bilresa, västra, island
blå lagunen, island
kerid, island
gullfoss, island
gejser, island
thingvellir, island
kirkjufell, sydkusten, island
hraunfoss, island
harpa, reykjavik, island
reykjavik, sommar, island
solfur, reykjavik, island

Vestlige Island med Snaefellsnes

4-5 Nætter fra 5.850,-

April - September
4-5 Nætter
fra 5.850,-

 

01 april - 14 maj. fra 5 950,-

15.maj - 30 sept. fra 5 850,-

 

 

 

Søg rejse

På øens vestside kan du både dykke ned i Islands fascinerende historie og samtidig komme helt tæt på det enestående og barske landskab. Drømmer I om at opleve Islands underskønne og unikke natur, er det en god ide at leje en bil. Så kan I udforske øens majestætiske vandfald, varme kilder, sorte lavastrande og sagnomspundne gletsjere i jeres helt eget tempo. Et tætpakket rejseprogram for jer som på kort tid gerne vil opleve mest muligt af Islands fascinerende og varierede landskab. Du finder detaljerede rejseoplysninger under beskrivelserne af de enkelte dage længere nede på siden. 

Afgange 2023: April - September; dagligt. Dagligt direkte fly fra København og under juni-sept fra Billund Mandage og Fredage.
Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.


Samlet kilometertal: 950 km (50-300 km/dag).
 

Højdepunkter:

Besøg Snæfellsnes-halvøen
Bad i den Blå Lagune
Den Gyldne Cirkel

Indgår og tilvalg

I pakken indgår:

Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
Overnatning 4-5 nætter inkl. morgenmad
Billeje i 4-5 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
Detaljeret PDF med tips om attraktioner omkring Island.
Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).

Tilvalg:

Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
Billeje – pakken er baseret på Hyundai I10 (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
Entré til Den Blå Lagune (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
Afbestillingsforsikring.
Klimakompensation for flyrejsen

Betales på stedet:

Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.

Om vores priser:

Vores priser angives som pris per person, baseret på delt dobbeltværelse. Til vores pakker vælger vi altid de laveste tilgængelige priser på flybilletter og hoteller.
Eftersom priserne varierer alt efter afgangens popularitet, kan det være en fordel at sammenligne flere forskellige datoer.

Del dit eventyr med os!

Del din rejse og oplevelser fra island med os!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island - Bad i den Blå Lagune - Reykjavík

blå lagunen, island

Når I ankommer til Keflavik Lufthavn, henter I jeres udlejningsbil og sætter kursen mod Reykjavik. Den perfekte start på jeres islandsrejse får I i den verdensberømte Blå Lagune (entréen skal bookes på forhånd), der får sit vand direkte fra geotermiske kilder så dybt nede som 2000 meter. Vandtemperaturen ligger på behagelige 36-39° hele året rundt. Anlægget rummer desuden en indendørslagune, en geotermisk sauna og en god restaurant.  

Efter det dejlige bad burde energidepoterne være tanket godt op, og I fortsætter nu til Reykjavik og turens første overnatning. I har mulighed for at udforske Reykjavik på egen hånd i løbet af dagen/aftenen, alt efter hvilken flyafgang I ankommer med.

Day
Dag 2

Reykjavík - Geysir – Gullfoss – Thingvellír – Borgarnes

gullfoss, island

I løbet af dagen lægger I vejen forbi nogle af de mest interessante og kendte seværdigheder på Island. På vejen til den såkaldte Gyldne Cirkel anbefaler vi jer at stoppe ved vulkankrateret Kerið og det historiske sted Skálholt. Herefter fortsætter I til det verdensberømte geotermiske område med det sigende navn Geysir, hvor øens mest aktive gejser går i udbrud hvert femte minut: mød supergejseren Strokkur. Tæt på Geysir-området finder I den majestætiske Gullfoss, også kendt som "det gyldne vandfald", der som navnet antyder går for at være Islands smukkeste vandfald. Næste stop på vejen er Thingvellir Nationalpark, der både har en interessant historie og fascinerende geologi.

På vej mod denne nats indkvartering i Borgarnes-området kan vi alt efter klokken og energiniveauet vælge at køre hele vejen rundt om den smukke fjord Hvalfjördur eller tage den kortere rute via tunnellen under fjorden. Under anden verdenskrig havde de allierede en vigtig flådebase ved fjorden, og denne er i dag omdannet til hvalfangerstation. Overnatningen finder sted i eller tæt på Borgarnes.

Day
Dag 3

Borgarnes - Snæfellsnes

kirkjufell, sydkusten, island

I dag tager I vej 54 fra Borgarnes til Snæfellsnes-halvøen. Når I ankommer til Snæfellsnes, får I som det første øje på det naturskønne Eldborg-krater (til venstre for vej 54). Herefter kan I stoppe ved Gerdubergs basaltsøjler, der ligger øst for hovedvej 54 nær Ytri-Raudamelur. Snæfellsnes-halvøen er naturens helt eget mesterværk, komplet med Snæfell-gletsjeren knejsende i baggrunden.  

Drej til højre ved Vegamót, og følg vej 56 til Stykkisholmur, en charmerende by med en fantastisk udsigt over Breiðafjörður-bugten. Er tiden til det, kan I stoppe ved gården Bjarnarhofn, der ligger ved havet ikke langt fra Stykkisholmur. Den er en af de få gårde på Island der tilbereder hajkød, og her kan gæsterne lære om hajfiskeri på Island og selv smage på hajkødet (åben hele året).  

Mens I kører langs halvøens nordlige kyst, kommer I igennem typiske islandske fiskerlandsbyer som Grundarfjördur, Olafsvik og Hellisandur. Snæfellsnes-halvøen fremstår som naturens helt eget mesterværk, komplet med Snæfell-gletsjeren knejsende i baggrunden. På jeres tur langs vej 574 anbefaler vi et stop ved Djúpalónssandur, en gammel forladt fiskeristation. Her kan I også tage en tur ned til den sorte sandstrand Dritvík i nærheden. Senere når I frem til Arnarstapi, en smuk fiskerby med en unik naturlig havn, hvor I kan se basaltsøjler i alle størrelser og former. I Arnarstapi kan I tage en opkvikkende gåtur til stranden. Følg den sydlige kyst mod Búdir, hvor der tidligere lå en handelshavn. Her kan I se en smuk trækirke omgivet af øde lavamarker. Overnatning på Snæfellsnes-halvøen.

Day
Dag 4

Snaefellsnes - Reykholt - Snorrastofa - Hraunfossar - Reykjavík

hraunfoss, island

I dag kører I tilbage til Borgarnes og derfra videre til Reykholt. På turen fra Borgarnes til Reykholt I kan besøge Deildartunguhver, en af Islands mest kraftfulde varmtvandskilder. Herefter fortsætter I mod Reykholt, hjembyen for den magtfulde islandske digter Snorri Sturlasson, der levede og blev myrdet her i 1200-tallet. I kan se en permanent udstilling om ham i Snorrastofa. Omkring 20 km øst for Reykholt bør I afgjort lægge vejen forbi naturfænomenet Hraunfossar, hvor det klareste kildevand pibler op af en lavamark og flyder ud i elven Hvítá.

Ikke langt derfra kan I beundre vandfaldet Barnafoss, "børnenes vandfald", som ifølge legenden er opkaldt efter to børn, som druknede i vandmasserne. Fra Barnafoss kører I tilbage til Borgarnes og derfra videre mod Reykjavik. I overnatter i Reykjavik.

Day
Dag 5

Hjemrejse (4n) eller ekstra dag i Reykjavík

solfur, reykjavik, island

Afrejse enten tidligt om morgenen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavik Lufthavn (cirka 45 min.) og afleverer bilen i lufthavnen i forbindelse med jeres hjemrejse.  

Har I valgt at forlænge rejsen med en ekstra nat, har I tid til at udforske verdens nordligste hovedstad på egen hånd. Gå på opdagelse blandt restauranter, caféer og hyggelige gågader. De kulturinteresserede har mange forskellige museer at vælge imellem. Det kan bestemt også anbefales at opleve hovedstadens pulserende stemning i en hyggelig pub eller på et byens mange diskoteker. Reykjavik er nemlig kendt for sit farverige natteliv.

Day
Dag 6

Hjemrejse (5n)

Afrejse enten tidligt om morgenen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavik Lufthavn (cirka 60 min.) og afleverer bilen i lufthavnen i forbindelse med jeres hjemrejse.

Lejebiler

HL
Antal døre
Personer
Tasker
Gearkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nej
5 doors
4 Personer
1 luggage
Manuelt transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nej
5 doors
4 Personer
2 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nej
5 doors
5 Personer
3 luggage
Automat/Manuelt transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nej
3 doors
5 Personer
5 luggage
Automat/Manuelt transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nej
5 doors
4 Personer
4 luggage
Automat/Manuelt transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nej
5 doors
7 Personer
2 luggage
Manuelt transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 Personer
5 luggage
Automat transmission

VÆRELSESSTANDARD

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet. 

VÆRELSE MED DELT WC/BRUSEBAD

Without

Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.

    

VÆRELSE MED PRIVAT WC/BRUSEBAD

With

Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV. 

VI HJÆLPER DIG MED DIN REJSE