.


Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage


Samlet kilometertal: 2330 km (50-320 km/dag)

Højdepunkter:

Sorte lavastrande ved Reynisfjara!
Gletsjerlagunen Jökulsárlón!
Mývatn og Husavik!
Snæfellsneshalvö!

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 10 nætter inkl. morgenmad.
Billeje i 10 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Billeje – pakken er baseret på Suzuki Jimny 4WD. Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Entré til Sky Lagoon (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.
Alle udlejningsbiler bookes pr. døgn, dvs. hvis du henter bilen kl. 17.00, skal du aflevere den igen senest kl. 17:00 på afleveringsdagen. Ellers beregnes der yderligere et døgns leje.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst till Island - Bad i Sky Lagoon - Reykjavík

Sky Lagoon, Island

I Velkommen til Island, efter I har landet henter I jeres udlejningsbil i lufthavnen.. En god start på jeres Islandsrejse er at besøge det magiske udendørsbad Sky Lagoon (Bemærk venligst! Indgangen skal bookes på forhånd). Lagunen ligger i udkanten af Reykjavik og opretholder en behagelig temperatur på 38-40°C året rundt. Vandet er opvarmet ved hjælp af geotermisk aktivitet, og I kan nyde udsigten over det smukke landskab, mens I nyder den behagelige vandtemperatur.

På stedet finder I også en 7-trins ritual, hvor I blandt andet kan tage en sauna, opleve et regnrum og nyde en forfriskende skrubbe. Tag en drink i Skybar, som ligger i lagunen, eller nyd noget lækkert på Sky Café, inden I kører videre til jeres hotel i Reykjavik for jeres første overnatning. Brug resten af dagen og aftenen til at gå på opdagelse i Reykjavík på egen hånd.

Day
Dag 2

Reykjavík – Den Gyldne Cirkel - Selfoss

gullfoss, island

Denne dag besøger I nogle af de mest interessante og berømte seværdigheder i Island. Det første stop langs ruten er Thingvellirs Nationalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. Vi anbefaler at I vandrer ind i Almannagjá-sprækken, og derefter ned til feltet, hvor det islandske Alting blev grundlagt allerede under 900-talet.

I fortsætter derefter mod det verdensberømte geotermiske område Geysir hvor Strokkur, Islands mest aktive gejser. Med de regelmæssige udbrud hver femte minut, får I flere chancer for at opleve kildens udbrud hvor en majestætisk vandkaskade kastes op mod himlen. I kan vandre rundt blandt boblende mudderhuller og dampende underjordiske kilder – og mærke jordens indre kraft lige under fødderne.

Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det “gyldne” vandfald, som af mange anses for at være Islands smukkeste. Vandfaldet har to etaper og det er muligt at komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig over kanten og ned i ravinen

I kan også besøge den historisk interessante plads Skáholt, som under mange århundreder var biskoppens residens på det sydlige Island, og sandsynligvis det mest betydningsfulde kulturcentrum i Island. I forsætter efterfølgende til Selfoss hvor I overnatter i området.

Day
Dag 3

Selfoss - Kirkjubaejarklaustur

latrabjarg, island

I kører syd på og ned mod den sydlige kyst, hvor I passerer vandfaldene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to ophold I ikke bør gå glip af. Ved Seljalandsfoss kan I bevæge jer ind bag vandfaldet, og ved Skógar finder I et interessant museum som viser det historiske Island.

I kører mod byen Vík og hvis I har tid under eftermiddagen kan I besøge de smukke klipper ved Dyrhólaey som er rigt beboet af lunder. Fuglene kan ses frem til midten af august, inden de forsvinder ud på havet, men Dyrhólaey er uden tvivl et besøg værd selv om lunderne ikke er der.

Fra Vík kører i gennem sletten Mýrdalssandur og passerer det golde lavafelt Eldhraun. Det er også muligt at runde Eldhraun mod syd og passere det afsides beliggende landbrugsområde Medalland, inden I atter kommer til hovedvejen ved byen Kirkjubaejarklaustur, hvor I overnatter i området.

Day
Dag 4

Kirkjubaejarklaustur - Höfn

jökulsarlon, island

I fortsætter over det fantastiske floddelta Skeidarársandur, hvor I under Vatnajökulls isoverflade kan se sporene efter vulkanudbrud, som har forsaget gletsjerflode, som har skyllet alting væk på sin vej. I når hurtigt til nationalparken Skaftafell ved siden af gletsjeren Vatnajökull, som er Europas største gletsjer med Islands højeste bjergtop Hvannadalshnúkur (2119 meter over havets overflade).

Ved Vatnajökulls fod ligger gletsjerlagunen Jökulsárlón. Her flyder isbjerge, som har revet sig løs fra gletsjeren, rundt, og hele udsigten er eventyrlig. I gletsjertungerne træder den tusindårige ismasse frem med sin rene og klare blå farve. Fra lagunen løber en cirka én km lang flod ud i Atlanten. Hvis du er heldig, kan du se nysgerrige sæler, stikke hovedet op i brændingen. I har mulighed for at tage på en kortere bådtur ud på gletsjerlagunen blandt isbjergene (mod betaling). I fortsætter til byen Höfn, hvor I overnatter i området.

Day
Dag 5

Höfn - Egilsstaðir

hvalnes, island

I fortsætter langs med kysten og passerer små fiskersamfund, bl.a. Djúpivogur. Kystlandskabet ændrer karakter og overgår i stejle bjergsider og afgrundsdybe fjorde, hvor standpiller står som statuer mod himlen.

For at komme til Egilsstadir vælger I enten "fjordruten", hvor I passerer fiskerbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedvejen over højfjeldspasset Breiddalsheidi. Overnatning sker i området omkring Egilsstadir, landets østlige handelscentrum.

Day
Dag 6

Egilsstaðir - Mývatn

myvatn, island

Om morgenen kører I gennem højlandets ørkenlandskab, som leder tankerne til landskabet på månen. I kan lave en kort afstikker til gården Möðrudalur, en af de mest isolerede gårde i Island, her finder I også en indbydende, gammel café. Efterfølgende drejer I af mod nord og kommer frem til det mægtige vandfald Dettifoss, Islands mest kraftfulde vandfald. Faldhøjden er på imponerende 44 meter og vandmasserne afgiver et meget imponerende drøn!

Efter besøget med Dettifoss kan I enten køre tilbage til vej nr. 1 og fortsætte direkte til Mývatn eller fortsætte mod nord og køre halvøen Tjörnes rundt. Hvis I vælger det sidste alternativ, fortsætter I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest, Sleipner. Derefter fortsætter I langs den smukke kystlinje på halvøen Tjörnes til I kommer til den charmerende fiskerbyn Húsavík. Húsavik, plejer at kaldes Europas centrum for hvalsafari, og har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Chancen for at se hvaler i Skjálfandibugten er stor, næsten hundrede procent, ifølge arrangørerne. Hvis I er heldige kan i se pukkelhvaler, brydeshvaler, spækhuggere, vågehvaler, delfiner og nogen gange til og med blåhvaler, den største af dem alle.  I overnatter i området omkring Mývatn/Húsavík.

Day
Dag 7

Mývatn - Akureyri

dettifoss, island

Dagen tilbringes i naturreservatet omkring søen Mývatn, et af Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og så selve søen, med sin variationsrige flora og fauna. Der ligger en turistinformation, som kan være behjælpelig med kort og forslag på passende vandreruter, samt yderligere information om området.

I kan besøge de forvredne lavaformationer ved Dimmuborgir, udforske kraterne ved Skútustaðir eller besøge Námaskarð, et vulkansk område hvor sulfatgasser og dampe strømmer op af jorden, samt vulkanen Krafla. En 2-timers vandring fører jer til den vulkanske sprække Leirhnjúkur, hvor der fandt vulkanudbrud sted, så sent som i 1984. I området finder I også et naturligt friluftsbad, som minder om Den Blå Lagune, og er et besøg værd for den, der søger afslapning efter nogle dages strabadser. Från Mývatn kører I nord på mod Akureyri og passerer det meget smukke vandfald Goðafoss. Senere kommer I til Akureyri, Islands anden storby. Overnatning sker i Akureyri området.

Day
Dag 8

Akureyri - Siglufjördur - Hrutafjördur

siglufjördur, island

Akureyri er en hyggelig by med en flot moderne kirke, en interessant botanisk have, butikker, caféer og et stort friluftsbad. Fra Akureyri følger I vej 82 til Dalvík og Olafsfjördur. I kører gennem en tunnel og kommer frem til Siglufjördur, en smuk, lille by i det nordlige Island, som under starten af 1900-tallet voksede frem som et fiskericentrum. Turen fortsætter videre til Skagafjördur, et område som er kendt for sit fine hesteopdræt.

Der er også to andre pladser i Skagafjördur som er historisk interessante at besøge: Den tidligere residens for biskoppen i det nordlige Island, i Hólar, og det lille fiskersamfund Hofsós. Hólar var et vigtigt kulturcentrum under middelalderen og ligger på den østre side af fjorden. Beliggende I en smuk fjelddal finder I den gamle kirke, som indehar værdifulde kunstskatte, hvilket er ualmindeligt i Island. Hofsós blev kendt i slutningen af 1800-tallet for den havn, hvorfra mange islændinge udvandrede til den nye verden i jagten på et bedre liv. Der findes er emigrationscenter ved den gamle havn som fortæller historien. Vi anbefaler et besøg ved den gamle bondegård, Glaumbær (vej 75) og ved kirken Viðimýri. Kør via Blönduos for at komme til Hrutafjördur-området, hvor I overnatter.

 

Day
Dag 9

Hrutafjördur – Snaefellsnes

kirkjufell, island

I dag kører I sydpå til Snaefellsnes-halvøen, hvor I kan gøre holdt ved Haukadalur og rekonstruktionen af Erik den Rødes hjem, far til Leifur Eiriksson, den første europæer, som sejlede til Amerika. Kør derefter til Stykkisholmus, en charmerende by med udsyn over Breidafjördur-vigen. Hvis I har tid kan I også stoppe ved Bjarnarhöfn, hvor I finder et haj-museum.


Kør derefter videre langs med halvøens nordlige kyst og oplev typiske islandske fiskerbyer. Halvøen er kendt for sin natur, med Snæfell-gletsjeren som et af de typiske træk. På vejen er det en god idé at gøre stop ved den efterladte fiskestation Djúpalónssandur og fiskerbyen Arnarstapi med sin naturlige havn med basalt-formationer. Fortsæt derefter til Búdir med den smukke trækirke omgivet af et magnifikt lavafelt. Overnatning sker på Snaefellsnes-halvøen.

Day
Dag 10

Snaefellsnes – Hraunfossar - Reykjavík

reykjavik, island

I dag kører I ud på vej 54 på Snaefellsnes-halvøen til Borgarnes. Lav et stop ved Gerdubergs basalt-formationer, øst for vej 54 tæt på Ytriraudamelur, eller tag en vandretur i det billedskønne Eldborg-krater. Når I kommer frem til Borgarnes er det en god idé at besøge The Settlement Center museum.

 

Derefter kan I fortsætte på vejen fra Borgarnes mod Reykholt, eller også kører I direkte til Reykjavik. Hvis I vælger at køre mod Reykholt kan I besøge Deildartunguhver, som er Islands mest kraftfulde varme kilde. Derefter fortsætter I mod Reykholt, hvor den store islandske skjald Snorre Sturlasson levede og blev drabt under 1200-tallet. I kan besøge en permanent udstilling om ham i Snorrastofa. Cirka 20 km øst for Reykholt bør I besøge naturfænomenet Hraunfossar, hvor klart kildevand vælter ud fra et laveområde og strømmer ned i elven Hvítá.
Et stenkast op ad strømmen finder I vandfaldet Barnafoss, ”børnenes vandfald”, som ifølge legenden fik sit navn efter at to børn var druknet i vandmasserne. Fra Barnafoss kører I tilbage i retning mod Borgarnes og derefter videre mod Reykjavik. Overnatter gør I i Reykjavik.

Day
Dag 11

Hjemrejse

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med hjemrejsen.

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Hyundai iX35 4WD
Hyundai iX35 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat transmission
Kia Sorrento 4WD
Kia Sorrento 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission
Land Rover 4WD
Land Rover 4WD
highland: Ja
5 doors
7 Personer
luggage
Manuelt transmission
Nissan Pathfinder 4WD
Nissan Pathfinder 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission
Nissan X-trail 4WD
Nissan X-trail 4WD
highland: Ja
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station 4WD
Skoda Octavia Station 4WD
highland: Nej
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Suzuki Grand Vitara 4WD
Suzuki Grand Vitara 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
3 luggage
Manuelt transmission
Suzuki Jimny 4WD
Suzuki Jimny 4WD
highland: Ja
3 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Suzuki Swift 4WD
Suzuki Swift 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
4 luggage
Automat transmission

Værelsesstandard

Hotelværelser med eget bad og toilet.

Værelse med privat WC/brusebad

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.

Anmeldelser af rejsen

får, island
Vi har haft 10 fantastiske dage på Island. Vi har i mange år drømt om at komme til Island, og opleve øens natur. Turen har indfriet alle vores forventninger og meget mere til.
Overnatnings stederne var perfekte, rent og pænt med venlige mennesker til at modtage os.
Gudrun og Erling

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE