Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Om Island
Om Island
Planlæg rejsen til Island
Om Reykjavik
Kundservice
» Sådan finder du bedste pris
» Booking og betaling
» FAQ - Spørgsmål og svar
» Rejsegaranti
» Rejsevilkår
» Afbestillingsforsikring
» Spørgsmål om Island
Kontakt os
Vi hjælper dig med at booke og planlægge din rejse til Island! Du er mere end velkommen til at kontakte os!
Ønsker du os at kontakte dig?
Navn:
E-mail:
Telefon:
Meddelelser:

Sende

Tilbage
Udskriv
Aktiviteter på Island
Lad Islands naturfænomener fortrylle dig på alle tænkelige måder. Visse aktiviteter, som at bade i udendørsbassiner, der er opvarmet med geotermisk varme, er et helt almindeligt indslag i islændingenes hverdag – og den ideelle måde at koble af fra hverdagens stress og bekymringer på. Andre aktiviteter byder på udfordringer fra de enorme kræfter, som naturen byder på. Der er mulighed for bl.a. river rafting, fotovandringer, gletsjerture, fiskeri, ridning, hvalsafari, svømning og skiløb.
Aktivitet
Sæson
Bad og spa Hele året
Fiskeri Maj - september
River rafting Maj - oktober
Fugleobservation Maj/august
Golf Juni-september
Mad og drikke  
Ridning Hele året
Sightseeingudflugter Hele året
Superjeepture Hele året
Hvalsafari April - oktober
Hiking/vandring Juni - september


Bad og spa

På Island er der utallige muligheder for afstresning og rekreation. Den Blå Lagune møder dig som en indbydende varm oase i det golde islandske lavalandskab. Kontrasterne forsvinder, når du synker ned i det 38 grader varme og dampende vand i udendørsbassinet.

Rundt omkring på Island er der flere steder, hvor man kan bade i naturligt varme kilder året rundt, blandt andet i Landmannalaugar og Hveravellir på det islandske højland.

I hjertet af Reykjavik ligger Laugar Spa, der er Nordens største spaanlæg. Her er skønheds- og massagesalon, fitnesscenter, udendørsbassiner, indendørsbassiner og en eksklusiv spa.

Du kan også slappe af i nogle af de mange udendørsbade rundt omkring på hele Island – en aktivitet, der også er meget populær blandt islændingene selv.

Sæson: • Året rundt (med undtagelse af bade i varme kilder udenfor, som kan være vanskelige at nå frem til om vinteren og i foråret).
Regioner: • Den Blå Lagune ligger ca. 40 km fra Reykjavik
• Naturligt varme kildebade findes bl.a. i Landmannalaugar og Hveravellir på det islandske højland
• Udendørsbadet Laugardalur og Laugar Spa ligger i Reykjavik
• Der er offentlige udendørsbade i de små samfund rundt omkring på hele Island
Mere information: Book udflugt til Den Blå Lagune hos Vulkan Rejser
Book Spaweekend i Reykjavik hos Vulkan RejserFiskeri

Island er berømt for sit lakse- og ørredfiskeri. Hovedsæsonen for laksefiskeriet går fra maj til midten af september. Når det gælder ørredfiskeriet, varierer det fra den ene elv/indsø til den anden, men normalt varer sæsonen fra april/maj til september.

Fiskekort til laksefiskeri skal købes god tid i forvejen, men fiskekort til ørredfiskeri kan fås med kort varsel, ofte samme dag.

Sportsfiskeri (havfiskeri) bliver stadig mere populært på Island. Sæsonen starter sent i maj og varer til slutningen af august med mange forskellige konkurrencer rundt omkring i landet.

Sæson: • Fisker i søer og elve – april til september
• Laksefiskeri – maj til september
• Sportsfiskeri (havfiskeri) – maj til august
Regioner: • Forskellige steder over hele IslandRiver rafting
Tag udfordringen op med den islandske natur, og vind over vandfaldene sammen. Nogle af de mest populære vandfald findes ved vandfaldet Gullfoss og ved gletsjerelven Hvítá med den fantastiske udsigt i nærheden af Reykjavik.

Vandfaldene er af forskellige sværhedsgrader, som passer til de forskellige typer rejsende.
Sæson: • Maj-oktober (afhængigt af elv og vejrforhold)
Regioner: • Det sydlige og sydvestlige Island
• Højlandet
• Det nordlige Island
Mere information: Book river rafting hos Vulkan RejserFugleobservationer
Island er et sandt paradis for fugleinteresserede. Látrabjarg på Vestfjordene er verdens største fugleklippe. Her yngler mange forskellige arter, og stedet rummer blandt andet på den største alkekoloni i verden.

Vestmannaøerne er kendte for deres store havfuglebestand, og intet andet sted på Island er lundefuglene repræsenterede i så store antal. Ved Mývatn nordpå yngler flere andefuglearter end noget andet sted i Europa. Den talrige kjovekoloni i sandområderne sydpå er den største i verden. Man kan se havfugle, fx lunder, mange steder – og det samme gælder edderfugle, polarterner, vadefugle og spurve.

En af de ting, der også ofte tiltrækker fugleinteresserede, er de mange usædvanlige arter og den fantastiske blanding af fugle fra Europa, Nordamerika, Arktis og varmere steder.
Sæsoner: • Maj – fuglesæsonen starter. Lunder, sølvterner og sjældne trækfugle fra de sydlige egne er tegn på, at sommeren kommer til Island.
• • Tidligt i august – lunderne er flyvefærdige. Et syn, I ikke må gå glip af, er, når millioner af lundeunger er flyvefærdige og letter for første gang (Vestmannaøerne).
Regioner: • Det sydlige og sydvestlige Island
• Vestfjordene
• Det vestlige Island
• Det nordlige Island
Mere information: Book lundefugletur hos Vulkan Rejser!
Book en lejebilsrejse til Vestfjordene hos Vulkan Rejser!Golf
Med mere end 50 baner er Island Europas mest banekompakte land, selvom mange af banerne kun har 9 huller. Banerne er af varierende kvalitet, men der er et godt udvalg af gode baner i nærheden af Reykjavik. En runde giver en fantastisk mulighed for at nyde skønheden og roen i den islandske natur, da mange af banerne ligger midt i den ellers golde og eksotiske natur.

Banerne på øen er velegnede til såvel nybegyndere som erfarne golfspillere.
Sæson: • Besdt fra juni til september
Regioner: • Baner af skiftende karakter findes over hele Island, heraf 9 baner i nærheden af ReykjavikMad og drikke
Det islandske køkken er baseret på Islands rene natur – og kun det bedste er godt nok. Reykjavik har et udsædvanligt bredt udbud af førsteklasses restauranter med alt fra lækre internationale menuer til islandsk husmandskost og solide vikingemåltider.

Lammeretterne smelter på tungen, og de bedste fiskeretter serveres på en måde, som kombinerer international madkultur med det traditionelle islandske køkken.Ridning

Den islandske hest fulgte med stormændene, som udvandrede fra Norge i 800-tallet. I årenes løb har den bevaret en særegen styrke, et stabilt temperament og ikke mindst de fem
oprindelige gangarter: skridt, tölt, trav, pasgang og galop. Tölt er en firtaktet gangart, som er blød og følsom, og som giver et behageligt ridt på lange ture.

Ridning er en populær måde at opleve landet på. Mærk de islandske hestes kræfter i det utæmmede landskab. Sadl hestene op, og stræk ud i tölt langs gamle ridestier og over elvene.

Ridning er muligt over stort set hele Island året rundt. Der er ture, som passer til alle, både nybegyndere og mere erfarne ryttere – på alt fra en time til længere ture på op til 10 dage.

Sæson: • Hele året, men visse ridestier er kun fremkommelige i sommerhalvåret (maj-september)
Regioner: • Er muligt over hele Island
Mere information: Book længere rideferier hos Vulkan Rejser
Book rideudflugt hos Vulkan RejserSightseeingudflugter

I kan vælge mellem et stort antal spændende sightseeingudflugter. Oplev den unikke og karakteristiske natur med gletsjere, vulkaner og varme kilder på en busudflugt, med superjeep eller en dagsudflugt med fly.

En af de mest populære udflugter er "Den Gyldne Cirkel" – en klassisk rute, som rummer mange af naturens vidundere, som Island er kendt for. Den Gyldne Cirkel ligger i bekvem afstand fra Reykjavik og tager ca. 8 timer.

Sæson: • Det finns sightseeingutflykter under hela året, men vissa sevärdheter är endast åtkomliga under sommaren (maj-september)
Regioner: • Afgange fra Reykjavik primært til det vestlige og sydlige Island
Mere information: Book sightseeingudflugt hos Vulkan RejserSuperjeepture
Med superjeepen bliver naturens forhindringer en udfordring og en oplevelse for passagerne. Superjeepen er en modificeret jeep med firehjulstræk, som er specialudstyret til at klare det ujævne terræn, som fører til mange af Islands mest spændende og mere utilgængelige seværdigheder.

En superjeepsafari kan strække sig over alt fra nogle timer til hele dagen og kan kombineres med andre aktiviteter som snescootertur, ridning og river rafting.

Eksemper på populære superjeepudflugter er naturreservatet Thórsmörk, der rummer nogle af de mest storslåede gletsjere på øen, og Landmannalaugar, hvor man kan bade i naturligt opvarmede kilder og nyde det fantastiske landskab.
Sæson: • Kan gennemføres hele året, men visse områder er kun fremkommelige om vinteren eller om sommeren
Regioner: • Afgange primært fra Reykjavik til det vestlige og sydlige Island samt højlandet
Mere information: Book superjeepudflugt hos Vulkan RejserHvalsafari

Langs hele Islands sydvestlige kyst lever der mange forskellige delfin- og hvalarter. På hvalsafariturene kan du komme helt tæt på delfiner, vågehvaler, pukkelhvaler og spækhuggere. Hvis forudsætningerne er rigtige, er der også chance for at se verdens største dyr – blåhvalen.

Hvalsafari er muligt fra Reykjavik og en række andre steder landet over, blandt andet Husavik i den nordlige del af Island, som er lidt af et mekka for hvalsafarier på Island. Sæsonen går fra april til og med oktober.

Sæson: : • April-oktober
Regioner: • Reykjavik
• Det vestlige Island (fra Stykkisholmur)
• Det nordlige Island (fra Husavik og Dalvik)
Mere information: Book hvalsafari hos Vulkan RejserHiking/vandring

Over halvdelen af Islands areal ligger højere end 400 meter over havets overflade, og en stor del af øen er dækket af lava, gletsjere, indsøer og sand. På Island er der flere nationalparker, og nogle steder er der afmærkede vandrestier. Vandring til fods er en populær aktivitet, både blandt turister og islændinge, og giver dig mulighed for at opleve landet i et bekvemt tempo.

Der er organiserede vandreture med guide langs fx Laugarvegur (ved Landmannalaugar i højlandet) og ved Thorsmörk.

Sæson: • Juni-september
Regioner: • Frem for alt er der organiserede ture på det sydlige Island og i højlandet
• Det er også muligt at vandre på egen hånd på hele IslandVulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström