Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Søg udlejningsbil
Afhentningsdato:

Antal døgn:

Søg udlejningsbil

Startside for Billeje
Avis
Bilkørsel på Island
Europcar
Rás
img1
img1
Bilkørsel på Island
En af de bedste måder at opleve Island på er at rejse rundt i landet med en lejet bil. Køreturen byder på imponerende udsigt og spektakulære landskaber. Det er ikke svært at køre på Island, men det kan godt være lidt udfordrende. Forbered dig godt, og overhold trafikreglerne, så minimerer du risikoen for uheld. Aktuel information om vejret og vejene på Island finder I på den islandske stats vejforvaltnings website. Inden afrejse kan I også ringe på telefon 1777 og få information om veje og vejforhold. Medbring altid et detaljeret vejkort.
Kør Ringvejen rundt
Hovedvejen rundt om Island kaldes "Ringvejen" (Rigsvej 1) og er 1.399 km lang. Vejen forbinder de største byer og passerer gennem de mest interessante dele af landet. Ringvejen er størstedelen af vejen asfalteret og tosporet. Hastighedsgrænsen i byer er 50 km/timen og på landet er den 90 km/timen på asfalterede veje. Det tager cirka en uge at køre hele Ringvejen rundt, hvis man kører i et roligt tempo med mange stop på vejen.
Guide: Bilkørsel på Island
Video: Bilkørsel på Island
Bilkørsel på grusveje
Fra Ringvejen leder flere mindre veje til seværdigheder og mindre lokalsamfund. Størstedelen er grusveje, som kræver ekstra opmærksomhed under kørslen, men det er ikke et problem at komme frem med 2-hjulstrukne biler. Hastighedsgrænsen er 80 km/timen. Grusvejene har ofte en løs overflade, særligt ude i vejkanten, så kør forsigtigt. Hvis du møder modkørende trafikanter, skal du sænke farten for at minimere risikoen for stenslag. Vejene er smalle, specielt over broer, hvor kun ét køretøj kan passere ad gangen. Det er almindeligt, at får og islandske heste krydser vejene.
Bilkørsel i højlandet og på F-veje
Kørsel på fjeldvejene kræver en 4-hjulstrukket bil med frigangshøjde. Disse grusveje er ofte meget smalle og ikke velegnede til hurtig kørsel. Fjeldvejene er markeret med et F foran vejnummeret på skilte og kort. Der er kun mulighed for assistance i lille udstrækning, og mobildækningen er yderst begrænset. De fleste fjeldveje er lukkede frem til slutningen af juni eller senere, fordi våde og lerede forhold gør dem helt ufremkommelige.
Guide: Bilkørsel i højlandet
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström