Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, glaciär, island, islandshäst
Ridning, kjölur, glaciär, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, glaciär, island, islandshäst

Kjølur

7 Nætter fra 23.300,-

Juni - August
7 Nætter
fra 23.300,-

jun - aug   fra 23.300,-

Søg rejse

Vi følger den gamle ridevej Kjölur, som i mere end 1000 år har været forbindelsen mellem det sydlige og nordlige Island. Rutens og landets historie er tæt sammenvævet.
Naturens skønhed lader ingen forbipasserende uberørt. Vi kommer til at opleve en blanding af kendte steder som Gullfoss og Geysir og vildmarker, gletsjere, øde områder og varme kilder.

Afgange 2024: Juni - august; bestemt dato.
Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage og fredage.


Generelle oplysninger om riderejser
Information om sværhedsgrader, pakkeliste og mange andre vigtige oplysninger finder du her: Mere information

Højdepunkter:

Geysir og Gullfoss
Hveravellir med varme kilder
Gletscherne Hofsjökull og Langjökull

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
6 nætter i soveposelogi på rideturen,
Overnatning 1 nat i Reykjavik.
Ridning 6 dage. Dagsetaper på 25-45 km (4-9 timers ridt).
Rideturen inkluderer helpension (morgenmad, frokost og aftensmad), dog ikke aftensmad den sidste aften.
Transport til og fra Reykjavik i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/svensk.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Transfer til/fra lufthavnen til/fra Reykjavik.
Afbestillingsforsikring.
Ekstra nætter i Reykjavik efter afslutningen af ​​turen.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavík - Hveragerdi

Dag 1

Efter ankomst med fly til Keflavík tager I lufthavnsbussen til BSÍ, hvor I møder en repræsentant fra Eldhestar uden for lufthavnsbussens ventesal. Transfer kl. 17.30-18.00 til gården Vellir, der ligger lige uden for det lille samfund Hveragerdi. Indkvartering på pensionat eller tilsvarende. Efter middagen gennemgår vi den kommende ridetur og taler om islandske heste, deres egenskaber og forskellige gangarter.

Day
Dag 2

Hveragerði - Torfastaðir - Geysir

Dag 2

Vi kører til gården Torfastaðir i det smukke område Biskupstungur. Vi rider langs bløde stier, indtil vi kommer frem til et vandløb, som vi krydser flere gange. Om aftenen kommer vi frem til Geysir, hvor vi overnatter på pensionatet. Om aftenen tager vi et kig på de varme kilder ved Geysir og det "gyldne" vandfald Gullfoss. 20 km, 4 timer.

Day
Dag 3

Geysir - Fremstaver

Dag 3

Efter at have badet i det varme vand ved Geysir, fortsætter vi mod fjeldet. Lidt længere oppe vinder ørkenen frem, dækket af sand og sten. Vi rider langs elven Sandá, som tidligere kunne være en vanskelig forhindring indtil 70'erne og 80'erne, hvor man byggede broer. Vi følger elven Hvitá vestpå, indtil vi kommer til fjeldet Bláfell, som rejser sig 1160 meter over havets overflade og tilbyder os en flot udsigt over Kjölur. Denne dag har vi på højre side gletsjerne Eyjafjallajökull og Hofsjökull og vulkanen Hekla – og på venstre side fjeldet Hlöðufell og senere gletsjeren Langjökull. Denne nat sover vi syd for Bláfell i fjeldhytten i Fremstaver. 35 km, 7 timer

Day
Dag 4

Fremstaver - Árbúðir

Dag 4

Vi fortsætter nordpå langs den østlige side af Bláfell. Når vi rider på broen over Hvitá, ser vi vandfaldet Ábóta, og herfra starter Kjölur. Kjölur er den ældste oprindelige vej mellem det sydlige og nordlige Island. Indbyggerne i Skagafjörður og Eyjafjörður brugte denne vej, når de skulle til Altinget i gamle dage. Den er for det meste jævn og ligger 600-700 meter over havets overflade. Øst for Hvitá rejser gletsjerne Hofsjökull og Langjökull sig mod vest. Mellem dem rejser fjeldene sig, og de mest velkendte af dem er Kerlingafjöll, sydvest for Hofsjökull, som ofte siges at være Kjölurs stolthed. Nu er der kun den allersidste etape tilbage af dagen, og det er vejen op langs floden Svartá til Árbúðir, hvor vi skal sove denne nat. 30 km, 6-7 timer

Day
Dag 5

Árbúðir-Hveravellir

Dag 5

I dag er der en anledning til at være særligt glade, eftersom aftenen kommer til at byde på et varmt bad i varmtvandsområdet Hveravellir. Først rider vi mod bjergkæden Hrefnubúðir. Mellem Hrefnubúðir og søen Hvítárvatn ligger et åbent og græsfyldt område, som hedder Hvitárnes. Området skifter udseende og karakter, når den grønne blomst Fifa henimod sommeren bliver hvid, og dens frø blæser væk. Tidligere var der meget græs på Kjölur, men nu er det et sjældent syn, ud over i Tyvenes dal, Thjófadalur, som vi rider gennem senere denne dag.

Vi fortsætter nu østpå langs elven mod Kjalfell og lavafeltet Kjalhraun. Navnet Kjölur er omdiskuteret – nogle tror, at det kommer fra bjergkæden Kili i Norge, andre tror, at det er fordi fjeldet Kjalfell ser ud som en båd, der er vendt på hovedet, dvs. med kølen opad. Vest for Kjalhraun går vi gennem en smal kløft og kommer ind i Tyvenes Dal. Dalen er formet som en cirkel og er godt gemt af fjeldene. I dalen skal vi være forsigtige, eftersom naturen er meget følsom. Fra dalen rider vi over en lille bjergkam, som kaldes Thröskuldur, og derfra følger vi en blød og fin ridesti til Hveravellir. 40 km, 8 timer

Day
Dag 6

Hveravellir - Áfangi

Dag 6

Rideturen i dag er kortere, og det giver os mulighed for at nyde den særligt smukke natur ved Hveravellir, inden vi sadler op og tager af sted. Hveravellir er et af landets største varmtvandsområder, og mange af kilderne er kendt for deres farvepragt. Før i tiden var stedet et tilholdssted for fredløse. Syd for varmtvandsområdet besøger vi en ruin, som hedder Eyvindarkofi, hvor den lovløse Fjalla-Eyvindur havde sit tilholdssted. Når vi fortsætter nordpå fra Hveravellir, rider vi over elven Seydisá og følger bløde ridestier forbi fjeldene Sandkúlufell, Hanskafell og Sauðafell. 34 km, 8 timer

Day
Dag 7

Áfangi – Blöndudalur

Dag 7

Vi fortsætter nordpå på Eyvindarstaðaheiði på vores vej mod bebyggelsen på det nordlige Island. Bag os har vi fjeldene og rundt om os gletsjerne. På højre side ligger den store sø Blöndulón, som blev skabt af vandkræfterne ved Blanda. Vi rider langs bløde stier og klippevægge, indtil vi kommer til den grønne dal Blöndudalur, hvor vi når vores mål. Vi bliver kørt tilbage til Reykjavik. 30 km, 5 timer. Natten i Reykjavik.

Day
Dag 8

Transfer til Keflavík - Hjemrejse

I tager lufthavnsbussen til Keflavíks lufthavn på egen hånd eller fortsætter rejsen på Island.

*aftensmaden den sidste aften (dag 7) er ikke inkluderet.

Anmeldelser af rejsen

Bakgrund
Detta var en drömresa - en resa jag alltid har velat göra. Ibland när man drömmer om något och detta uppfylls så
blev det inte som man väntat sig...och så var det denna gång. Upplevelsen var så speciell att det inte går att beskriva: vildmarken, hästarna. den fysiska utmaningen, kamratskapet, alla upplevelser. Det var så mycket MER är vad som gått att förvänta sig!
Ronille

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE