Klimat

Klimakompenserede flyrejser

REJS BÆREDYGTIGT MED VULKANREJSER

Rejs bæredygtigt med Vulkanrejser. At rejse gør livet mere interessant, det viser os et større billede og giver os perspektiv, og det er med til at gøre verden mere tolerant og inkluderende. Men rejser har en negativ indvirkning på klimaet. Derfor har vi gjort det muligt for vores kunder at klimakompensere deres flyrejser via GreenSeat. Når du vælger at klimakompensere, undgår du, at samme mængde CO2 og drivhusgasser som udledes i atmosfæren fra præcis din rejse, udledes et andet sted i verden.

HVORDAN HAR VI BEREGNET KLIMAKOMPENSATIONEN?

Vi bruger GreenSeats zonemodel til at regne ud, hvad det koster at klimakompensere hver flyrejse med os. Zonemodellen er baseret på de gennemsnitlige CO2-udledninger for en flyrejse tur/retur til en destination inden for et bestemt geografisk område.

En flyrejse udleder også andet end CO2,som er skadeligt for klimaet. Derfor har vi valgt også at kompensere for de drivhusgasser, som flyet udleder, hvilket placerer os i zone 1 – klimaneutral. Det betyder, at dine flyrejser med os ikke bare er CO2-neutrale, men også klimaneutrale.

I tabellen nedenfor kan du se, hvor stor den reelle CO2-udledning er på en rejse til Island fra forskellige lufthavne. Den højre kolonne viser, hvor stor kompensationen skal være for at kunne regnes som klimaneutral. Vi bruger zone 1 – klimaneutral, hvilket kompenserer for 0,95 tons.

 

HVAD GÅR PENGENE TIL?

De penge, du betaler som klimakompensation, investerer GreenSeat i bæredygtige projekter i Afrika og Indien. Disse projekter sikrer, at den samme mængde CO2, som udledes i atmosfæren, ikke udledes noget andet sted ved at give husholdningerne adgang til bæredygtig energi, hvilket også er med til at støtte lokalbefolkningen.

HVORDAN KAN JEG VÆRE SIKKER PÅ, AT PENGENE HAVNER DET RIGTIGE STED?

GreenSeat certificeres af de uafhængige organer VCS (Verified Carbon Standard) og Gold Standard. Det betyder, at projektet hvert år skal dokumentere, at det opfylder visse kriterier. Hos Vulkanrejser kontrollerer vores revisor hvert år, at vi har indbetalt klimakompensation for alle rejsende.