Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Pakkerejser
Fly og hotel
Weekendrejser
Fly og billeje
Kør selv ferie
Grupperejser med guide
Rideferie
Vinterrejser
Ugerejser
Familierejser
Skræddersyede rejser
Kontakt os
Vi hjælper dig med at booke og planlægge din rejse til Island! Du er mere end velkommen til at kontakte os!
Ønsker du os at kontakte dig?
Navn:
E-mail:
Telefon:
Meddelelser:

Sende

Det islandske højland,
7 nætter


En rejse, der kombinerer unikke naturoplevelser med storbypuls og to dage i verdens nordligste hovedstad. På det sydlige Island finder I mange af Islands mest kendte seværdigheder. Rejsen byder på magisk natur med brølende, spektakulære vandfald, kulsorte lavastrande, varme kilder og frodig natur. Lær Reykjavík at kende – en by med et bredt udbud af seværdigheder, kultur og gode restauranter.Afgange 2020: 25. juni - 03. september

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage, tirsdage, fredage, lørdage og søndage.
Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.

sida1 Kundebedømmelse: 4,8 sida2
Læs flere kundeanmeldelser


I pakken indgår:

 • Fly tur/retur til Island inkl. moms og bagage.
 • Logi i 7 nætter inkl. morgenmad.
 • Billeje i 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
 • Detaljeret rutebeskrivelse
 • Detaljeret vejkort over Island (1:500.000).
 • Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
 • Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
 • Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).


 • Tilvalg:

 • Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
 • Billeje – pakken er baseret på Suzuki Jimny 4WD. Mulighed for at opgradere til andre biltyper. Udflugter til højlandet kræver en bil som er godkend til kørsel på F-markerede veje og til det islandske højland.
 • Entré til Den Blå Lagune (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
 • Afbestillingsforsikring.


 • Afgifter, som betales efter ankomst:

 • Ved afhentning af udlejningsbil påløber en lufthavnsafgift på DKK 260.
 • Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.
 • Alle udlejningsbiler bookes pr. døgn, dvs. hvis du henter bilen kl. 17.00, skal du aflevere den igen senest kl. 17:00 på afleveringsdagen. Ellers beregnes der yderligere et døgns leje.
Booking

Det islandske højland, 7 nætter

fra 11.320,-

25. juni - 03. sep.

SØG REJSE
 

Om vores priser
Vores priser viser prisen per person, baseret på et delt dobbeltværelse. I vores pakker benytter vi altid de laveste tilgængelige priser for fly, logi og udlejningsbil. Da priserne varierer, afhængigt af hvor meget der er booket, kan det være fordelagtigt at sammenligne flere forskellige datoer.


Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Ankomst til Island – Den Blå Lagune – Reykjavík

Velkommen til Island. Når I lander i Keflavíks lufthavn henter I jeres udlejningsbil. En perfekt start på jeres Islandstur er, at tage direkte fra lufthavnen ud og få et afslappende i den berømte Blå Lagune(OBS! Entré skal bookes inden), en oase midt i et lavafelt udenfor Reykjavík.

Her kan I nyde det varme (36-39° grader) og mineralrige vand året rundt. Den Blå lagune er et friluftsbad som får sit vand direkte fra geotermiske kilder, så dybe som 2000 meter. På pladsen finder I også en indendørs lagune, en geotermisk sauna og en god restaurant. Der er også mulighed for at booke en kortere massagebehandling. Efter det velgørende bad, kører I siden videre til Reykjavík, hvor jeres første overnatning finder sted.

 

Dag 2 | Borgarfjördur – Thingvellir – Laugarvatn

I starter jeres rundtur ved at køre ad vej 1 til Borgarnes og det nyligt åbnede Settlement Center Museum som er et besøg værd. Herfra fortsætter I til Islands største varme kilde, Deildartunguhver, og byen Reykholt hvor den store skjald Snorri Sturlasson levede og blev dræbt under 1200-talet. I Borgarfjördur-området kan I besøge naturfænomenet Hraunfossar, en af vestre Islands største seværdigheder. Her løber klart kildevand ud fra et lavafelt og strømmer ned i elven Hvítá. Et stenkast op ad elven finder I vandfaldet Barnafoss, ”børnenes vandfald”, som ifølge sagnet fik sit navn, efter at to børn var druknet i dets vandmasser.

I kører videre gennem et unikt og goldt landskab, langs to gletsjere, mod nationalparken Thingvellir og fordums tids tingsted Thingvellir, hvor vi anbefaler en gåtur ned gennem kontinentalkløften Almannagjá, ”Tingsmændenes ravine”. Fortsæt til Laugarvatn, hvor I overnatter.

 

Thingvellir
Dag 3 | Geysir/Gullfoss – Kjölur – Skagafjörður – Akureyri

I starter dagen med et besøg til det verdensberømte geotermiske område Geysir hvor Strokkur, den mest aktive gejser af gejserne, har regelmæssige udbrud hver femte minut. Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det “gyldne” vandfald. I fortsætter langs højlandsruten Kjölur, som ligger mellem to af Islands største gletsjere, Langjökull og Hofsjökull. Tidligere var denne vej en vigtig forbindelse mellem den nordlige og sydlige landsdel, men med tiden er området blevet stadig goldere. I dag er Kjölur et åbent ørkenlandskab, som i det fjerne afgrænses af bjerge og gletsjere.

 

Halvvejs over højlandet kommer I til jordvarmeområdet Hveravellir, en oase i ødemarken. Gør et stop her, og tag en gåtur rundt om de varme kilder, og et bad i det naturligt tempererede bad, og fortsæt efterfølgende nordpå. På vej fra Skagafjördur-området, mod det tæt bebyggede område Varmahlíd, kan I besøge museet Glaumbær, som er en af få bevarede, traditionelle islandske tørvegårde. Følg vej 1, til I kommer frem til Akureyri, hvor I overnatter i området.

 

Højlandet
Dag 4 | Akureyri – Mývatn/Husavík

Fra Akureyri passerer I vandfaldet Godafoss på vej til søen Mývatn. Mývatn er en utrolig spændende region, så brug gerne en ekstra time her, for at nå at se det hele. Her er fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og et rigt fugleliv. Start med at udforske de vulkanlignende kratere ved Skútustadir, og fortsæt derefter gennem en labyrint af mærkelige lavaformationer ved Dimmuborgir.

Besøg Námaskard, hvor varm vanddamp siver ud gennem sprækker i jorden. Gå derefter videre til Krafla-området, se krateret Viti og gå videre til vulkanområdet Leirhnjúkur, som havde en serie udbrud i perioden 1975-1984. Slut dagen af med at køre til Mývatn, og oplev naturbadene, som minder om Den Blå Lagune. Nattens indkvartering bliver i området Mývatn/Húsavík.

 

Mývatn
Dag 5 | Tjörnes – Dettifoss – Östkusten

Start dagen med at køre til den charmerende fiskerby Húsavík! Fiskerbyen er blevet Islands centrum for hvalsafari, og her er mulighed for at tage med ud på en spændende hvalskue-tur. Fortsæt derefter langs Tjörnes lange kystlinje til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Sleipner, Odins ottebenede hest.

Kør sydpå, til I når basaltformationerne ved Hljóðaklettar. Basalt er en magmatisk bjergart af vulkansk oprindelse og udgør 70 % af jordens overflade. Fortsæt turen til Islands mest kraftfulde vandfald, Dettifoss, med et imponerende fald på 44 meter. Efter dette storslåede syn fortsætter I østpå over månelandskabet, til I når Islands smukke østkyst. I kan vælge at køre gennem tunnellen til Fáskrúdsfjordur eller tage den ældre vej langs kysten, og nyde det smukke landskab. Overnatning i området omkring Østfjordene.

 

Ásbyrgi
Dag 6 | Höfn - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur

I forsætter langs kysten og passerer små fiskersamfund, bl.a. Djúpivogur. Kystlandskabet ændrer karakter og overgår i stejle bjergsider og afgrundsdybe fjorde, hvor strandpiller står som statuer mod himlen. For at komme til Egilsstadir vælger I enten "fjordrunden", hvor I passerer fiskerbyer, eller hovedvejen over højfjeldspasset Breiddalsheidi. I kører gennem tunnelen i Almannaskarð og ankommer til Höfn, som ligger op til gletsjeren Vatnajökull, Europas største gletsjer med Islands højeste bjergtop, Hvannadalshnúkur (2119 meter over havet). Her finder I også vidunderlig natur med frodig vegetation sodsværtede jøkeltunger side om side med gletsjeren.

 

Hrauneyjar
Ved Vatnajökulls fod ligger gletsjerlagunen Jökulsárlón. Her flyder isbjerge, som har revet sig løs fra gletsjeren, rundt, og hele udsigten er eventyrlig. I gletsjertungerne træder den tusindårige ismasse frem med sin rene og klare blå farve. Fra lagunen løber en cirka en km lang flod ud i Atlanten. Vi anbefaler også, at I besøger Skaftafell nationalpark, en oase, omgivet af gletsjere og sorte sandstrande, inden I fortsætter til byen Kirkjubæjarklaustur, hvor I overnatter i området.
Vatnajökull
Dag 7 | Klaustur - Landmannalaugar - Reykjavík

Denne dag går turen til Landmannalaugar, som ofte kaldes højlandets perle. Lige inden I når Landmannalaugar, skal I krydse en flod uden bro. Oplev derefter det svimlende landskab med lavafelter og farverige bjerge. Tag et varmende bad i en varm kilde, eller udforsk Landmannalaugar ved at vandre (se information om vandringer i området ved Landmannalaugars fjeldhytter).

 

I kører derefter mod Kirkjubæjarklaustur, gennem lavafeltet Eldhraun, som blev dannet 1783-84 ved et af verdens største vulkanudbrud i historisk tid. På vejen møder I den gigantiske vulkansprække Eldgjá. Der kan I gå til vandfaldet Ófærufoss, hvilket tager ca. 1,5 timer. Forsæt videre til Reykjavík, hvor I overnatter.

 

I  Reykjavik kan slentre rundt i byen blandt restauranter, caféer og hyggelige shoppinggader. For de kulturinteresserede er der adskillige museer i byen. Hvis interessen er der, kan i tilbringe aftenen på en hyggelig pub eller på et gyngende dansegulv. Reykjavík kendt for sit hotte natteliv.

 

Landmannalaugar
Dag 9 | Hjemrejse
Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse.
Reykjavík
Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.

Bemærk! Ved bestilling af flere værelser påkræves at I bestiller samme værelsetype på alle værelser.

 

 

Billeje

Værelse med privat WC/brusebad
Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.


Værelse med delt WC/brusebad
Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.


Gear
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuelt
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Land Rover 4WD 5 * 7 Manuelt
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström