Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Pakkerejser
Fly og hotel
Weekendrejser
Fly og billeje
Kør selv ferie
Grupperejser med guide
Rideferie
Vinterrejser
Ugerejser
Familierejser
Skræddersyede rejser
Kontakt os
Vi hjælper dig med at booke og planlægge din rejse til Island! Du er mere end velkommen til at kontakte os!
Ønsker du os at kontakte dig?
Navn:
E-mail:
Telefon:
Meddelelser:

Sende

Island rundt, 10 nætter

Velkommen til vores mest omfattende Islandsrejse. Med udlejningsbil kommer I rundt på øen via rigsvej 1, og oplever den islandske naturs ekstreme og smukke seværdigheder. I kører over højdedrag, gennem lavafelter, langs vilde kystlinjer, fjorde og storslåede gletsjere.

Et af højdepunkterne på rejsen, til forskel fra rejsen med 7 nætter, er Snæfellsnes-halvøen, som troldbinder med sin magiske natur. Rejsen er en af vores populæreste under sommerperioden og du kan forlænge den med yderligere en nat, hvis du ønsker mere tid i Reykjavík.Afgange: april - oktober.

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage, tirsdage, fredage, lørdage og søndage.
Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.


sida1 Kundebedømmelse: 4,8 sida2
Læs flere kundeanmeldelser

I pakken indgår:
 • Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
 • Overnatning 10 nætter inkl. morgenmad.
 • Billeje i 10 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
 • Detaljeret rutebeskrivelse, inklusive tip til aktiviteter og udflugter.
 • Detaljeret vejkort over Island (1:500.000).
 • Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
 • Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
 • Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:
 • Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
 • Billeje – pakken er baseret på Hyundai I10 (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
 • Entré til Den Blå Lagune (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
 • Afbestillingsforsikring

Afgifter, som betales efter ankomst:
 • Ved afhentning af udlejningsbil i Keflaviks lufthavn påløber en lufthavnsafgift på DKK 260.
 • Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.
 • Alle udlejningsbiler bookes pr. døgn, dvs. hvis du henter bilen kl. 17.00, skal du aflevere den igen senest kl. 17:00 på afleveringsdagen. Ellers beregnes der yderligere et døgns leje.
Booking
Island rundt, 10 nætter

fra 12.110,-

fra 11.180,-

15. maj - 30. sep.
01. okt. - 23. okt.

SØG REJSE
 

Om vores priser
Vores priser viser prisen per person, baseret på et delt dobbeltværelse. I vores pakker benytter vi altid de laveste tilgængelige priser for fly, logi og udlejningsbil. Da priserne varierer, afhængigt af hvor meget der er booket, kan det være fordelagtigt at sammenligne flere forskellige datoer.


 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Bad i Den Blå Lagune

I lander i Keflavík lufthavn om morgenen eller om eftermiddagen. Jeres udlejningsbil henter I i lufthavnen. En god start på jeres Islandstur er at tage til det verdensberømte friluftsbad Den Blå Lagune (OBS! Entré skal bookes inden). Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt på vejen mellem Keflavíks lufthavn og Reykjavík. Her kan I nyde det varme (36-39° grader) og mineralrige vand. På pladsen finder I også en indendørs lagune, en geotermisk sauna og en god restaurant.

Med fornyet kraft efter det velgørende bad, kører I siden videre til Reykjavík og jeres første overnatning. Brug resten af dagen og aftenen til at gå på opdagelse i Reykjavík på egen hånd.

 

Dag 2 | Reykjavík – Den Gyldne Cirkel - Selfoss
Denne dag besøger I nogle af de mest interessante og berømte seværdigheder i Island. Det første stop langs ruten er Thingvellirs Nationalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. Vi anbefaler at I vandrer ind i Almannagjá-sprækken, og derefter ned til feltet, hvor det islandske Alting blev grundlagt allerede under 900-talet.

I fortsætter derefter mod det verdensberømte geotermiske område Geysir hvor Strokkur, Islands mest aktive gejser. Med de regelmæssige udbrud hver femte minut, får I flere chancer for at opleve kildens udbrud hvor en majestætisk vandkaskade kastes op mod himlen. I kan vandre rundt blandt boblende mudderhuller og dampende underjordiske kilder – og mærke jordens indre kraft lige under fødderne.
Thingvellir

Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det “gyldne” vandfald, som af mange anses for at være Islands smukkeste. Vandfaldet har to etaper og det er muligt at komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig over kanten og ned i ravinen
.
I kan også besøge den historisk interessante plads Skáholt, som under mange århundreder var biskoppens residens på det sydlige Island, og sandsynligvis det mest betydningsfulde kulturcentrum i Island. I forsætter efterfølgende til Selfoss hvor I overnatter i området.

 

Strokkur
Dag 3 | Selfoss - Kirkjubaejarklaustur

I kører syd på og ned mod den sydlige kyst, hvor I passerer vandfaldene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to ophold I ikke bør gå glip af. Ved Seljalandsfoss kan I bevæge jer ind bag vandfaldet, og ved Skógar finder I et interessant museum som viser det historiske Island.

I kører mod byen Vík og hvis I har tid under eftermiddagen kan I besøge de smukke klipper ved Dyrhólaey som er rigt beboet af lunder. Fuglene kan ses frem til midten af august, inden de forsvinder ud på havet, men Dyrhólaey er uden tvivl et besøg værd selv om lunderne ikke er der.

Fra Vík kører i gennem sletten Mýrdalssandur og passerer det golde lavafelt Eldhraun. Det er også muligt at runde Eldhraun mod syd og passere det afsides beliggende landbrugsområde Medalland, inden I atter kommer til hovedvejen ved byen Kirkjubaejarklaustur, hvor I overnatter i området.


 

Dyrhólaey
Dag 4 | Kirkjubaejarklaustur – Höfn

I fortsætter over det fantastiske floddelta Skeidarársandur, hvor I under Vatnajökulls isoverflade kan se sporene efter vulkanudbrud, som har forsaget gletsjerflode, som har skyllet alting væk på sin vej. I når hurtigt til nationalparken Skaftafell ved siden af gletsjeren Vatnajökull, som er Europas største gletsjer med Islands højeste bjergtop Hvannadalshnúkur (2119 meter over havets overflade).

Ved Vatnajökulls fod ligger gletsjerlagunen Jökulsárlón. Her flyder isbjerge, som har revet sig løs fra gletsjeren, rundt, og hele udsigten er eventyrlig. I gletsjertungerne træder den tusindårige ismasse frem med sin rene og klare blå farve. Fra lagunen løber en cirka én km lang flod ud i Atlanten. Hvis du er heldig, kan du se nysgerrige sæler, stikke hovedet op i brændingen. I har mulighed for at tage på en kortere bådtur ud på gletsjerlagunen blandt isbjergene (mod betaling). I fortsætter til byen Höfn, hvor I overnatter i området.

 

Jökulsárlón
Dag 5 | Höfn - Egilsstaðir
I fortsætter langs med kysten og passerer små fiskersamfund, bl.a. Djúpivogur. Kystlandskabet ændrer karakter og overgår i stejle bjergsider og afgrundsdybe fjorde, hvor standpiller står som statuer mod himlen.

For at komme til Egilsstadir vælger I enten "fjordruten", hvor I passerer fiskerbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedvejen over højfjeldspasset Breiddalsheidi. Overnatning sker i området omkring Egilsstadir, landets østlige handelscentrum.
Hvalnes
Dag 6 | Egilsstaðir - Mývatn

Om morgenen kører I gennem højlandets ørkenlandskab, som leder tankerne til landskabet på månen. I kan lave en kort afstikker til gården Möðrudalur, en af de mest isolerede gårde i Island, her finder I også en indbydende, gammel café. Efterfølgende drejer I af mod nord og kommer frem til det mægtige vandfald Dettifoss, Islands mest kraftfulde vandfald. Faldhøjden er på imponerende 44 meter og vandmasserne afgiver et meget imponerende drøn!

Efter besøget med Dettifoss kan I enten køre tilbage til vej nr. 1 og fortsætte direkte til Mývatn eller fortsætte mod nord og køre halvøen Tjörnes rundt. Hvis I vælger det sidste alternativ, fortsætter I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest, Sleipner. Derefter fortsætter I langs den smukke kystlinje på halvøen Tjörnes til I kommer til den charmerende fiskerbyn Húsavík. Húsavik, plejer at kaldes Europas centrum for hvalsafari, og har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Chancen for at se hvaler i Skjálfandibugten er stor, næsten hundrede procent, ifølge arrangørerne. Hvis I er heldige kan i se pukkelhvaler, brydeshvaler, spækhuggere, vågehvaler, delfiner og nogen gange til og med blåhvaler, den største af dem alle.  I overnatter i området omkring Mývatn/Húsavík.

 

Myvatn
Dag 7 | Mývatn - Akureyri

Dagen tilbringes i naturreservatet omkring søen Mývatn, et af Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og så selve søen, med sin variationsrige flora og fauna. Der ligger en turistinformation, som kan være behjælpelig med kort og forslag på passende vandreruter, samt yderligere information om området.

I kan besøge de forvredne lavaformationer ved Dimmuborgir, udforske kraterne ved Skútustaðir eller besøge Námaskarð, et vulkansk område hvor sulfatgasser og dampe strømmer op af jorden, samt vulkanen Krafla. En 2-timers vandring fører jer til den vulkanske sprække Leirhnjúkur, hvor der fandt vulkanudbrud sted, så sent som i 1984. I området finder I også et naturligt friluftsbad, som minder om Den Blå Lagune, og er et besøg værd for den, der søger afslapning efter nogle dages strabadser. Från Mývatn kører I nord på mod Akureyri og passerer det meget smukke vandfald Goðafoss. Senere kommer I til Akureyri, Islands anden storby. Overnatning sker i Akureyri området.

 

Godafoss
Dag 8 | Akureyri - Siglufjördur - Hvammstagni

Akureyri er en hyggelig by med en flot moderne kirke, en interessant botanisk have, butikker, caféer og et stort friluftsbad. Fra Akureyri følger I vej 82 til Dalvík og Olafsfjördur. I kører gennem en tunnel og kommer frem til Siglufjördur, en smuk, lille by i det nordlige Island, som under starten af 1900-tallet voksede frem som et fiskericentrum. Turen fortsætter videre til Skagafjördur, et område som er kendt for sit fine hesteopdræt.

Der er også to andre pladser i Skagafjördur som er historisk interessante at besøge: Den tidligere residens for biskoppen i det nordlige Island, i Hólar, og det lille fiskersamfund Hofsós. Hólar var et vigtigt kulturcentrum under middelalderen og ligger på den østre side af fjorden. Beliggende I en smuk fjelddal finder I den gamle kirke, som indehar værdifulde kunstskatte, hvilket er ualmindeligt i Island. Hofsós blev kendt i slutningen af 1800-tallet for den havn, hvorfra mange islændinge udvandrede til den nye verden i jagten på et bedre liv. Der findes er emigrationscenter ved den gamle havn som fortæller historien. Vi anbefaler et besøg ved den gamle bondegård, Glaumbær (vej 75) og ved kirken Viðimýri. Kør via Blönduos for at komme til Hrutafjördur-området, hvor I overnatter.

 

Akureyri
Dag 9 | Hrutafjördur – Snaefellsnes

I dag kører I sydpå til Snaefellsnes-halvøen, hvor I kan gøre holdt ved Haukadalur og rekonstruktionen af Erik den Rødes hjem, far til Leifur Eiriksson, den første europæer, som sejlede til Amerika. Kør derefter til Stykkisholmus, en charmerende by med udsyn over Breidafjördur-vigen. Hvis I har tid kan I også stoppe ved Bjarnarhöfn, hvor I finder et haj-museum.


Kør derefter videre langs med halvøens nordlige kyst og oplev typiske islandske fiskerbyer. Halvøen er kendt for sin natur, med Snæfell-gletsjeren som et af de typiske træk. På vejen er det en god idé at gøre stop ved den efterladte fiskestation Djúpalónssandur og fiskerbyen Arnarstapi med sin naturlige havn med basalt-formationer. Fortsæt derefter til Búdir med den smukke trækirke omgivet af et magnifikt lavafelt. Overnatning sker på Snaefellsnes-halvøen.

Hraunfossar
Dag 10 | Snaefellsnes – Reykjavík

I dag kører I ud på vej 54 på Snaefellsnes-halvøen til Borgarnes. Lav et stop ved Gerdubergs basalt-formationer, øst for vej 54 tæt på Ytriraudamelur, eller tag en vandretur i det billedskønne Eldborg-krater. Når I kommer frem til Borgarnes er det en god idé at besøge The Settlement Center museum.

 

Derefter kan I fortsætte på vejen fra Borgarnes mod Reykholt, eller også kører I direkte til Reykjavik. Hvis I vælger at køre mod Reykholt kan I besøge Deildartunguhver, som er Islands mest kraftfulde varme kilde. Derefter fortsætter I mod Reykholt, hvor den store islandske skjald Snorre Sturlasson levede og blev drabt under 1200-tallet. I kan besøge en permanent udstilling om ham i Snorrastofa. Cirka 20 km øst for Reykholt bør I besøge naturfænomenet Hraunfossar, hvor klart kildevand vælter ud fra et laveområde og strømmer ned i elven Hvítá.
Et stenkast op ad strømmen finder I vandfaldet Barnafoss, ”børnenes vandfald”, som ifølge legenden fik sit navn efter at to børn var druknet i vandmasserne. Fra Barnafoss kører I tilbage i retning mod Borgarnes og derefter videre mod Reykjavik. Overnatter gør I i Reykjavik.

 

Reykjavík
Dag 11 | Hjemrejse

Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med hjemrejsen.

 

 

Reykjavík
Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.
Bemærk! Ved bestilling af flere værelser påkræves at I bestiller samme værelsetype på alle værelser.

Værelse med privat WC/brusebad
Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.


Værelse med delt WC/brusebad
Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.


 

 

Billeje

Personbiler
Gear
Hyundai I10 5 2 (2+0) 4 Manuelt/Automat
Toyota Yaris 5 1 (1+2) 4 Manuelt/Automat
Skoda Octavia 5 4 (3+1) 5 Manuelt/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 (4+1) 5 Manuelt/Automat
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuelt/Automat
Chrysler Town & Country 5 6 (3+3) 7 Automat
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström