Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Om Island
Om Island
Planlæg rejsen til Island
Om Reykjavik
Kundservice
» Sådan finder du bedste pris
» Booking og betaling
» FAQ - Spørgsmål og svar
» Rejsegaranti
» Rejsevilkår
» Afbestillingsforsikring
» Spørgsmål om Island
Kontakt os
Vi hjælper dig med at booke og planlægge din rejse til Island! Du er mere end velkommen til at kontakte os!
Ønsker du os at kontakte dig?
Navn:
E-mail:
Telefon:
Meddelelser:

Sende

Tilbage
Udskriv
At rejse rundt på Island
Udlejningsbil/egen bil

For dig, der vil rejse rundt og opleve Island på egen hånd, er en bil et godt alternativ. Du kan tage din egen bil med dig til Island på færgen Norröna, som anløber Seydisfjördur på Island (afgange en gang om ugen fra Bergen i Norge og Hanstholm i Danmark). Det er også både enkelt og bekvemt at leje bil på Island – du kan leje alt fra mindre personbiler til større køretøjer med firehjulstræk. Vulkan Rejser samarbejder med Europcar på Island, som har lokale kontorer i Keflaviks lufthavn, i Reykjavik, Egilsstadir, Akureyri, Isafjördur og Hornafjördur.

Vejnettet
Vejnettet på Island er i god stand. Den såkaldte "Ringvej" (Rigsvej 1) løber som et bånd rundt om den islandske kyststrækning, og en stor del af strækningen er asfalteret.

Ringvejen er 1.339 km lang, og det tager ca. 5-10 dage at køre rundt om Island langs denne, afhængigt af hvor mange stop I tager. Med udgangspunkt i Reykjavik er denne strækning et godt udgangspunkt for en rute, som giver jer mulighed for at opleve mange af de mest kendte og smukkeste seværdigheder landet over.

Ud over Rigsvej 1 er der et veludbygget net af mindre veje, og man kan komme til stort set alle større attraktioner med bil. Vejene kan være både asfalterede og grusbelagte – de fleste fjeldveje i indlandet er dog grusveje. Disse grusveje har ofte et løst lag, især ude i vejkanten, så kør forsigtigt – og sænk hastigheden, når I møder anden trafik. Fjeldvejene er også ofte meget smalle og ikke velegnede til hurtig kørsel. Mange er kun farbare med køretøjer med firehjulstræk. Mange broer, der krydser vandløb, er smalle og har ofte kun én kørebane. Grusvejene i indlandet har også ofte mange sving.

Når du lejer bil, bør du være omhyggelig med at kontrollere, hvilke veje du må køre på i den aktuelle udlejningsbil.

Vigtig information om kørsel på Island
Højeste tilladte hastighed på Island er 50 km/t i tætbebygget område, 80 km/t på grusveje på landet og 90 km/t på asfaltveje.
Specielle advarselsskilte advarer om farlige situationer, fx skarpe sving, men generelt er der ikke nogen særskilte skilte om reduceret hastighed. Tænk på, at rejser kan tage længere tid end forventet, da vejene ofte kræver lavere hastigheder, end vi er vant til hjemme i Danmark.

Tilpas hastigheden efter forholdene. Det er lovpligtigt at have lys på bilen både dag og nat. På Island er det forbudt at køre uden for vejbanerne. Det er lovpligtigt at bruge sikkerhedssele. Og islandsk lov forbyder også enhver form for kørsel i alkoholpåvirket tilstand.

Benzinstationer
I Reykjavik og omegn har de fleste benzinstationer åbent til 23:30 hver dag. I resten af landet kan åbningstiderne variere fra sted til sted. Mange benzinstationer i Reykjavik-området og større samfund har automatstationer, som er åbne, efter at kassen er lukket. Disse accepterer som regel de mest almindelige kreditkort og sedler.

Åbning af fjeldveje
De fleste fjeldveje er lukkede til slutningen af juni eller senere, fordi våde og lerede forhold gør dem helt ufremkommelige. Selv efter at vejene er åbnet for trafik, er de kun fremkommelige for køretøjer med firehjulstræk. Det er altid tilrådeligt, at to eller flere køretøjer rejser sammen. Inden I begiver jer ind i indlandet, skal I være godt forberedt og skaffe information om vejforholdene. Medbring altid et detaljeret vejkort.

Gennemsnitlige åbningsdatoer for fjeldveje:
Lakagígar F206 12. juni
Fjallabaksleið nyrðri F208
Sigalda – Landmannalaugar 12. juni
Landmannalaugar – Eldgjá 23. juni
Skaftártunga – Eldgjá 4. juni
Fjallabaksleið syðri F210
Keldur – Hvanngil 30. juni
Hvanngil – Skaftártunga 30. juni
Landmannaleið F225
Dómadalur 15. juni
Emstrur F261 24. juni
Kjalvegur F35
Gullfoss – Hveravellir 11. juni
Hveravellir – Blönduvirkjun 2. juni
Sprengisandsleið F26
Hrauneyjar – Nýidalur 27. juni
Nýidalur – Bárðardalur 27. juni
Skagafjörður F752 3. juli
Eyjafjarðarleið F821 6. juli
Askja F88
Askja – Herðubreiðarlindir 19. juni
Askja – Dreki 20. juni
Öskjuvatnsvegur F894 21. juni
Vesturdalur (Hljóðaklettar) F862 8. juni
Kverkfjallaleið F902 19. juni
Uxahryggjavegur 52 5. juni
Kaldadalsvegur F550 13. juni

Vejkort
Det er nødvendigt at medbringe et kort for at sikre en behagelig og sikker rejse. Vejkort kan fås på det lokale turistkontor, hos boghandlere og benzinstationer over hele Island.

Mere information:

Den islandske stats vejforvaltning: www.vegagerdin.is

Bus

Et netværk af busser dækker alle beboede områder på Island.

Busnettets omdrejningspunkt er busterminalen BSI i det centrale Reykjavik, hvor du kan få information om de forskellige strækninger.

Det er ikke nødvendigt at bestille plads på forhånd, og billetter kan købes på busstationen eller direkte af chaufføren. Børn under fire år rejser som regel gratis. Børn i alderen 4-11 år kører til halv pris.

Med forskellige typer rabatkort, fx "Full Circle Pass" får du ubegrænset transport med et valgfrit antal stop på busserne langs Ringvejen, Rigsvej 1. Et andet rabatkort er "Omnibus Pass" med ubegrænset transport i en uge.

Udvalget af specialarrangerede busture frem og tilbage mellem Reykjavik og specielle seværdigheder er også stort. Disse udflugter kan du booke gennem os hos Vulkan Rejser, eksempelvis ture til den populære Gyldne Cirkel og mange andre seværdigheder.

Mere information:

Indenrigsfly

Air Iceland har regelmæssige flyruter til mange af de større byer rundt om på hele Island og til Grønland. Og hvis du vil rejse til nogle af de mindre samfund, er det ofte muligt at kombinere en flyrute med bus.

Air Iceland har trafik mellem Reykjavik og følgende destinationer:
- Ísafjörður (Vestfjordene)
- Akureyri (det nordlige Island)
- Egilsstaðir (det østlige Island)
- Höfn í Hornafjördur (det østlige Island)
- Vestmannaøerne (det sydlige Island)
- Sauðakrókur (det nordlige Island)
- Grímsey (det nordlige Island)
- Vopnafjörður (det østlige Island)
- Kulusuk (Grønland)

Bemærk, at visse flyruter ikke har daglige afgange, og at alle ikke drives hele året.

Det er også muligt at tage på sightseeingflyveture og endagsudflugter med fly fra Reykjavik til forskellige destinationer rundt om på Island.

Air Icelands flyvninger udgår fra indenrigslufthavnen, som ligger lige uden for det centrale Reykjavik (ca. 3 km fra centrum).

Kontakt os hos Vulkan Rejser, hvis du vil booke indenrigsflyvninger.

Mere information:

Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström