Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Om Island
Om Island
Planlæg rejsen til Island
Om Reykjavik
Kundservice
» Sådan finder du bedste pris
» Booking og betaling
» FAQ - Spørgsmål og svar
» Rejsegaranti
» Rejsevilkår
» Afbestillingsforsikring
» Spørgsmål om Island
Kontakt os
Vi hjælper dig med at booke og planlægge din rejse til Island! Du er mere end velkommen til at kontakte os!
Ønsker du os at kontakte dig?
Navn:
E-mail:
Telefon:
Meddelelser:

Sende

Tilbage
Udskriv
Hvornår bør man tage afsted til Island?

En rejse til Island garanterer en ny og anderledes oplevelse – året rundt. Hver årstid har sin helt egen tiltrækningskraft, karakter og charme. Lad ikke det kuldslåede navn afskrække dig, Island er ikke så koldt som det lyder - behagelige temperaturer om sommeren når solen skinder døgnet rundt og middeltempreaturer rundt nul grader i januar.

Generelt om klima og vejr

Island er smukt året rundt og har trods beliggenheden på de nordlige breddegrader et usædvanligt mildt klima, takket være golfstrømmen. Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen på 12-13 °C, men ofte stiger den til over 20 °C i indlandet. Dagene er lange, og i juni og juli måned går solen stort set aldrig ned. I januar ligger vintertemperaturen i gennemsnit på -1 °C. Vejret er ofte varieret, og islændingene plejer at sige: "Hvis du ikke er tilfreds med vejret lige nu, skal du bare vente et lille øjeblik".

Foråret: Marts/april – maj
Klima og vejr
Fra april til maj er alle dele af landet ikke lige tilgængelige
pga. smeltende sne. Dette gælder først og fremmest vejene i Islands højland, som ikke bliver fremkommelige før midten af juni. Nu bliver dagene varmere – og længere.

Aktiviteter
Når foråret langsomt bryder frem, bliver dagene længere, og befolkningen ryster vintermørket af sig. Fuld fart frem, kulturmæssigt eller på gletsjerne! Højt oppe mellem fjelde og gletsjere kan man stadig boltre sig i vinteraktiviteter. I elvene starter river rafting- og kajakturene. Tag ud på havet for at stifte nærmere bekendtskab med hvaler og havfisk, eller rid på islandske heste i den enestående vildmark.

Mere information
Anbefalede aktiviteter :
i foråret:
Bad og spa
Fiskeri
River rafting
Fugleobservation
Ridning
Sightseeingudflugter
Superjeepture
Hvalsafari
Arrangementer i foråret:

Øldagen - 1 marts
Efter flere årtiers pause blev det i 1989 igen tilladt at sælge øl på Island. Denne dag fejres behørigt hvert år.

• Fugleobservationssæsonen – starter i maj. Lundefugle, havterner og sjældne trækfugle fra de sydlige egne er tegn på, at sommeren kommer til Island.
Sommeren: Juni – september

Klima og vejr
Sommeren er den årstid, hvor midnatssolen skinner over Island.
I perioden juni til september pendler temperaturerne mellem 5 °C og 30 °C.

Aktiviteter
De fleste rejsende besøger Island om sommeren (fra starten af juni til slutningen af august). I denne periode er det lyst stort set hele døgnet. Alle dele af landet er fremkommelige med bil og bus, og der er et stort udvalg af forskellige overnatningsmuligheder og aktiviteter.

På denne årstid kan man gøre alt! Vinteraktiviteterne holder til på gletsjerne, og resten af øen ligger vidtåben for dine idéer. Sommeren er velegnet til at rejse rundt i landet med egen bil, men også til ridning, hvalsafari, fiskeri, vandring, fugleobservationer, golf og sightseeingudflugter.

Mere information

Anbefalede aktiviteter
om sommeren:
Bad og spa
Fiskeri
River rafting
Fugleobservation
Golf
Ridning
Sightseeingudflugter
Superjeepture
Hvalsafari
Vandring
Arrangementer om sommeren: Kunstfestival i Reykjavik – fra maj til og med starten af juni.
Havets festival – festivalen afholdes den første weekend i juni som en hyldest til fiskene. Festen er blevet moderniseret og omfatter varierende kulturelle aktiviteter, parader, kunst og håndværk til børn, marked og sejlkonkurrencer.
Nationaldagen - 17. juni.
Islændingene strømmer ud på gaderne for at fejre deres selvstændighed (fra 1944). Smukke, farverige ceremonier efterfulgt af parader, gadeteater, forestillinger og dans i midnatssolen om aftenen.
Landsmót – juni/juli
Landsmót – hestefestivalen er højdepunktet for islandske hesteaktiviteter i hele verden og samler alle de bedste heste samme sted på Island. Programmet er spændende og repræsenterer det ypperste inden for håndtering og avl af islandske heste. Besøgende ved Landsmót bliver introduceret til fantastiske heste, imponerende præstationer kombineret med masser af spænding, shows og underholdning.
Gay pride - starten af august.
Parader og fester i Reykjavík.
Kulturnatten i Reykjavik - i midten af august.
Reykjavíks årsdag fejres ved, at boghandlere og museer holder åbent langt ud på natten, og kunstnere optræder på gader, torve, caféer, barer og restauranter. Kulturnatten afsluttes med et enormt fyrværkeri.
Kultursæsonen - starter i september.
Koncerter, opera, ballet, drama, visuel kunst – alt, hvad hjertet kan begære – er repræsenteret på sæsonprogrammet et sted i Reykjavik. Hvert år afholdes der også Reykjavik Jazz Festival (i slutningen af september – starten af oktober). Og der afholdes Reykjavik International Film Festival (fra slutningen af september til starten af oktober). Begge festivaler er internationale arrangementer med mange kendte gæster.Efteråret: September/oktober – november

Klima og vejr
I september-november bliver vejret ustadigt, og dagene køligere.

Aktiviteter
Frem mod efteråret og vinteren er antallet af besøgende mindre og mængden af overnatningsalternativer mindre, især på landet. Alligevel er der meget, som lokker på denne tid af året, fx de smukke efterårsfarver og nordlyset.

 

Det er også årstiden, hvor de kulturelle aktiviteter tager fuld fart. Ganske vidst bliver hvalsafari og havfiskeri mere usikkert, men året rundt står mange af landets utæmmede kræfter stadig klar til at tage imod dig. Rid på islandske heste, eller tag på udflugt til Den Gyldne Cirkel med nogle af Islands mest beundrede steder. Hav kameraet klar til nogle af verdens mest mærkelige motiver.

Mere information:

 
Anbefalede aktiviteter
i efteråret:
Bad og spa
River rafting
Sightseeingudflugter
Superjeepture
Hvalsafari
Arrangementer i denne årstid: Kultursæsonen - starter i september.
Koncerter, opera, ballet, drama, visuel kunst – alt, hvad hjertet kan begære – er repræsenteret på sæsonprogrammet et sted i Reykjavik. Hvert år afholdes der også Reykjavik Jazz Festival (i slutningen af september – starten af oktober). Og der afholdes Reykjavik International Film Festival (fra slutningen af september til starten af oktober). Begge festivaler er internationale arrangementer med mange kendte gæster.
Iceland Airwaves - midten af oktober.
Denne festival har hurtigt fået ry for at være et af de bedste alternative musikarrangementer.Vinteren: December – februar/marts

Klima og vejr
I vinterperioden december-marts er det islandske højland sædvanligvis dækket med sne. Dagene er betydeligt kortere end i de øvrige årstider. Golfstrømmen gør klimaet forholdsvist mildt, og temperaturen når sjældent under -1 °C.

 

Aktiviteter
Nu kan du boltre dig i sneen og prøve at køre superjeep, hundespand og scooter. Du kan også, som resten af året, nyde et dejligt udendørsbad i Den Blå Lagunes varme vand, selvom det er vinter!


I juletiden er Reykjavik fascinerende smuk og stemningsfuld med flotte udsmykninger.  Spis, drik og vær glad – samtidig med at du nyder den store overflod af kulturelle aktiviteter under det bølgende nordlys!

Mere information

 
Anbefalede aktiviteter
om vinteren:
Bad og spa
Sightseeingudflugter
Superjeepture
Arrangementer om vinteren: Jul og julemad -
islændingene gør det grundigt, når de fejrer jul, og har 13 forskellige julemænd, som laver sjov med menneskene og synger i gaderne, der er dekoreret med strålende julebelysning. Smag på julemaden og de traditionelle højtidsretter som røget lam, fjeldrype og rensdyr.
Nytårsaften -
Nytårsaften slutter med det største fyrværkeri, du efter al sandsynlighed nogensinde har set, og alle er med.

Kulturarrangementer – hele foråret.
Kulturarrangementer. Musik-, kunst- og teateraktiviteterne starter igen med fuld fart og et program, der byder på noget for enhver smag.

• Midvinterfest “Þorrablót” - januar – februar.
En gammel vikingeskik – at feste med “delikatesser” som kogt fårehoved og surhaj, men også med mere lettilgængelige lækkerier. Vis, at du tør – i det mindste én gang om året.
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström