Ridning, islandshäst, island
Ridning, island, islandshäst, häst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst, häst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst, häst
Island, geysir
Island, gullfoss

Guldkorn i syd

8 Nætter fra 21.290,-

Juni - August
8 Nætter
fra 21.290,-

 

04.Juni - 14.aug fra 21.290,-

24.aug - 31.aug  fra 21.350,-

 

Søg rejse

Denne tur byder på afvekslende ridning i en rigt varieret natur og tager os til de fleste af seværdighederne på den sydlige del af Island. Mystiske og for mange ukendte veje leder os til Marardalur (Hestenes dal), som ligger gemt bag mærkelige klippeformationer. Via bløde græsstier når vi til den altid smukke sø Thingvallavatn. Vi besøger det urgamle tingsted, som en gang i tidernes morgen blev formet af størknende lava. Turen går videre til de sprøjtende varme kilder ved Geysir, og vi laver en afstikker til det imponerende vandfald Gullfoss. Derefter rider vi op i højlandet, hvor vi har udsigt over gletsjeren Langjökull.

Efter et ridt over vidstrakte lavafelter når vi til Thjórsá – Islands længste flod. Vi besøger Thjófafoss (tyvenes vandfald). Via snørklede stier gennem den lave og tætte birkeskov når vi til foden af Hekla – den aktive vulkan, der er blevet beskrevet som jordens nedgang til helvedet. Vi rider langs med vulkanens fod og nærmer os sidste punkt på turen – gården Fellsmúli.

Afgange 2022: juni - augusti
Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage og fredage.

Generelle oplysninger om riderejser
Information om sværhedsgrader, pakkeliste og mange andre vigtige oplysninger finder du her: 
Mere information


Lige nu! Fri ombooking frem til 30 dage før afrejse for alle rejser.

Højdepunkter:

Geysir og Gullfoss
Thingvellir
Vulkanen Hekla

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 7 nætter i soveposelogi på rideturen
Overnatning 1 nat i Reykjavik.
Ridning 7 dage. Dagsetaper på 20-45 km (5-9 timers ridt).
Rideturen inkluderer helpension (morgenmad, frokost og aftensmad), dog ikke aftensmad den sidste aften.
Transport til og fra Reykjavik i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/svensk.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Transfer til/fra lufthavnen til/fra Reykjavik.
Afbestillingsforsikring.
Klimakompensation for flyrejsen.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Keflavík – transfer til Reykjavik – Hveragerdi

Dag 1

Efter ankomst med fly til Keflavík tager I lufthavnsbussen til BSÍ, hvor I møder en repræsentant fra Eldhestar uden for lufthavnsbussens ventesal. Transfer kl. 17.30-18.00 til Hveragerdi. Indkvartering i hytter eller på pensionat. Efter middagen gennemgår vi den kommende ridetur og taler om islandske heste, deres egenskaber og forskellige gangarter.

Day
Dag 2

Hveragerði - Kolvidarhóll

Dag 2

Efter at have stiftet bekendtskab med hestene, rider vi op langs den gamle riderute vestpå over Hellisheidiplateauet og rider langs vulkanen Hengill, indtil vi er fremme ved Kolvidarhóll, der er en gammel rasteplads, som i århundreder har været kendt for sine spøgelser. Overnatning i hytte på gården Vellir. 21 km, 4-5 timer.

Day
Dag 3

Kolviðarhóll - Marardalur - Thingvellir

Dag 3

Vi fortsætter nordpå neden for fjeldene Húsmúli og Hengill frem til den smalle åbning til Marardalur – Hestenes dal. Derefter rider vi over bjergpasset Dyrfjöll, hvor vi har en smuk udsigt over søen Thingvallavatn og nationalparken. Vi følger den gamle vej langs søens vestlige bred til Thingvellir, hvor vi overnatter på Skógarhólar, som er en gammel rasteplads for hestefolk. Om aftenen besøger vi de historiske steder: Almannakløften, Lovbjerget, Drænkningspölen og vandfaldet Öxaráfoss. 35 km, 7-8 timer

Day
Dag 4

Thingvellir - Laugarvatn - Geysir - Gullfoss

Dag 4

Vi rider gennem den lave birkeskov i nationalparken. På vejen passerer vi den gamle gård Skógarkot. Derefter går det videre over heden Lyngdalsheiði og frem til Laugardalsvellir, hvor hestene den dag i dag græsser frit om sommeren. Grotten Laugardalshellir var beboet helt op i 1900-tallet. Når vi kommer frem til Laugarvatn, kører vi i bil til Geysir, hvor vi overnatter på pensionatet. Om aftenen besøger vi de varme kilder ved Geysir og det "gyldne" vandfald Gullfoss. (Hesteflokken drives til Geysir i løbet af aftenen). 35 km, 7-8 timer.

Day
Dag 5

Geysir - Hreppar - Helgaskáli

Dag 5

Fra Geysir rider vi mod sydøst gennem højlandet Hreppar, tværs over de talrige dale og elve, som løber sydvest mod lavlandet. Overnatning i hytten Helgaskáli. 35 km, 7-8 timer.

Day
Dag 6

Helgaskáli - Háifoss - Hólaskógur

Dag 6

Vi rider nu østpå og krydser elvene Stóra-Laxá og Fossá. Vi besøger også Háifoss, der er et 122 m højt vandfald. Fra Hólaskógur har vi udsigt over vulkanen Hekla, og naturen uden for hytten er både særpræget og fascinerende. 25 km, 5 timer.

Day
Dag 7

Hólaskógur – Tröllkonuhlaup - Fellsmúli

Dag 7

Vi rider hestene i retning af gletsjerelven Thjórsá, som løber fra Hofsjökull i indlandet, og passerer fjeldet Búrfell – troldenes tilholdssted. Derefter kommer vi frem til Tyvenes vandfald – Thjófafoss. Den sidste del af turen rider vi på bløde sandstier gennem en lav birkeskov. Snart ser vi Heklas hvide keglespids mod himlen i sydøst. Overnatning i Laugalandsskóla, hvor der venter et varmt bad. 45 km, 8 timer.

Day
Dag 8

Fellsmúli – Fellsmúli – Reykjavík

Dag 8

Vi rider hele dagen over bløde græshøje, som dækker lavaen fra Heklas tidligere udbrud. Vulkanen Hekla dominerer landskabet med sin hvilende kraft. Vi efterlader vores firbenede venner og kører med bus til Reykjavik. Overnatning i Reykjavik. 20 km, 4 timer.

Day
Dag 9

Transfer til Keflavík - Hjemrejsae

I tager lufthavnsbussen til Keflavíks lufthavn på egen hånd eller fortsætter rejsen på Island.

*Obs! Hver anden tur går i modsat retning.

*aftensmaden den sidste aften (dag 8) er ikke inkluderet.

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE