Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull

Kør Superjeep selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull

11 timer fra 5 735,-

Denne superjeeptur fører jer til den maleriske dal Thorsmörk, som er en udsøgt destination for alle naturelskere: grønne dale, bække, gletsjerfloder og rig vegetation. Kør ad fjeldveje, kryds floder og kør gennem trænge bjergpassager.

Om morgenen afhentes I ved jeres hotel og køres til biludlejningskontoret, hvor i får instruktioner og henter jeres superjeep. Kør ud fra Reykjavik over Hellisheidi-plateauet til Hveragerdi. Hvis det er fint vejr, anbefaler vi at I kører ad den såkaldte "1000 River Road", fjeldvejen over det naturskønne Hengill, et geotermisk område.

Efter ca. en times biltur på lavlandet kommer I til Seljalandsfoss vandfald, et af Islands mest berømte vandfald. Tag stigen som går om bag vandfaldet, men vær opmærksom på glatte sten.

Efter stoppet vid Seljalandsfoss starter jeres off-road-eventyr for alvor. Kør nordpå fra Seljalandsfoss vandfald og ind i Thorsmörk-dalen. På vej mod udløbet af Gígjökulls gletsjer ved Eyjafjallajökull krydser I nogle floder. Gígjökull har været en meget større gletsjer og dens udløb bestået tidligere også af en gletsjerlagune, men i forbindelse med vulkanudbruddet i 2010 forandredes vandstrømmen så dramatisk, at lagunen blev skyllet væk.

Jo længere ind i dalen I kører, desto mere udfordrende bliver vejen og I kører over flere floder uden broer. Når I har krydset den mægtige Kossá flod, kommer I til Húsadalur. I informationscentret er der en restaurant, og der kan I desuden få information om korte vandreture i området. På vej til Básar ligger Stakkholtgjá, en smal ravine. Grib chancen for at vandre langs med ravinen til et vandfald, som ligger skjult der, hvor ravinen ender.

Efter at have tilbragt nogle timer i det vidunderlige Thórsmörk kører I tilbage til hovedvej 1. Hvis I har tid, så lav en afstikker til Skógafoss vandfald og tag en gåtur på den sorte strand, som ligger nedenfor.

Besøgte steder: Reykjavík - Seljalandsfoss – Þórsmörk – Skógafoss – Black Beach – Reykjavík

Indgår og tilvalg

Inkluderet:

 • Henting og avlevering i Reykjavik.
 • Brosjyre med en detaljert reiserute.
 • Super CDW-forsikring.

Tilvalg:

 • Bestille en instruktør.
 • Full tank med diesel på forhånd.

Detaljer:

 • Afgange : April - November.
 • Afgangstid : 08:00.
 • Krav : Gyldig førerkort kreves for å få kjøre/leie en bil og mindstealderen er 25 år.
 • Sværhedsgrad : Føreren skal være sikker bag rattet.
 • Produktkode : K05.
 • Andre oplysninger : Bilen er en ISAK 4x4 modifisert Land Rover Defender med 38-tommers dekk, kompressor, VHF langdistanseradio, snorkel og alle andre tilbehør som kan tenkes behøves for å ta seg dypt in i det islandske høylandet. I bilen er det er plass til 7 personer uten bagasje og instruktør.

Beklædning og udstyr

 • Kle dere i varme og behagelige klær og ha gode tursko. Ta med regnjakke og bukse samt hansker og lue.