Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Firmarejser og grupperejser
Reykjavik som destination
Vores tjenester
Tilbudsforespørgsel
Kontakt os
Kontakt vores projektledere for at tale om idéer vedrørende jeres
Ønsker du os at kontakte dig?
Navn:
E-mail:
Telefon:
Meddelelser:

Sende

Tilbage
Udskriv
Almindelige spørgsmål om Reykjavik og Island

 

Pas og visum
Nordiske statsborgere behøver ikke pas til Island, men skal medbringe gyldig legitimation med billede. Island er med i Schengen-aftalen. Personer, som har gyldigt Schengen-visum eller opholdstilladelse i Danmark, har ikke brug for anden form for tilladelse, når de rejser som turister til Island. Kontakt den islandske ambassade vedrørende pas og visum til rejsende, som har andre nationaliteter eller ikke er borgere i et af de nordiske lande.
Valuta og og veksling af valuta
Den islandske valuta hedder islandske kronur (ISK). I kan med fordel veksle valuta på Island. Vekslebureauer er ikke så almindelige på Island, hvor man i stedet veksler direkte i banken. I lufthavnen er der to banker – én lige inden paskontrollen på anden etage og én efter bagageafhentningen. Disse banker er altid åbne i tilslutning til ankommende fly. Man kan desuden hæve kontakter i de bankautomater, der findes på islandsk.
Kreditkort
De mest almindelige betalingskort (VISA, Mastercard og Diners Club) kan anvendes på Island. Bemærk dog, at American Express ikke er særligt udbredt.
Afstand og transfer til/fra lufthavn
Keflaviks internationale lufthavn ligger 48 km fra Reykjavik. Rejsen mellem Keflavik og Reykjavik tager cirka 45 minutter.
Taxfree og duty free shopping
Det er en god idé at handle taxfree ved ankomsten til Island. I må indføre 1 liter spiritus, 1 liter vin samt 200 cigaretter eller 250 gram anden tobak. Samme kvote gælder ved indrejse til Danmark fra Island. Bemærk dog, at det ikke er tilladt at indføre snus til Island, og at en hel rulle snus ofte stoppes i tolden.

Rejsende, der handler for mere end ISK 4.000 i samme butik på Island kan ved udrejse få momsen på produkterne retur (op til 15 % af købsværdien). Bed om en taxfree-kvittering ved købet, som skal fremvises sammen med ubrudt emballage i lufthavnen, så tilbagebetales momsen.
Åbningstider

Butikker: Man.-fre. kl. 10.00-18.00, lør kl. 10.00-14.00. I indkøbscentre er der åbent endnu længere om lørdagen og på søndage. Om sommeren holder en del butikker lukket om lørdagen.
Supermarkeder: De fleste supermarkeder har åbent man.-fre. kl. 10.00-18.00, lør kl. 10.00-18.00, søn. kl. 11.00-17.00. Der er også supermarkeder/købmandsbutikker i Reykjavik, som har natåbent.
Banker: Man.-fre. kl. 10.00-16.00.
Restauranter, caféer, barer: Som regel åbent kl. 10.00-01.00 hele ugen.

Elektronisk udstyr
220 volt med stikkontakter, der er kompatible med danske elektriske apparater.
Mobiltelefoni
Der er tre GSM-operatører på Island. GSM-nettet dækker Reykjavikområdet og de sydøstlige dele af øen samt samfund med mere end 200 indbyggere. Islandske kontantkort til GSM-operatørerne kan købes på fx tankstationer rundt omkring i hele landet. Telefoner er til rådighed på hotellerne, mens telefonbokse er usædvanlige.
Internet
Internet er udbredt på Island og er tilgængeligt på de fleste større hoteller. I Reykjavik er der også flere internetcaféer, hvor det koster ca. 35 kr. for en halv time. På mange offentlige steder, fx caféer, er der adgang til trådløst internet.
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström