Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Pakkerejser
Fly og hotel
Weekendrejser
Fly og billeje
Kør selv ferie
Grupperejser med guide
Rideferie
Vinterrejser
Ugerejser
Familierejser
Skræddersyede rejser
Vestfjordene & Snaefellsnes, 7 nætter

Oplev de dramatiske vestfjorde og den fabelagtigt smukke Snæfellsnes-halvø. Det her er en rejse som tager jer til steder udover de almene, til et dramatisk og goldt fjordlandskab, til sorte lavastrande, vulkankratere og gletsjeren med de mange myter Snæfellsjökull. I kører langs veje som leder jer mellem fiskebyer, geotermiske områder og historisk interessante steder.Afgange 2019: 15. maj- 15. september.

Direkte fly fra Stockholm, København, Oslo & Helsinki.
Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.I pakken indgår:

 • Fly til og fra Island inkl. Afgift og bagege.
 • Overnatning 7 nætter inkl. morgenmad.
 • Billeje 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
 • Detaljeret rutebeskrivelse, inklusive tip til aktiviteter og udflugter.
 • Detaljeret vejkort over Island (1:500.000).
 • Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
 • Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
 • Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).


  Tilvalg:

 • Bosted – vælg mellem værelser med bad og toilet til deling, og hotelværelser med eget bad og toilet.
 • Lejebil – Pakken er baseret på Hyundai I10 (5-dørs) eller lignende. Mulighed for andre biler.
 • Indgang til Den Blå Lagune (skal bookes i forvejen)
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom.


 • Afgifter, som betales efter ankomst:

 • Lufthavnsafgift for lejebil på ca. 240 DKK.
 • Benzin/diesel
 • Alle udlejningsbiler bookes pr. døgn, dvs. hvis du henter bilen kl. 17.00, skal du aflevere den igen senest kl. 17:00 på afleveringsdagen. Ellers beregnes der yderligere et døgns leje.

Booking
Vestfjordene & Snaefellsnes, 7 nætter

fra 9.810,-

fra 9.145,-

15. maj - 30. juni
01. juli - 15. sep.

BOKA
 

Om vores priser

Vores pakkepriser viser en pris per person. Priserne baseres på lejebil Hyundai I10 (5-dørrer) eller lignende. Priserne varierer an på det givne booking og en normalpris for rejsen kan være op til 1600 DKK højere end hvad er angivet ved fra-priserne. Ved søgning/booking får I altid den bedste pris vi kan tilbyde på den givne dato.

Dagsprogram
Dag 1 | Landing på Island
I dag begynder eventyret! I lander på Kelfavíks internationale lufthavn efter en kort flyvetur fra Skandinavien. I lufthavnen henter I jeres lejebil og påbegynder rejsen gennem Islands golde og utrolige landskab.

Begynd med at følge vej 41 direkte til Reykjavík, eller drej af et par kilometer fra Lufthavnen for at besøge den verdenskendte Blå Lagune og dets turkise, geotermiske udendørsbassin. Vandet får sin varme fra underjordiske kilder helt ned til 2000 meter under jorden. Svøm rundt i det dampende vand, som holder en temperatur på 36-39 grader, prøv en godtgørende ansigtsmaske eller tag en drink i Lagune-baren og nyd denne oase midt i landskabet. Husk at indgang til Den Blå Lagune skal bookes i god tid.

Stop i Reykjavík for at få noget at spise og drikke på en af byens mange caféer, eller fortsæt direkte til vej 1 mod Borgarnes. Kør gennem Hvalfjörður-tunellen, som løber under fjorden Hvalfjörður, og fortsæt hele vejen frem til den lille by Borgarnes.

Hvis I har tid tilovers i dag, findes der godt med interessante besøgsmål i Borgarnes. Et forslag er at besøge The Settlement Center, som er et museum der på en spændende måde forklarer om Islands første bosættere og vikingen Egill Skallagrimsson.
Dag 2 | Opdag naturfænomenet og fiskebyer i Snæfellsnes

I dag skal I køre fra Borgarnes til Snæfellsnes. Kør ad vej 54 der går nordvest mod halvøen Snæfellsnes. Halvvejs til Snæfellsnes kan I lave et afstik fra hovedvejen til krateret Eldborg, og et par kilometer længere fremme ligger basaltformationerne Gerðuberg. De danner en imponerende væg af geotermiske former midt i det golde landskab og er vej værd et besøg.


Snæfellsnes er måske mest kendt for sin gletsjer Snæfellsjökull, som skyder op i landskabet. Når I kører ud på selve halvøen er der mange spændende stop at vælge mellem.
Stop i byen Búðir som plejede at være en rigtig handelsplads, men som i dag er mest kendt for sin gamle trækirke, omgivet af lavafelter. Et stykke længere ud på halvøen finder I den maleriske fiskeby Arnarstapi, hvor naturen har skabt en perfekt havn for fiskerbådene. Fortsæt derefter ud til spidsen af halvøen, parkér bilen og tag en gåtur langs Djúpalónssandur og dets sorte lavastrande.

Når I senere kører videre til den nordlige del af halvøen passerer I en række fiskebyer, som er blevet ikoniske for den her del af Island. Hvis I vil opleve mere af stedets historie anbefaler vi et stop i byen Hellisandur, hvor I kan besøge et søfartmuseum, der blandt andet udstiller Islands ældst velbevarede robåd fra 1826. Området mellem Hellissandur og nærliggende Rif er et perfekt sted for dem som vil spejde efter fugle – især terner er glade ved at bygge sin redde her. I overnatter i den nordlige del af Snæfellsnes.

Snaefellsnes
Dag 3 | Storslået udsigt fra Latrabjerg
I dag bevæger I jer fra Stykkishólmur på Snæfellsnes-halvøen med færge til de majestætiske klipper Látrabjerg. Færgen Baldur kører tværs over fjorden Breiðafjörður, og det er en cirka tre timer lang tur som passerer en række småøer på vejen. Når I kører af færgen, er I kommet frem til området Vestfjordene (Vestfirðir), som er kendt for sit golde landskab med mange dybe fjorde. Målet for i dag er altså at komme frem til Latrabjerg, Nordeuropas længste fuglebjerg. I kommer derhen ved at køre over den sandede hede Kleifaheidi og fortsætte mod Patrksfjörður. En slingrende grusvej leder jer det sidste stykke ned mod havet.

Når I træder ud af bilen ved Latrabjerg er udsigten fantastik. De høje klipper styrter ned i Atlanten, som strækker sig ud mod horisonten. Tag jer godt med tid til at vandre rundt i området, klatre højere op langs bjerget for en endnu mere storslået udsigt og bliv ikke overrasket om du støder på de karakteristiske lunder – de trives godt i området og udgør et fint motiv. Når du har fået nok billeder af udsigten fra klipperne (gå bare ikke for tæt på kanten, den kan være ustabil).

Langs vejen mellem Latrabjerg og Patreksfjörður kan I gøre et stop ved museet Hnjótur i Orlygshofn. Museet beretter om sølivet, fiskeri og hverdagen i Vestfjordene gennem århundreder. Om aftenen overnatter I nærheden af Patreksfjörður eller Latrabjerg.
Latrabjarg
Dag 4 | Besøg Jón Sigurdssons gård
Fortsæt gennem det golde, smukke miljø i Vestfjordene for at bevæge jer fra Latrabjerg til Ísafjörður. Landskabet her er noget helt ekstraordinært – høje bjerge, flade hedder og dybe bjergvægge ned mod vandet i fjordene. Stop gerne her for at beundre det 100 meter høje vandfald Dynjandi, som ligger langs vejen ved Arnafjörður. På den anden sider af fjorden finder I Hrafnseyri – gården hvor Jón Sigurdsson blev født. Sigurdsson ledte kampen for Islands selvstændighed i 1800-tallet, og på gården er et lille museum om ham som er et besøg værd, samt en traditionel islandsk landsbykirke.

Vejen fører jer videre til en af de ældste bosætninger i området i Vestfjordene: Þingeyri. Herfra fortsætter I mod Ísafjörður og det bosted I skal overnatte i.
Dynjandi
Dag 5 | Kør langs fjorde og besøg Troldommuseet
I dag fortsætter I færden lang Vestfjordene fra Ísafjörður mod byen Búðardalur. Ísafjörður er et område som består af en mængde mindre fjorder som løber langs kystvejen, og her kommer I virkelig til at opleve en dal af islandsk natur på tæt hold, når I færdes tæt op ad kystlinjen op og ned langs fjordens sider. Senere drejer I af for at krydse sletten Steingrímsfjardarheidi og når til Hólmavík, som er det største sted i kystområdet.

I Hólmavík kan I besøge Islands Trolldomsmuseum, som tager sine besøgere med ind i magiens mørke verden. Her kan I læse spændende historier om islandske heksekunster og om heksejagterne, der fandt sted på øen i 1600-tallet.

I kører videre fra Hólmavík, forbi Tröllatunguheidi og endelig mod Búðardalur, hvor I tilbringer natten.
Vestfjordene
Dag 6 | Besøg Erik den Rødes gård og oplev nationalparken Thingvellir
I kan opleve flere klassiske seværdigheder på dagens bilrejse, der tager her fra Búðardalur til Selfoss. Begynd med at køre ind i Haukadalur, hvor I senere drejer af og kører langs søen Haukavatn til den unikke vikingeby Eiríksstaðir. Her har islændingene opbygget et tidstypisk vikingemiljø på det sted Erik den Røde havde sin bondegård. Lær mere om vikingernes måde at leve på og opdag deres håndværkskundskaber med hjælp fra guides klædt som vikinger.
Når I fortsætter rejsen langs vej 60 har I siden mulighed for at se en af Islands mange kratere: Grábrók-krateret. Nogle yderligere eventuelle stop på vejen er den varme kilde Deildartunguhver, vandfaldet Hraunfossar, og byen Reykholt.

Fra Reykholt kører I cirka halvanden time for til sidst at nå nationalparken Þingvellir. Her kan I vandre rundt og beundre lavaformationer, løv og ikke mindst slugten Almannagjá – Ting-mændenes slugt. Navnet stammer fra at det siges at Islands og verdens første parlament, Alþingi, holdt sine møder her. Slugten er opstået som et resultat af den eurasiske og amerikanske kontinentalplade, der rør hinanden under Island, er gledet fra hinanden og har skabt et hul. Måske den eventyrlystne rejsende vil udnytte chancen for at snorkle i det krystalklare vand i kløften Silfra, som ligger midt mellem kontinentalpladerne.
I fortsætter til Laugarvatn / Selfoss for at overnatte.
Thingvellir
Dag 7 | Oplev gejsrer og vandfald
Også i dag skal I opleve nogle af Islands mest berømte seværdigheder, når I bevæger jer fra Laugarvatn/Selfoss og videre tilbage til Reykjavík. Jeres første stop i dag bliver ved det geotermiske område Geysir, hvor der er mange underjordiske varme kilder. Den mest aktive gejser Strokkur har udbrud hvert femte minut, så er der masser af muligheder for at se vandkaskaderne blive kastet over 20 meter op i luften. Den mudrede jord under jordens føles som at gå lige ovenpå naturens kræfter – på mange steder kan I faktisk se og mærke mudderet boble under skosålerne.

Små 10 kilometer fra Geysir finder i ’’det gyldne vandfald’’, Gullfoss. Det er floden Hvítá der styrter ud over afgrunden og falder i etaper ned mod jorden, og dette er et imponerende syn (for ikke at tale om larmen fra vandfaldet).

Når I nærmer jer Reykjavík er der mulighed for at tage på en udflugt til det historisk og religiøst vigtige Skálholt, som var Islands første biskopsæde frem til år 1106. I dag er der en moderne kirke som blev bygget i 1950’erne. Fra Skálholt kører I via Hveragerði til Reykjavík og aftenens bosted. Har I tid i overskud, anbefaler vi et restaurantbesøg på en af de traditionelle islandske restauranter i byen. Spørg os gerne om råd og hjælp til at booke bord.
Geysir
Dag 8 | Hjemrejse

Efter at have tilbragt rejsens sidste nat i Reykjavík er I i dag nået til hjemrejsen. En uges eventyr i det vestlige Island har givet jer nye minder som I kan tage med hjem: spændende naturfænomen, historiske steder og fascinerende landskab som forhåbentlig alt i alt har givet jer et bedre billede af Island.

Når I skal med flyet hjem, kører I lejebilen tilbage til Keflavíks lufthavn, afleverer den og checker ind for hjemrejsen.

Reykjavik
Værelsesstandard

Der er to typer bosted du kan vælge mellem til denne rejse. Booker du to værelser eller flere skal det være samme type.

Værelse med privat WC/brusebad
Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.


Værelse med delt WC/brusebad
Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.


 

 

Billeje

Personbiler
Gear
Hyundai I10 5 2 (2+0) 4 Manuelt/Automat
Toyota Yaris 5 1 (1+2) 4 Manuelt/Automat
Skoda Octavia 5 4 (3+1) 5 Manuelt/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 (4+1) 5 Manuelt/Automat
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuelt/Automat
Chrysler Town & Country 5 6 (3+3) 7 Automat
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström