Kundeservice, hverdage 8-17:  75 12 95 50
DIN INDKØBSKURV

Hjem
Pakkerejser
Hoteller
Billeje
Udflugter
Firmarejser og grupperejser
Om Island
Om os
Startside for Pakkerejser
Fly og hotel
Weekendrejser
Fly og billeje
Kør selv ferie
Grupperejser med guide
Rideferie
Vinterrejser
Ugerejser
Familierejser
Skræddersyede rejser
Det nordlige og vestlige Island, 7 nætter

Her er rejsen for dig som dykke dybere ned i det magiske nordlige og vestlige Island med bil. I løbet af otte dage kører I mellem de underværker som denne del af øen har at byde på. På vejen kører I via Snæfellsnes-halvøen med sine mægtige gletsjere, Mývatn-området med boblende, sydende og dampende huller, vandfald, vulkaner, grønne natur og meget mere.Afgange 2019: 15. maj - 09. september.

Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage, tirsdage, fredage, lørdage og søndage.
Forbindelse kan bookes fra andre destinationer i Danmark.I pakken indgår:

 • Fly til Island t/r, inkl. skatter.
 • Overnatning 7 nætter inkl. morgenmad.
 • Billeje 7 døgn inkl. fri kilometer og selvrisikoreduktion (CDW).
 • Detaljeret rutebeskrivelse, inklusive tip til aktiviteter og udflugter.
 • Detaljeret vejkort over Island (1:500.000).
 • Servicenummer på Island, 24 tim/døgn.
 • Personlig service fra vores dygtige medarbejdere.
 • Rejsegaranti gennem den svenske statslige rejsegarantifonden (Kammarkollegiet).


  Tilvalg:

 • Værelsesstandard – vælg mellem værelser med fælles bad/toilet og hoteller, hvor værelserne har eget bad/toilet.
 • Billeje – pakken er baseret på Hyundai I10 (5 døre). Mulighed for at opgradere til andre biltyper.
 • Entré til Den Blå Lagune (bookes i god tid, kan dog tidligst bookes 5-6 måneder inden besøget).
 • Afbestillingsforsikring


 • Afgifter, som betales efter ankomst:

 • Ved afhentning af udlejningsbil i Keflaviks lufthavn påløber en lufthavnsafgift på DKK 260.
 • Benzinpriserne på Island er nogenlunde de samme som i Danmark.
 • Alle udlejningsbiler bookes pr. døgn, dvs. hvis du henter bilen kl. 17.00, skal du aflevere den igen senest kl. 17:00 på afleveringsdagen. Ellers beregnes der yderligere et døgns leje.

Booking
Det nordlige og vestlige Island, 7 nætter

fra 9.495,-

fra 8.825,-

15. maj - 30. juni

01. juli - 09. sep.

BOKA
 

Om vores priser

Vores priser viser prisen per person, baseret på et delt dobbeltværelse. I vores pakker benytter vi altid de laveste tilgængelige priser for fly, logi og udlejningsbil. Da priserne varierer, afhængigt af hvor meget der er booket, kan det være fordelagtigt at sammenligne flere forskellige datoer.

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Landing på Island
Velkommen til Island! Du og dine medrejsende lander efter en cirka 3 timer lang flytur til Keflavíks lufthavn. Her henter i lejebilen og kører gennem Islands månelandskapt til Reykjavík, som I kan gå på opdagelse resten af dagen og aftenen. I nat sover I i hovedstaden, inden I i morgen begiver jer ud på roadtrip.
Dag 2 | Udforsk naturvidundret på snaefellsnes-halvøen
I dag kører I fra Reykjavík til Stykkishólmur. Kør nordpå mod Borgarfjörður gennem Islands vestlige del, der, trods det ikke ligger langt fra Reykjavík, føles som en helt anden verden. På en geografisk lille overflade finder I her en buffet af hvad landet i øvrigt har at byde på. Derudover har området en spændende kulturel og historisk arv.

Når I kommer til Hvalfjörður, har I to valgmuligheder: tunnellen under fjorden eller vejen rundt om fjorden. Vi anbefaler den sidste mulighed, som tager 45 minutter længere, men også byder på smuk udsigt. Følg vejen til Borganes.

Borganes er fuld af historie. Her kan I føle småbys-stemningen eller måske besøge et af Islands bedste museer, inden I kører videre til Snæfellsnes-halvøen. Snæfellsnes er et rigtigt naturvidunder med glitrende fjorde, vulkaner, gyldne strande og lavafelter – og midt i det hele tårner en majestætisk gletsjer sig op. Udforsk halvøens sydkyst til I når Búdir med dets smukke trækirke omgivet af et lavafelt. Længere ude på halvøen finder I Arnastapi, som er en fiskeby med en unik naturlig havn, hvor I kan se basaltkolumner i alle størrelser og former.

Længst ude på den sydlige del af halvøen anbefaler vi at I stopper i Djúpalónssandur, som er en gammel fiskestation ved en sort sandstrand. Fortsæt rundt på øen og hvis I får tid, så anbefaler vi et stop i Bjarnahöfn, hvor I kan lære om hajfiskeri og også smage fangsten. Kør efterfølgende til nattens bosted i den charmerende by Stykkishólmur.
Snæfellsnes
Dag 3 | Opdag Akureyri
I dag kører I fra Stykkishólmur til Akureyri. På rejsen nordpå anbefaler vi et stop ved Eiriksstaðir-muséet som ligger på vej mod Búðardalur. Museet er (formentlig) det sted hvor Leifur Eriksson blev født. Han er (formentlig) den første europæer der besøgte Amerika. Hvis I vil have et sikrere kort, forslår vi at I kører videre til Skagafjörður, som er et område kendt for hesteavl og adrenalinpumpende aktiviteter.

Kør efterfølgende mod byen Varmahlíð, og gør et stop ved kirken Vídimýri, som er en lille traditionel tørv-kirke. Et andet stop på vejen mod Akureyri er en af Islands bedst bevarede tørv-bondegårde: Glaumbaer museum.

I Akureyris, som er hovedstaden i det nordlige Island og landets næststørste by, kan i nyde mange smukke udsigter og interessante seværdigheder. Byen har en botanisk have, badebassiner, en hyggelig skov og trods sine blot 18,000 indbyggere rigtig gode restauranter og caféer. Her sover I i nat.
Akureyri
Dag 4 | Vandring i Myvatn-området
Dagens køretur går fra Akureyri til Mývatn. I dag bliver det mindre kørsel og mere opdagelse til fods. Dagen er udformet således at I får tid til at gå på opdagelse i naturreservatet ved Mývatn. På vejen er der ingen undskyldninger for ikke at stoppe og beundre Godafoss – gudernes vandfald. Man kan måske høre det på navnet, men Godafoss er virkelig som skabt for at blive beundret.

Når I ankommer til Mývatn-området, der føles som hentet fra en anden og langt mere interessant verden, kommer I til en af hovedattraktionerne med det samme: Námaskarðs geotermiske område med sine boblende mudderpøler og hvæsende dampende huller i jorden. Her får I lyst til at være længe og kigge på de formationer som vulkanudbruddene har skabt, den geotermiske aktivitet og søen med sit fugleliv. Efter oplevelsen i Mývatn kører I videre til Skútustadir, hvor I kan fare vild i lavaformationer ved Dimmuborgir – hvor det endda siges at porten til helvede ligger. Luk den gerne i, hvis I finder den.

Næste stop er Námaskarð, som er et mægtigt geotermisk område tæt på vulkanen Krafla, hvis krater Viti kunne være næste stop. Derfra kan I vandre de 1,5 til 2 timer til Leirhnjúkur-området, hvor en serie af vulkanudbrud fandt sted fra 1975-1984. Ønsker I at afslutte dagen med et bad, anbefaler vi naturbadet nogle kilometer udenfor Reykjahlid som minder om Den Blå Lagune og er et besøg værd. Kør derefter tilbage til Mývatn, hvor I skal overnatter.
Myvatn, Námskarð
Dag 5 | Spejd efter hvaler i Hùsavìk
I dag kører I en rute, som tager jer tilbage til Mývatn for en nat yderligere. Besøg først den charmerende fiskeby Húsavík. Húsavík er Islands hovedstad for hvalsafari og formentlig en af Islands smukkeste fiskebyer med farverige huse, museer og snedækkede bjerge. Her anbefaler vi at I stopper for en udflugt med hvalsafari. Húskavik anses for at være det bedste sted på Island, hvis du vil se en blåhval.

Kør derefter langs med Tjörne-halvøens kystlinje. Halvøen byder på høje klipper, grønne bakker, lava og fossiler. Et godt råd er at stoppe længst ude på halvøen og kigge efter havfugle.

Næste stop er Ásbyrgi, som er en hesteskoformet kløft og siges at være aftrykket fra Odins ottefodede hest Sleipner. Tag en gåtur eller hav en picnic mellem de mægtige klippevægge. Næste stop er vandfaldet Dettifoss, som viser den rå kraft fra smeltet gletsjervand. Kør derefter tilbage Mývatnområdet for yderligere en nat.
Husavik Hvalsafari
Dag 6 | Bad i Hofós berømda bassiner
I dag kører I fra Mývatn til Varmahlið. Begynd dagens færd med at køre gennem Akureyri og videre gennem blandt andet de dejlige fiskebyer Dalvík, Ólafsfjörður og Siglufjörður. Stop i Hofsós hvorfra mange islændinge i 1800-tallet emigrerede ud i verden i jagten på et bedre liv. Hør deres fortællinger på Emigrations-centret ved den gamle havn. I Hofsós skal I også sørge for at tage et dyp i det kende badebassin med en fantastisk udsigt over hav og snedækkede bjerge. Kør senere gennem den billedskønne Skagafjörður-region, til I når Varmahlíð hvor I skal tilbringe natten.
Varmahlíð kan man knapt kalde for en by, eftersom det egentlig bare er et service-center på Ringvej 1. Mest kendt er dette sted som basen for riverrafting og hesteridning.
Hofsós Termisk bad
Dag 7 | Fra Varmahlíð til Reykjavík
I dag kører I fra Varmahlíð til Reykjavík. Det første anbefalede stop er i Borgarvirki med sine interessante klippeformationer som ser ud som en fæstning.
Kør derefter over Holtavördurheidi og ind i det sydvestlige Island. Måske stopper I ved Grábrók-krateret lige inden Bifröst, hvor en kort gåtur kan føre jer til toppen af krateret som byder på en mægtig udsigt over Borgarfjördur-regionen.

Næste stop er Islands største varme kilde: Deildartunguhver. På vejen kan I lege ’’hvordan staver man til man til Deildartunguhver-legen. En leg der er ekstra morsom, når man er på roadtrip i Island. Kør derefter til byen Reykholt, hvor den kendte 1200-talsforfatter Snorri Sturluson boede. Her er en permanent udstilling, som viser Snorris liv og arbejde.

Efter et besøg i Snorris liv kan I stoppe ved Hraunfossar, som er et vandfald hvor vandet løber ud fra en lavaseng og ned i en flod. Et andet vandfald som er et besøg værd er Barnafoss. Kør derefter til Borgarnes og sørg for at få gjort de ting I ikke nåede i starten af rejsen. På hjemvejen til Reykjavík kan I endnu engang vælge om I vil køre i tunellen under fjorden eller langs med fjorden. Natten tilbringer I i Reykjavík.
Hraunfoss
Dag 8 | Hjemrejse

Hjemrejse enten tidligt om morgenen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavik til Keflavik (cirka 45 min.) og efterlader bilen i Keflaviks lufthavn, når I rejser hjem. 

 

Velkommen tilbage til Island for jeres næste rejse!

Reykjavik
Værelsesstandard

Der er to typer værelsesstandarder – hotelværelser med eget bad og toilet samt overnatning i værelser med fælles bad/toilet.

Bemærk! Ved bestilling af flere værelser påkræves at I bestiller samme værelsetype på alle værelser.

Værelse med privat WC/brusebad
Logi på 3-stjernede hoteller med god standard eller fine gæstehuse. På samtlige logier serveres der morgenmad og mange har deres egen restaurant, sommetider også bar. Hotellerne har normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har privat WC og brusebad eller badekar. Sengene er redt og værelserne er møbleret med stole, bord, garderobe og har telefon, radio og TV.


Værelse med delt WC/brusebad
Man bor i gæstehuse, på bondegårde og enklere hoteller. På samtlige logier serveres der morgenmad. Gæstehusene har normalt et fællesrum, og ofte også en lille restaurant/bar. Hotellerne har ofte deres egen restaurant og serverer normalt en à la carte-menu. De fleste logier har Wi-Fi.

Værelserne har ikke privat WC/brusebad, men håndvask. I stedet deles WC/brusebad med andre gæster. Sengene er redt og værelserne er normalt møbleret med garderobe, stole og bord.


 

 

Billeje

Personbiler
Gear
Hyundai I10 5 2 (2+0) 4 Manuelt/Automat
Toyota Yaris 5 1 (1+2) 4 Manuelt/Automat
Skoda Octavia 5 4 (3+1) 5 Manuelt/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 (4+1) 5 Manuelt/Automat
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuelt/Automat
Chrysler Town & Country 5 6 (3+3) 7 Automat
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Vulkan Rejser har IATA-licens og har stillet statslig rejsegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Rejser | Min side | Sitemap
© Vulkan Rejser - Webmaster: Ulf Nordström