Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
SØG UDFLUGTER PÅ ISLAND
Søg dagsudflugter fra Reykjavik i perioden
Afrejsedato:

Antal døgn:

Søg udflugt

Startside for Udflugter
Den Blå Lagune
Natur og Historie
Aktivitetsture
Superjeepture
Rideture på islandske heste
Bordbestilling
Top 10!
Langjökull Isgrotte & Den Gyldne Cirkel


Tag med på et eventyr til istiden og se en gletsjer indefra og oplev nogle af Islands mest fantastiske steder i aftensolen.

Turen starter ved BSÍ busterminal i Reykjavik hvor I står på bussen som tager jer med til Langjökullgletsjeren, Islands næststørste gletsjer efter Vatnajökull. Den omfatter 950 kvadratkilometer og på en del steder er isdækket næsten 600 meter tykt. Den højeste punkt er beliggende 1420 meter over havet.

Fra Reykjavik kører I mod det vestlige Island gennem et fantastisk landskab. Langs vejen besøger I Deildutunguhver, Europas største geotermiske varme kilde, og Hraunfoss vandfald. Turen tager jer derefter videre gennem de små, men fortryllende birkeskove i Húsafell, hvor I gør stop for at spise frokost.

På vej til gletsjertoppen skifter i køretøj, og går ind i en 8-hjulstrukket ”monsterbil” som efter cirka 45 minutters kørsel på gletsjeren sætter jer af ved indgangen til istunnellen.

Indeni isgrotten er væggene oplyst med LED-lamper som er indbagt i isen. Den guidede tur inde i isgrotten tager cirka 45 minutter. Jo længere ind i isgrotten, desto ældre og mere blå er isen. I tunnellerne kan du tage del af interessant information om gletsjeren, gletsjerprospektering og forskning. Isgrotten strækker sig 200-300 meter ind i gletsjeren, på en dybde af 30 meter under jordoverfladen, hvilket gør grotten til en af verdens største menneskeskabte isstrukturer.

Efter eventyret i isgrotten fortsætter turen på den golde fjeldvej Kaldidalur mod Tingvellir nationalpark. Vejen er stenet og huldet, og er en af Europas højest beliggende veje. I den smukke nationalparken Thingvellir vækkes Islands historie til liv. Her blev Altinget grundlagt, verdens ældste folketing, i år 930. Nationalparken står med på UNESCOs verdensarvsliste takket være dens rige historie og smukke natur. Det er også det sted hvor de store tektoniske plader i Amerika og Europa mødes og danner et spændende landskab.

Fra Tingvellir fortsætter turen til det geotermisk aktive gejserområde i dalen Haukadalur. Dalen er kendt for sine varme kilder, gejseren Geysir og dens mere aktive nabo Strokkur, som sprøjter kogende vand 30 meter op i luften hvert femte minut.

Dagens sidste seværdighed er Gullfoss, det gyldne vandfald, som falder i to omgange, totalt 32 meter ned i en ravine som er 20 meter bred, og hele vandfaldet er 2500 meter langt.

 

 
Pris 2017:
2.805,-

Inkluderer: Guidet rundtur på engelsk. 1-1,5 t. kørsel i 8-hjulstrukket ”monsterbil”. Entré til isgrotten. Afhentning på hotel/logi i Reykjavík.

 
Periode: 20. juni – 15. sep., dagligt.
Varighed: 14 timer.
Børnepriser: Børn op til 11 år er gratis. Børn op til 15 år får 50% rabat.

Øvrig information: Frokost indgår ej, derimod laver vi et frokoststop. Tag varmt tøj på som egner sig til gåture. Observer at programmet kan ændres på grund af uforudsete vej- eller vejrforandringer.

 

Book denne udflugt ved at benytte søgefeltet oppe til venstre ”Søg udflugter i Island”.

Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström