Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glaciär, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glacier
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk

Thórsmørk

5 Nætter fra 16.550,-

Maj - September
5 Nætter
fra 16.550,-

maj - jul   fra -

aug - sep   fra 16.550,-

Søg rejse

Vi rider gennem dalen Thórsmörk, som er et af Islands smukkeste steder, der en gang var helliget asaguden Thor. Her forenes skovens grønne vegetation med nærheden til gletsjerne Myrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Turen til den enorme kløft Stakkholtsgjá bliver en uforglemmelig oplevelse. Vi rider langs den sorte sandstrand på Islands sydkyst og kommer helt tæt på et af Islands mest kendte vandfald – Seljalandsfoss. Turen er velegnet til dig, der vil ride en kortere tur, men stadig gerne vil opleve mange sider af Islands variationsrige natur. På denne tur rider vi med en flok løse heste. Oplev de islandske heste i deres naturlige miljø, langt fra civilisationen. Islændingene brugte flokke af løse heste som transportmiddel i gamle dage, og på denne tur kan du se hvordan. Vi skifter hest mange gange undervejs. På den måde får hver eneste rytter mulighed for at prøve mellem 10 og 15 forskellige heste og dermed udvikle sine ridefærdigheder. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden.

Afgange 2024: Maj - september; bestemt dato.
Dagligt direkte fly fra København og under juni - september også fra Billund mandage og fredage.


Generelle oplysninger om riderejser
Information om sværhedsgrader, pakkeliste og mange andre vigtige oplysninger finder du her:
Mere information

Højdepunkter:

Den mægtige Gorge Stakkholtsgjá
Gletsjer Eyjafjallajökull
Thórsmörk

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 1 nætter på pensionat og 3 nætter i soveposelogi på rideturen
1 nat på pensionat i Reykjavik.
Ridning 4 dage - 20-40 km (5-8 timers ridt).
Rideturen omfatter helpension (morgenmad, frokost og aftensmad), dog ikke aftensmad den sidste aften.
Transport til og fra Reykjavik i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/svensk.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Transfer til/fra lufthavnen til/fra Reykjavik.
Afbestillingsforsikring.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Keflavík - Reykjavík - Elhestars gård Vellir

Dag 1

I ankommer til Keflaviks lufthavn på Island og tager bussen fra Keflavik til Reykjavik (BSÍ). Her bliver I modtaget af repræsentanter fra Eldhestar kl.17.30-18.00, som sørger for videre transport til vores gård Vellir, der ligger i nærheden af Hveragerdi. Her bliver I indkvarteret i hytter eller på pensionat. Den første aften spiser vi alle middag sammen, og Eldhestar fortæller om de kommende dage.

Day
Dag 2

Hveragerdi – Torfastaðir

Dag 2

Turdeltagerne køres med bus til gården Torfastaðir i Fjótshlið i den sydlige del af Island, som er turens udgangspunkt. Når vi har lært hestene lidt at kende, sætter vi kurs mod floden Markarfljót. Vi følger den gamle flodbred til stenen Dímon kendt fra Njáls Saga. Dagens etape afsluttes med en flot ridetur over den gamle bro over floden Markarfljót. Vi overnatter på Stóru- mörk/ Ásgarður. Dagens ridetur er 22-25 km og tager 4 timer.

Day
Dag 3

Stóra-mörk - Thórsmörk

Dag 3

Turen udgår fra gården Stóra-mörk i retning mod Thórsmörk. Vi fortsætter langs floden Markarfljót med gletsjeren Eyjafjallajökull knejsende på begge sider. Ridestien fører os videre over et par mindre vandløb og følger herefter Krossá, en fossende smeltevandselv. Til sidst når vi frem til Thórsmörk, en smuk og uspoleret dal. Som navnet antyder er dalen en hyldest til den nordiske gud Thor. Dalen er omgivet af de tre gletsjere Eyjafjallajökull, Tindfjallajökull og Mýrdalsjökull. Her overnatter vi i en fjeldhytte i Básum. Om aftenen nyder vi udsigten over den vidstrakte dal med dens uforglemmelige landskab bestående af birkeskov, kløfter, grotter og mægtige vandfald. Dagens ridetur er 25 km og tager 5-6 timer.

Day
Dag 4

Thórsmörk - Stóra-mörk

Dag 4

Vi starter dagen med at besøge en sagnomspunden elverkirke, inden vi fortsætter videre til den mægtige kløft Stakkholtsgjá, der helt sikkert bliver en uforglemmelig oplevelse. Herefter vender vi om og fortsætter tilbage ad den samme vej, vi kom, over heden Hamragarðaheiði og tilbage til gården Stóra-mörk. Her hviler hestene for natten. Vi overnatter på Stóra-mörk/ Ásgarður. Dagens ridetur er 30 km og tager 7 timer.

Day
Dag 5

Stóra-mörk - Torfastaðir

Dag 5

Første del af dagens etape går via fine stier i området omkring Markarfljót. En gammel vej giver os mulighed for at opleve det smukke område Fljótshlið. På vejen tilbage passerer vi gården Hlíðarendi, hvor Gunnar á Hlíðarendi, en af Islands mest berømte vikinger, boede indtil sin død. Omkring kl. 15 afleverer vi hestene og kører tilbage til Vellir, og efter lidt forfriskninger kører vi videre til Reykjavik. Dagens ridetur er 25 km og tager 5 timer.

Day
Dag 6

Hjemrejse

Morgenmad på hotellet. Hvis I har valgt at tilkøbe transfer til lufthavnen, bliver I hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen. I har også mulighed for at bestille lufthavnstransfer på hotellet. 

 

Anmeldelser af rejsen

Bakgrund
Resan var en magisk upplevelse att få se detta fantastiska landskap på dessa fantastiska Islandshästar och Island bjöd på solsken i tre av våra fyra riddagar.
Jag ger både Vulkanresor och Eldhästar bästa betyg
Hekla

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE